Boulton Paul "Defiant" O "stuțo-cămilă" ciudată
#1
Postat 25 January 2018 - 09:24 PM
Īn pauzele mai mult decīt frecvente apărute īn construcția lui LeO451 ( datorate īn special dificultății mascării părților vitrate ) , am decis să mai lucrez la ceva mai "ușor" , ca să-mi mențin "mojo"-ul
"Defiant" a fost un concept de avion ciudat , vīnător-interceptor cu armamentul concentrat īntr-o turelă dorsală cvadruplă. Succesul inițial a fost de scurtă durată , germanii prinzīndu-se repede de slăbiciunea evidentă a acestui avion , anume lipsa armamentului frontal. A mai fost folosit o perioadă īn rol de vīnătoare de noapte , pīnă la intrarea īn serviciu a "Mosquito"-ului și "Beaufighter", apoi ca remorcher de ținte. Destul de eficient īmpotriva bimotoarelor de bombardament , era īnsă o pradă ușoară pentru avioanele de vīnătoare germane.
Kitul este Airfix A02069 , mi se pare bine turnat, bine detailat pentru scara asta , și , la o primă vedere , pare să se și potrivească bine. Oferă două īnmatriculări : un vīnător de zi , īn camuflajul clasic RAF dark earth/dark green/sky TypeS , și un vīnător de noapte īn smoking negru , cu o gură de rechin fioroasă. Asta o să fie și alegerea mea , va fi primul avion īn negru pe care-l fac, mi se pare cel mai greu lucru de realizat la acest avion.
Am īnceput deja să-i vopsesc piesele interioare ( destul de simplu tipul , doar interior gray-green și negru )
Īmpulsionat de prietenul JangBogo , și beneficiind de numeroase acrilice Agama potrivite ( primite cadou , sincere mulțumiri ! ), o să mai fie o premieră : e primul meu avion care va primi și echipajul Nu am avut curaj să pictez vre-o figurină pīnă acum , chiar dacă scara mică ar ascunde cumva stīngăcia personală. Am īncercat să pictez cei doi aviatori cīt de bine am putut. Ce-a ieșit , judecați voi.
Eu sīnt īncīntat ! Credeam c-o să-mi iasă două momīi , dar nu e prea rău , pentru prima īncercare.
Va urma.
#5
Postat 26 January 2018 - 03:19 AM
La piloti as avea o sugestie ,Dakian , daca imi e permis. Mie imi placea adesea sa vopsesc interiorul ochelarilor in culoarea castii si apoi sa pun un pic de lac lucios in acea zona , lasand doar ramele argintii .
Mult succes la avionas ; astept cu interes sa vad cum evolueaza
Aceasta postare a fost editata de dany: 26 January 2018 - 03:26 AM
#7
Postat 26 January 2018 - 07:28 PM
Dany , foarte interesant ce spui tu , si foarte corect , dealtfel. Īn acea epocă erau ochelari de protecție , nu de soare...Īi voi modifica īn consecință , mi se pare de bun simț. Īmi pare rău doar că nu m-am gīndit și singur la asta.
Spor !
#8
Postat 27 January 2018 - 09:01 PM
Nu știu dacă am īmbunătățit aspectul sau nu , dar măcar am īncercat. Sīnt atīt de mici...
Am asamblat cockpitul , ceva murdărire , ceva drybrush cu aluminiu și un gri , ceva , adaptat un panou de instrumente Yahu ( o bilă neagră pentru research-ul lor ;deși este chipurile proiectat pentru Airfix și Pavla , pentru Airfix NU se potrivește deloc )
Și purtat de biruință...am īnchis și fuselajul. Potrivire foarte bună , o să fie nevoie doar de nițel Surfacer sau Revell alb , și atīt.
Postul de pilotaj este foarte īnghesuit , odată īnchis nu se mai vede practic nimic , doar pilotul ne privește cumva resemnat:
Cam atīt pentru seara asta.
Va urma.
#9
Postat 27 January 2018 - 10:16 PM
Citeaza
Da sint foarte mititei
Mie imi place cum a arata cel cu picioare mai subtiri ,Dakian , dar nu stiu de ce i-ai dat integral cu lac lucios . Eu puneam un pic de lac lucios cu o scobitoare sau o pensula extrem de subtire doar acolo unde ar fi trebuit sa vina sticla ochelarilor pentru sugera acea materialitate , insa in rest casca , hainele din piele , cizme , manusi semimat sau mat , iar hainele, fatza mat . In felul acesta reuseam sa diferentiez materialitatile .
Pentru a vedea cat trebuia vopsit din rama ochelarilor faceam asa : Vopseam toata casca in culoarea ei , iar apoi , veneam doar in zona ochelarilor cu o bucatica de smirghel extrem de fin sau cu ceva din metal ( un bratz al unei fofecutze > foloseam muchia) si intr-o trecere sau doua , stergeam putin culoarea , cat sa vad acel detaliu .
Dupa care cu o scobitoare inmuiata putin in vopseaua necesara ( metal) treceam usor peste detaliu , iar cu capatul celalat inmuiam in culoarea cu care trebuia sa corectez .
Un alt procedeu era sa fac ca si tine , la inceput . Adica vopseam cu argintiu tot ochelarul , iar apoi cu o scobitoare ascutita inmuiata putin in culoare , umpleam interiorul .
Scobitoarea aceasta o modificamin functie de necesitati . Fie o aplatizam , daca veam nevoie de latura , fie o ascuteam , etc .
.. Veneam , corectam ... reveneam ... Dar aveam ochi foarte buni pe atunci si rabdare ... si vacante lungi ...si liniste
... Reuseam sa le vopsesc pana si insemnele de arma sau " cucii" , ... ce vremuri ...
Ps. Mi-am amintit inca un amanunt . Interiorul ochelarilor era umplut cu o culoare mai inchisa decat culoarea castii ; un maro ceva mai inchis , ca sa se diferentieze mai mult . La nemti era mai simplu ca ei aveau ochelari fumurii .
Dar asa cum spuneai si la inceput sint atat de mici ... ca nu stiu daca merita pierdut mult timp cu aceste detalii .Ar fi mai mult un exercitiu sau un moft ca sa vezi pana unde poti sa-i duci .
pps . ... Sau ca sa vezi daca poti vorbi japoneza sau chineza dupa un astfel de execitiu ...( ca lui Becali cu engleza , simti " ca-ti vine" la un moment dat )
Aceasta postare a fost editata de dany: 27 January 2018 - 10:43 PM
#10
Postat 27 January 2018 - 10:48 PM
#11
Postat 27 January 2018 - 11:48 PM
Citeaza
Aha ... noh nu-i nimic . Eu zic sa-i lasi asa pe amandoi pentru simetrie . Arata foarte bine si asa si sint foarte ingrijit vopsiti .
Mi-am mai adus aminte de un amanut . Daca aveam ca si in cazul tau 2 sau mai multi membri in echipaj , sau pur si simplu de distractie sau ca sa para mai interesant , imi placea sa-mi personalizez uneori omuletii pictandu-le la gat fie cate o esarfa rosie cu buline albe , sau galben cu negru ( maro) sau cu alb ca sa apara ca si un fular de matase ( asta mergea foarte bine la nemti , in special daca aveau jacheta de piele neagra) ...
Aceasta postare a fost editata de dany: 27 January 2018 - 11:56 PM
#14
Postat 04 February 2018 - 09:30 PM
Turela este practic gata , inclusiv partea vitrată , mascată și vopsită
Măștile pentru vopsit mi se par deasemeni o investiție foarte bună , sīnt ieftine și te scutesc de multă chinuială și de ochi consumați ( aici am folosit Pmask 72060, care s-a potrivit perfect )
Seară bună.
#15
Postat 26 February 2018 - 07:04 PM
Plus un fading cu dark grey ( am folosit Gunze H-401) , să mai rup monotonia negrului . Am folosit Vallejo 057 , foarte bun , extrem de bine se aerografiază , aderă foarte bine , si are un aspect mat-satinat extrem de plăcut . Pe zi ce trece devin tot mai mulțumit de Vallejo. Care mai au o calitate absolut grozavă pentru mine : NU miros aproape deloc , și se curăță extrem de ușor de pe aerograf !
Va urma.
#19
Postat 27 February 2018 - 07:18 PM
S-a corectat...uite ce jalnic arată acum...
Iar șlefuit , iar vopsit. Din păcate , am constatat că mă cam lasă și vederea de aproape. Deocamdată e normală , citesc, scriu și lucrez fără să simt nevoia ochelarilor ( la distanță sīnt dependent de ei...), dar detaliile mărunte nu le mai văd fără lupă.
Sic transit gloria mundi
Seară bună !