Z-mare, la 30 January 2018 - 05:45 PM, a spus:
Parerea mea este ca e ok acum si ca distanta nu este prea mare.
Din ce documentatie am si din ce am mai citit, am inteles ca in lumina celor mai noi cercetari, s-a renuntat la teoria conform careia ar fi existat elemente de tren aterizare diferite la diversele variante de IAR80/81. Cu alte cuvinte, baile trenurilor de aterizare, cu toate dimensiunile si cotele aferente, ar fi fost la fel la toate celulele. Nu erau avioane cu distante mai mari intre peretii baii trenului, toate erau la identice.
Daca este adevarat (eu nu am nicio informatie care sa conteste acest lucru), atunci inseamna ca teoretic, in spatiul dintre baile trenului de aterizare ar trebui sa poata sa incapa un lansator de bombe. Pt ca dimensiunile fiind exact aceleasi, la IAR81 s-a montat lansatorul in exact acelasi spatiu disponibil pe burta, intre capetele bailor trenului de aterizare. Ori, asa cum era inainte...nu avea loc sa incapa nici jumatate de lansator...ma rog prinderile alea cum erau la 81...
Apoi...in urma modificarilor, cad aproape perfect pe dimensiunile din cartea lui RaduB.
Deci sper ca e bine asa si ca nu m-am inselat...pt ca oricum nu mai pot face nimic deja:)