Forum Machete,Modelism,Hobby: Rommel/16 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rommel/16

#41 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 14 May 2008 - 10:03 PM

Nu sunt crios dar cred ca la fata ar mai merita lucrat.Niste umbre ar cade bine.Nu-i vad ochii prea bine in poze...deci aici nu zic nimic.
In rest mie imi place.Lucrat curat. :whistle:

Aceasta postare a fost editata de tgr: 14 May 2008 - 10:05 PM

#42 Useril este offline   BRUTUS 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 14 May 2008 - 10:35 PM

Mersi , la ochi deocamdata nu m-am bagat ca nu prea stiu cum sa-i fac si fata la fel , nu prea stiu cum sa-i fac umbrele .
Daca poti sa-mi spui cum ar fi extraordinar , sa-mi dai niste idei .

#43 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 14 May 2008 - 10:46 PM

http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Vop...gu-Clasa-I.html

Ce a scris aici Alguhan este foarte concis si la obiect.Eu am citit ce a scris acolo si reprezinta 80%-90% din cunostintele mele de pana acum.
Eu unul am limitat totul la vopsea->lac->wash si tot asa.Este mai usor decat pare.In timp experienta isi va spune cuvantul(chiar dupa prima figurina).
Din pacate se pare ca ai lipit chipiul si capul...era de preferat sa nu-l fi lipit.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 14 May 2008 - 10:46 PM

#44 Useril este offline   BRUTUS 

• Membru senior

Postat 14 May 2008 - 11:08 PM

Mersi , am sa studiez .

#45 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 15 May 2008 - 02:23 PM

"Et tu Brute?"
ca lui "tanchistu"nu i-ai facut lumina ochilor,mai pricep;o sa-i dai tu vederea si lui ala(chiar de-o iesi cu strabism pronuntat sau vre-un glaucom ceva :whistle: ),dar eu altceva vreau sa te intreb:
-tipii aia doi,tanchisti,tu i-ai facut? :pardon:

#46 Useril este offline   BRUTUS 

• Membru senior

Postat 15 May 2008 - 04:16 PM

Am facut si ochii i-am pus si gradele , tenul arata extraordinar , am sa va pun maine poze sa vedeti cum a iesit , este prima data cand fac o figurina la 1/16 si patinata la fata .

Ceilalti soldati din ultima poza cred ca de ei vorbesti Longinus deocamdata nu i-am primit este poza de pe site-ul hobbix.ro , ajung la mine peste 2 saptmani maxim , dar asa vor arata pentru ca deja mi-am facut mana si am prins si ideea cu spalatul cu diluant , sunt foarte mandru de mine sa stiti . :whistle:

#47 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 15 May 2008 - 09:33 PM

Salut !
Zici ca ai inceput sa prinzi miscarea la vopsit figurine.Bravo si la mai multe !!!
Poate o sa-ti serveasca imaginile de mai jos.
Daca nu intelegi despre ce e vorba,incerc sa "traduc" :
-Vopsirea unei figurine"dupa manual" zice cam asa:
-Trebuie sa-ti imaginezi din ce parte cade lumina pe figurina (per ansamblu) iar mai apoi,pe fiecare detaliu al acesteia,luand ca "mod de calcul" semnul STOP.De ce asta ?Fiindca are 8 laturi,respectiv tot atatea tonuri de culoare care se pot aplica pe figurina.In acest fel se pot reprezenta intr-un mod cat mai aproape de realitate (sau de pacalire a ochiului care priveste un model) toate detaliile care fac deliciul acestui hobby.
Se pleaca de la cea mai luminoasa latura,respectiv 1 si se trece la celelalte tonuri,prin combinatia culorii de baza cu nuante mai inchise,etc.Se poate proceda si invers insa nu e indicat.
Dupa toate astea poti face si un drybrushing mai luminos.
In imaginea cu fizionomiile ,de la stanga la dreapta se lucreaza in ordinea expusa.
Sunt nerabdator sa vad imagini- mai clare- cu ceea ce lucrezi !
Mai ales ca aceasta scara este una care nu permite greseli de vopsire ,deci atentie: vom fi mai multi care carcotim ! :wub:
Hai ca am glumit ! Nu conteaza ce zice lumea,important e ca tie sa iti placa ! Urmatoarea lucrare va arata si mai bine !
Spor !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled15.jpg
  • Imagine atasata: Untitled16.jpg
  • Imagine atasata: Untitled26.jpg

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 15 May 2008 - 09:37 PM

#48 Useril este offline   BRUTUS 

• Membru senior

Postat 15 May 2008 - 09:47 PM

Mersi mult de ajutor , am sa fac maine poze cu figurina ca sa o poti vedea bine .

#49 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 21 January 2010 - 08:59 PM

Uneori e bine sa mai ai cate ceva aproape terminat.
Impulionat de Salonul de la Alba si in lipsa de material de expus, l-am terminat si pe asta.

Imagine atasata: rommel1.jpgImagine atasata: rommel2.jpgImagine atasata: rommel3.jpgmel3.jpg]

Bafta!

#50 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 21 January 2010 - 10:12 PM

Serus,
Frumos a iesit, l-am vazut si pe viu. Revenire in forta !
Asteptam cit mai multe.
Spor,
Bill :whistle:

#51 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 21 January 2010 - 11:38 PM

Culorile mi se par foarte bine "prinse". Felicitatiuni, Crios.
In rest, figurina o stiu - mi se pare un pic diforma din cauza popoului (supradimensionat). Cel mai slab capitol zic eu ca e cel al cizmelor, cu aspect de burlan si prea subtiate jos (la laba :whistle: ).
Iar cu mana aia nu prea-mi dau seama ce face - dirijeaza o orchestra?

#52 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 22 January 2010 - 01:54 AM

Imi place cum ai vopsit tunica. Albul da multa bataie de cap... dar a iesit fain. Ai vopsit totul in acrilice?

Poate faci o poza sa-l vedem Erwin din spate. Sunt curios sa vad cum se aseaza mana pe "partea din spate a caroseriei".

Poate din mana stanga lipseste binoclul, dar postura mi se pare OK... parca discuta cu cineva... si da din mana...

Bravos si vorba ta... Bafta!

#53 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 22 January 2010 - 05:33 PM

e bine cand mai vezi cate un maestru in actiune. personal, ti-as fi recunoscator daca ai si explica cum ai procedat si ce ai folosit.

#54 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 23 January 2010 - 04:42 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 22 Jan 2010, 01:54, a spus:

Imi place cum ai vopsit tunica. Albul da multa bataie de cap... dar a iesit fain. Ai vopsit totul in acrilice?

Vezi postareacrios, la 9 Oct 2006, 14:25, a spus:

Rommel si-a primit prima vopsea respectiv vestonul este alb (10 parti) + galben inchis (1 parte). Aceiasi culoare am folosit-o si drept culoare de baza la fata.
Vopsele folosite - acrilice.

Vezi postareaBill, la 21 Jan 2010, 22:12, a spus:

Frumos a iesit, l-am vazut si pe viu. Revenire in forta !

Multumes, Tudor! :whistle:
Acuma ... din 2006 pana in 2009 nu-i tocmai "in forta" :-D

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 21 Jan 2010, 23:38, a spus:

Culorile mi se par foarte bine "prinse". Felicitatiuni, Crios.
In rest, figurina o stiu - mi se pare un pic diforma din cauza popoului (supradimensionat). Cel mai slab capitol zic eu ca e cel al cizmelor, cu aspect de burlan si prea subtiate jos (la laba :pardon: ).
Iar cu mana aia nu prea-mi dau seama ce face - dirijeaza o orchestra?

Multumesc!
Dap! Figurina nu-i tocmai cea mai proportionata. Probabil ca l-au srprins cand era gras si frumos ca si la fata are oarece probleme cu rotunjimile, dar le-a ascuns din umbre.
Imagine postata

Poate faci o poza sa-l vedem Erwin din spate. Sunt curios sa vad cum se aseaza mana pe "partea din spate a caroseriei".

Cand se intoarce de la Alba am sa-l pozez si din spate. Pozitia figurinei, in original este cu mainile la spate asa ca pozitia mainii nu este nefireasca.

Poate din mana stanga lipseste binoclul, dar postura mi se pare OK... parca discuta cu cineva... si da din mana...

Initial am vrut sa pun binoclul in mana stanga, dar am renuntat din cauza degetului mare caruia ar fi trebuit sa-i modific pozitia. In pozitia in care se afla acum nu putea sa-l tina asa ca a ramas "sa dirijeze" :wacko:
Imagine postata

Vezi postareaKIT, la 22 Jan 2010, 17:33, a spus:

e bine cand mai vezi cate un maestru in actiune. personal, ti-as fi recunoscator daca ai si explica cum ai procedat si ce ai folosit.

Nu pot spune ca nu ma maguleste postarea ta. Multumesc frumos!
In afara de cizme unde am lucrat cu enamel (negru si alb, ambele lucioase), in rest am lucrat numai cu acrilice.
Atunci cand lucrez cu acrilice incerc sa lucrez cu figurina "uda" . In felul asta nuantele difuzeza singure unele in altele. (Ud inseamna ca nu astept sa se usuce culoarea de baza).
Lucrez cu culori de baza pe care le inchid sau le deschid ca nuanta in functie de necesitati si conform cu schema data de Sheperd Paine
Imagine postata
in cartea
Imagine postata

Imagine postata
Imagine postata

La cizme am asteptat sa se usuce negrul lucios dupa care am aplicat albul pe care l-am tot sters cu o pensula curata pe extermitati, pensuland dinspe alb spre negru, astfel incat marginile sa se estompeze. Nu stiu daca am fost suficient de explicit. :-D .
Daca nu, am sa incerc sa revin cu explicatii.

Bafta!

#55 Useril este offline   KIT 

• Membru senior

Postat 23 January 2010 - 11:55 PM

ba ai fost foarte explicit, cu atat mai mult cu cat ai aratat cartea de unde te inspiri si astfel am descoperit ca o am si eu :D.
o alta intrebare a mea ar fi: am vazut ca cei mai multi folosesc uleiurile pt umbre. pana acuma, nu am reusit sa gasesc in oras decat uleiuri de la Maimeri. ai vreo recomandare? si daca da, de unde le-as putea lua?

#56 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 27 January 2010 - 04:09 PM

Vezi postareaKIT, la 23 Jan 2010, 23:55, a spus:

o alta intrebare a mea ar fi: am vazut ca cei mai multi folosesc uleiurile pt umbre. pana acuma, nu am reusit sa gasesc in oras decat uleiuri de la Maimeri. ai vreo recomandare? si daca da, de unde le-as putea lua?

Nu folosesc uleiuri prea des. Uleiurile pe care le-am cumparat eu si cu care mai dau din cand in cand le-am luat de la "Hanul cu tei"

Imagine postata

E posibil ca cel de la "Maimeri" sa aibe pigmentul mai fin.
Ce te intereseaza pana la urma este sa se intinda bine, uniform si pigmentul sa nu dea impresia de grunjos.

Bafta!

#57 Useril este offline   KIT 

• Membru senior

Postat 27 January 2010 - 10:47 PM

pai de aia te-am si intrebat. ca am vazut ca fiecare are cate o marca cu care lucreaza.

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi