P-38 Lightning Beautiful Lass 99 - Kit Heller 80273 1/72
Postat 26 November 2017 - 11:48 AM
Buna tuturor ,
O macheta de constructie interesanta, un kit modest , multe piese cu abateri ,
cupola OK ,decalurile urmeaza.
Am inceput-o din vara cu multe chituiri si finisari ,
am folosit emailuri Revell si lacuri Vallejo , pun si citeva poze
facute in ordine cronologica.
O duminica placuta va doresc.
Cu stima .
O macheta de constructie interesanta, un kit modest , multe piese cu abateri ,
cupola OK ,decalurile urmeaza.
Am inceput-o din vara cu multe chituiri si finisari ,
am folosit emailuri Revell si lacuri Vallejo , pun si citeva poze
facute in ordine cronologica.
O duminica placuta va doresc.
Cu stima .
Postat 26 November 2017 - 01:48 PM
Salutare, moco!
Intotdeauna P-38 este o constructie dificila, chiar si la kit-urile cu mai mari pretentii decat Heller, din cauza fuselajului dublu. Dar intotdeauna o constructie interesanta. Daca ma ajuta memoria in mod corect, escadrilele americane echipate cu P-38 au suferit cele mai mari pierderi asupra Romaniei pe Teatrul European de Operatii.
Urmaresc cu interes.
GabrielS
Intotdeauna P-38 este o constructie dificila, chiar si la kit-urile cu mai mari pretentii decat Heller, din cauza fuselajului dublu. Dar intotdeauna o constructie interesanta. Daca ma ajuta memoria in mod corect, escadrilele americane echipate cu P-38 au suferit cele mai mari pierderi asupra Romaniei pe Teatrul European de Operatii.
Urmaresc cu interes.
GabrielS
Postat 26 November 2017 - 08:38 PM
Frumos pana acum .
Ca o parere personala ( subliniez personala ) , nu ma incanta deloc faptul ca e in pozitiv .
Dupa un wash , pozitivul ala nu cred ca o sa arate prea bine ( pare a fi cam grosier ) .
Eu l-as fi ras si regravat. Asa o sa fac cu un Ki-84 de la Hasegawa .
Dar inca o data , e doar parerea mea .
Ca o parere personala ( subliniez personala ) , nu ma incanta deloc faptul ca e in pozitiv .
Dupa un wash , pozitivul ala nu cred ca o sa arate prea bine ( pare a fi cam grosier ) .
Eu l-as fi ras si regravat. Asa o sa fac cu un Ki-84 de la Hasegawa .
Dar inca o data , e doar parerea mea .
Postat 26 November 2017 - 10:06 PM
Da , stiu ca gravarea e o catastrofa mai ales ca in locurile unde a trebuit sa-l
ajustez a disparut de tot . Poate ar fi meritat o regravare dar m-a descurajat
desenul complicat al panourilor pentru scara asta si mai ales carnea subtire a aripii.
Voi incerca sa-l iau mai usor cu uzura .
ajustez a disparut de tot . Poate ar fi meritat o regravare dar m-a descurajat
desenul complicat al panourilor pentru scara asta si mai ales carnea subtire a aripii.
Voi incerca sa-l iau mai usor cu uzura .
Postat 07 December 2017 - 02:12 PM
Foarte bine l-ai scos ! E dificil īntotdeauna cu kiturile astea "antice" ( nu mă īntreba de unde știu !! ) , și satisfacția de-a le duce la capăt este pe măsură. La kiturile gravate īn pozitiv este o provocare și mai grea : fie se potrivesc bine , și vei conserva īntreaga gravură pentru a o scoate apoi īn evidență īntr-un mod specific , fie nu se potrivesc , vei chitui/șlefui īn neștire , pierzīnd mai toate detaliile.Să refaci detaliile pierdute īn pozitiv nu-i chiar așa de simplu. Bușilă are dreptate , este mai ușor să regravezi tot kitul .Bunīnțeles că totul este la latitudinea fiecăruia , dacă merită sau nu munca īn plus.
Spor maxim să ai !
Sorin
Spor maxim să ai !
Sorin
Postat 07 March 2018 - 03:11 PM
Salutare !
Mi-a dat de furca mai mult decit ma asteptam kitul asta
dar incet sper sa il duc pina la capat.
Intii cu echilibrul - i-am pus in bot 8 g de alice dupa "prospect" dar a fost prea putin
asa ca dupa ce i-am montat si celelelte componente : bai , tren , elici , arme ... si l-am
pus pe roti - surpriza : a cazut pe cozi , si abia cu inca 8 g de plumb s-a asezat normal - ca in poza .
A trebuit operat , umplut cu Pb si aracet ,cusut si acum se vindeca sa-l pot chitui .
Urmeaza refinisarea , corectarea vopsirii, lacuirea ,montarea cupolei [ in poza e cu una din muultele
piese vitrate de la un He 111 pe care l-am inceput ].
Pe urma au fost decalurile - toate bune cu exceptia stelelor de pe fuselaje - dar au mers
si alea - vopsite cu masti .
Pun si citeva poze si revin cind e gata .
Cu stima.
Mi-a dat de furca mai mult decit ma asteptam kitul asta
dar incet sper sa il duc pina la capat.
Intii cu echilibrul - i-am pus in bot 8 g de alice dupa "prospect" dar a fost prea putin
asa ca dupa ce i-am montat si celelelte componente : bai , tren , elici , arme ... si l-am
pus pe roti - surpriza : a cazut pe cozi , si abia cu inca 8 g de plumb s-a asezat normal - ca in poza .
A trebuit operat , umplut cu Pb si aracet ,cusut si acum se vindeca sa-l pot chitui .
Urmeaza refinisarea , corectarea vopsirii, lacuirea ,montarea cupolei [ in poza e cu una din muultele
piese vitrate de la un He 111 pe care l-am inceput ].
Pe urma au fost decalurile - toate bune cu exceptia stelelor de pe fuselaje - dar au mers
si alea - vopsite cu masti .
Pun si citeva poze si revin cind e gata .
Cu stima.