Z-mare, la 02 April 2018 - 11:29 AM, a spus:
(poza a fost pusa de RaduB, cu ocazia unei discutii tot despre galben)
Stiu discutia, rasuflu usurat ca nu am participat la ea si tare mi-as dori sa nu o repet.
Nici nu e cazul, cred eu, pentru ca nu incercam sa stabilesc nuanta "corecta" de galben ci doar remarcam diferenta semnificativa (dincolo de modul in care cade lumina pa avion) dintre galbenul de pe fuselaj si cel de pe directie in acea poza (poza, evident, poate fi prelucrata intr-un mod care sa induca in eroare).
dakian67, la 02 April 2018 - 12:08 PM, a spus:
Mie mi-e greu sa disting ceva clar īn fotografia lui 37 la rasse-motte. Un lucru pare īnsă destul de clar : fie vopseaua cu care au fost acoperite īnsemnele Luftwaffe era de altă nuanță decīt cea a camuflajului de bază , ori vopseaua camuflajului de bază era destul de ștearsă deja de factorii atmosferici , diferența īntre cele două nuanțe este foarte evidentă !
La asta m-am gandit si eu dupa ce am postat. Poate ca au acoperit intai insemnele cu o culoare inchisa si apoi au revopsit fuselajul cu un strat nu atat de gros incat sa obtureze complet peticele respective. Altfel explicatia ar fi ca avionul nu a fost revopsit dupa ce l-am luat de la nemti ci doar crucile au fost acoperite local. Poate ca nemtii il retinusera in rlm 71 (nr. 37 e din lotul al doilea), ii pusesera marcaje germane si l-au livrat pana la urma Romaniei dupa ce a fost clar ca intra in Axa.