Am primit acum cativa ani (pe cand nici nu ma gandeam sa fac japoneJi), un Ki-61 de la Hasegawa, un kit vechi, basic, cu decaluri ingalbenite.
Nu am fost atat de impresionat, asa ca un pic mai incolo m-am gandit ca e asa prost incat nu are rost sa il fac, si mai bine ar fi un Dragon. L-am primit si pe ala.
Ala m-a speriat de-a dreptul, asa ca m-am gandit ca orice altceva ar fi mai bun, asa ca mi-am luat un Aoshima. Asta parea ok-is, pana a aparut Tamiya...
Ce sa mai fac cu ele? am zis sa le fac totusi, ca scoala pentru Tam, care si ala e inceput.
Acum sunt gata, am uitat tot ce am facut la ele, dar am schimbat si imbunatatit o gramada. Toate trei au trapele trenului din PE, faruri de aterizare, tuburi pitot, furcile la clapele trenului si alte mici c@c@tzisuri ce nu se gaseau in cutie. Toate trei sunt vopsite cu diverse Alcladuri. Decalurile in mare parte improvizate.
Hasegawa: Asta fiind cel mai prost dintre ele, l-am facut mai tavalit :
Asta e in una din schemele oferite de Hasegawa din cutie, am folosit alte chiftele, dar simbolul de pe coada a ramas cel vechi, extrem de ingalbenit, care a fost refacut la pensulica, cu alb.
Dragonul. Pentru asta am gasit o schema mai draguta intr-o foaie de la Lifedecals. Decalurile alea nu sunt asa grozave, asa ca am vopsit mai totul pe el, exteptand stencilurile si simbolul de pe directie.
Rosul e "Hinomaru Red" de la Gunze, un pic cam aprins pentru gustul meu.
Aoshima, ce parea "zee ultimate", e de fapt o mizerie de kit, dar avea gravaje serioase , "a la airfix", ca pareau numai bune pentru testat decalul cu pete de la Tamiya ( pe care nu aveam de gand sa il folosesc pe kitul de la Tam.