Forum Machete,Modelism,Hobby: Me-109 F2 ICM 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Me-109 F2 ICM 1/48

#121 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 30 October 2006 - 12:57 PM

Ce lipici, Ahmed? Cel pentru folia de aluminiu? De la Jadar, cred, dar se gaseste prin multe locuri. Si nu cred ca-i singura varianta, parca Noch avea la fel, un adeziv de contact.

Asta e ce folosesc eu:
http://www.microscale.com/Merchant2/mercha...Product_Count=7

#122 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 30 October 2006 - 01:26 PM

Cate invata omu' dom'le...e chiar bun de tot topicul asta.
Eu am gasit o chestie la fondul plastic numita Mixion, a costat 50.000. E un adeziv alb cu miros asemanator cu al aracetului, se dilueaza cu apa. Este destinat lipirii "schlagmetalului" (foita de metal auriu sau argintiu) pe diverse suprafete. Se intinde usor cu pensonul pe folie metalica. Dupa c ese intinde ff bine in strat cat mai subtire, si un timp de cateva secunde are aderenta unui scoci nu foarte bun si o tine asa vreo 2-3-4 zile. Dupa care salutare..nu se mai desprinde foita nici cu unghia. Eu m-am apucat cu pasi de melc sa invelesc un avion cu folie alimentara folosind sus numitul adeziv. Ma intreb daca se aseamana produsul lui Cartula ca aspect (culoare/miros) si comportament cu ce descriu eu. Pt ca Mixionul asta se gaseste cam peste tot.

#123 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 30 October 2006 - 01:29 PM

Bine dar la mascat cupole cam trebuie sa se poata si desprinde! Si pe cat posibil fara reziduuri. Interesanta informatia oricum.

Aceasta postare a fost editata de Ahmed: 30 October 2006 - 01:55 PM

#124 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 October 2006 - 01:34 PM

Mig, seamana cu ce zici tu, dar asta al meu se desprinde ok, si fara reziduuri cum zice Ahmed...

Ahmed, inainte foloseam niste adeziv de contact repozitionabil de la 3M impreuna cu folie alimentara... Se aseza foarte misto, dar era un adevarat chin sa dai jos resturile de adeziv. Plus ca folia alimentara era prea subtire si se rupea in mii de bucatele. O sa incerc metoda 3M si cu folia asta mai groasa la urmatorul kit...

#125 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 30 October 2006 - 02:31 PM

Am vazut prin magazine "scoci de aluminiu" :-), adica folie de aluminiu autoadeziva. Nu-i mai buna?
Tai folia inainte sau dupa ce o pui pe cupola?

#126 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 30 October 2006 - 02:37 PM

Folia aia de care zici tu Z-Mare nu prea merge, e prea groasa, adezivul e mult prea puternic, si in plus are plastic inauntru ceea ce o face mai putin maleabila. E buna pentru multe alte chestii, dar nu pentru mascat cupole.

#127 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 30 October 2006 - 08:55 PM

Pentru scarile mici (1:72, 1:48) nu prea sunt foarte utile, dar pentru scarile mari (1:32, 1:24, 1:18,...) se pot folosi foarte bine pe post de semnalizatoare LEDurile de la magazinele de electronice. De la 50 de bani bucata, diferite marimi, de la 2 mm pana la 7 mm, se gasec verzi, rosii, albastre, galelbene, albe, transparente, pot inlocui lampi de aterizare, pozitiile de pe aripi.
Un dezavantaj ar fii faptul ca materialul plastic este casant. Poate e mai bine decat sa te chinui sa slefuiesti dintr-o bricheta o lampa de care sa fii multumit.

#128 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 31 October 2006 - 01:11 AM

Lucrurile avanseaza incet, dar sigur... Am vopsit si capetele de plan in galben, am dat 76-le pe burta si lateralele fuselajului....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Varfuri_galbene.jpg

#129 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 31 October 2006 - 01:13 AM

Si n-am putut rezista tentatiei de a pune si ceva camuflaj pe el... 74/75

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Inceput_vopsire.jpg

#130 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 31 October 2006 - 01:22 AM

Cred ca am ramas dator cu cokpit-ul... Cam asa arata panoul de instrumente, i-am vopsit cu crem zonele in care am aplicat decal-urile de la Reheat... Recunosc ca nu m-am straduit prea tare.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Instrumente_cockpit.jpg

#131 Useril este offline   romeo 

• Membru deplin
  • Postari: 97
  • Inregistrat: 27-January 05

Postat 01 November 2006 - 01:25 PM

Revin si eu dupa un timp...Am pus ceva poze la galerie , sper sa ajute.Pusesem mai multe dar cred ca am gresit ceva la upload.Sper sa mai revin.Citeva remarci personale:
-un subiect peste care cred ca s-a trecut cam usor este imbinarea capatului de plan.Am facut si eu o proba "la rece" si nu am fost de loc fericit cu ce am vazut.Ar fi fost poate interesant de vazut o fotografie cu macheta inainte de vopsire - daca se mai poate.
Chestia asta cu capatul de plan separat tinde sa devina un trade mark al ICM-ului si daca la Spitfire mai era un motiv clar la Me 109 chiar nu inteleg scopul .
- in ce priveste lumina de la capatul tunelului (pardon , aripii) parca odata vazusem pe la Pavel niste inserturi de plastic -rusesti daca nu ma insel- pentru diferite tipuri de avioane.Dar si ideea cu bricheta e OK.
- Radu , in sfirsit m-am invrednicit si eu sa-ti vizitez site-ul.Foarte frumos.Felicitari !
Momentan cam asta ar fi..

Romeo

#132 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 01 November 2006 - 01:51 PM

Romeo, s-a trecut cam usor ca eram prea ofticat ca ma confrunt iarasi cu problema in cauza... Nu-mi ardea de poze :-) Dupa cum am spus, diferenta de grosime e considerabila (aproape un milimetru)
Am rezolvat-o aliniind corect capatul de plan cu partea de sus a aripii, si incarcand cu chit partea de jos... Dupa care pilit, corectat... Sa vad din poze daca am ceva de postat pe tema asta...

#133 Useril este offline   romeo 

• Membru deplin
  • Postari: 97
  • Inregistrat: 27-January 05

Postat 02 November 2006 - 03:57 PM

Coane,
nu vreau sa-ti rascolesc amintiri dureroase dar daca am mentionat subiectul este pentru ca toti vom intilni la un moment dat aceasta problema si era bine de stiut cum se prezinta situatia.Nu vreau sa descurajez pe nimeni dar este cu adevarat o operatie migaloasa si de neevitat.Un alt "trade mark" ICM.
Revenind la problema cockpitului , mai precis la ferestruica din dreapta parbrizului ,se observa ca spre deosebire de 109E ea era obturata cu o tabla si prevazuta cu un port de semnalizare.M-am gindit ca ar fi bine de spus -si bineinteles - de vopsit respectiva portiune.Din cite stiu modificarea apararea la toate variantele de F.

Multa bafta

Romeo

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: untitled1.jpg

#134 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 02 November 2006 - 04:10 PM

Stii ce-i prost? Cred ca ai dreptate cu partea aia a cupolei :whistle: Se rezolva...

Referitor la capatul de plan, ti-am zis care-i treaba, nu prea am poze cu chituitul si pilitul, pentru ca nu fac poze la asa ceva... Si am uitat sa fac poza inainte sa-l 'atac'... Asta este... Oricum, e mai simplu decat la Spit... Daca are cineva o poza cu modul in care se imbina zona cu pricina direct din kit, puteti sa o postati.

#135 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 04 November 2006 - 02:06 PM

Am continuat cu vopsirea, dar gerul din casa nu ma ajuta :whistle:
A iesit ceva rezonabil, dar mai am de lucrat la el...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Vopsit_stanga.jpg

#136 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 04 November 2006 - 06:46 PM

Aha !
Arata din ce in ce mai "sexos"... ! ...

Abia astept sa vad continuare, fratioare !

#137 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 November 2006 - 02:01 PM

Cartula, stiu ca tu nu folosesti emailuri, de unde banuiesc ca nu ai folosit, pentru RLM-uri, vopsele MM. Ai facut amestecuri Tamya sau ai gata facute, de la alte firme?
Nu de alta dar arata chiar bine!

#138 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 05 November 2006 - 03:21 PM

Z-Mare, tocmai, ca eu folosesc exclusiv emailuri, nefiind bun prieten al acrilicelor... RLM 74/75/76 sunt MM-uri fara modificari, RLM 02 este de la White Ensign
Intre timp am vopsit si partea dreapta, unde insa mi-au iesit mai groase dungile... Asta este, nu am reusit mai mult...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Vopsit_dreapta.jpg

#139 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 05 November 2006 - 06:23 PM

It looks perfect to me... :whistle:

#140 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 05 November 2006 - 06:29 PM

Cartula,
Dungile ti-au iesit foarte bine pe amandoua partile, nu cred ca ai vreun motiv sa fii ingrijorat.
Arata foarte bine. :whistle:
Radu

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic