Dupa vre-o cateva ore bune de reflexie , m-am hotarat sa remarc 2-3 aspecte relevante ( trecute aici cu vederea ).
1. Postarea moderatorului referitoare la culori
a fost de bun simt , nicidecum ultimativa/sententioasa .
Insa mai mult calm si mai putin patos in postari din partea membrilor e foarte necesar ( in fond , asta e respectul ).
Orice discutie privnd exactitatea culorilor dintr-o fotografie alb/negru sau color ( in cazul in care fotografia e veche de zeci de ani )
este extrem de subiectiva . Doar laboratoarele reunite Kodak,Canon,NASA pot sa dea de capat dilemei
Noi incecam , da' suntem de multe ori pe langa .
Desi ca modelisti trebuie sa reprezentam cat mai fidel obiectul in cauza, subiectivismul e la mare pret.
Doar
inscrisul oficial ne poate scoate din belea . Si nici atunci cateodata ( a se vedea maroul aplicat pe avioanele germane in Rusia).
Nexam document oficial , da' poze color exista . Acum , ce fel de maro/culoare/nuanta , cine poate sti ?
Pe un forum italian , de exemplu ,
nu se discuta despre culorile modelelor deloc - strict interzis .
2. Dinamica unui forum poate varia mult functie de social/politic/anotimp/ani ...
Apreciem
sincer. orice forum activ sau inactiv .
Da' sa ne batem in dinamici/statistici nu are rost deloc.....
3.
Extrem de laudabil cand modelistii sunt apreciati prin premii ( in special banesti/scule/materiale ).
Da' sa ne batem in premii nu are rost deloc ....
In esenta modelismul trebuie sa adune , nu sa dezbine ...
P.S.1 -
Nu e normal deloc sa nu pot pune o postare despre o firma/magazin alta decat cea care sponsorizeaza forumul .
Exemplu : apare o megareducere/raritate/noutate absoluta - si care nu se gaseste in magazinele agreate - ma pune in dilema ( ori nu postez deloc- ceilati membrii nu au decat sa se descurce cum or stii
sau sa dau 100-200 de PMuri - daca n-or fi si alea interzise .
Nasol de tot .
Laudabila sponsorizarea , da-i aiurea rau restrictia asta .
Eu nu cred ca m-as face membru .....
P.S. 2 ( pentru Bogdan) - Discutia despre galben a fost extrem de instructiva ( pentru mine ) . M- a lamurit ca trebuie pus pe avion culoarea care e pe decal .
Adica acel galben de pe decal ( daca numa pe ala il ai ) o pui si pe avion .Simplu si la obiect .
Ca unul care a fost banat de 2 ori - si totusi mai stau aici - eu spun ca moderatorii sunt OK .
Daca sunt postari agresive , e normal sa ti-o iei . Nu esti banat direct decat daca fapta-i grava de tot ...
Nu vad deloc unde-i agresivitatea excesiva a moderatorilor ...
Deci , mai mult calm in postari nu strica deloc .
P.S. 3 Pana si 1-0-9 a fost sanctionat ( desi e moderator .... deci nu-i zeu )
Aceasta postare a fost editata de busila: 15 April 2018 - 10:36 AM