Prin ograda altora, da' la 1/72 Sd.kfz.165 Hummel, late version
Postat 27 November 2017 - 10:38 AM
Dar: cand le vopseau de iarna, adica le mazgaleau cu vopsea alba sau chiar lapte de var, de regula astupau si numerele tactice si insignele divizionare. Singura pastrata la vedere in mod obligatoriu era crucea neagra pentru identificare.
Totusi, daca il reprezinti "prespalat" adica partial sters de var (sa zicem asa, spre primavara) se prea poate ca insignele si numerele sa apara de sub vopseaua alba.
Eu cred ca nu gresesesti.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 November 2017 - 10:39 AM
Postat 28 November 2017 - 07:34 PM
Am vopsit initial cu XF-60, Dark Yellow, peste care am dat dire cu alb MM 1768, diluat destul de bine. Am lasat loc pentru decaluri.
Lunginus, dupa ce pun decalul cu "112", am sa dau peste cu alb diluat, tot asa in dire, ca se vada cit de cit.
Si tunul:
Urmeaza un strat de lac lucios, decalurile si murdaria.
Sper sa-mi aduc aminte ce am scris in articolul despre vopsitul senilelor!
Postat 30 November 2017 - 01:31 PM
Am folosit lac lucios de la Gunze, diluat cu Leveling Tiner, presiune 0,8 bar, pulverizat de la 3- 5 cm de macheta. Ei bune, unde se depunea lacul, central, era lucios, altauri era...mat!!! A trebuit sa dau o gramada de straturi peste straturi, ca sa obtin o suprafata lucioasa! Nu am apucat sa fac poze, ca sa exemplific, dar fenomenul m-a intrigat, E drept, este prima data cind folosesc lac lucios, am mers doar pe mat si semimat. Ce se intimpla? Asta este fenomenul si trebuia sa astept sa se usuce dupa primul strat si problema se rezolva? Sau...ce?
Postat 30 November 2017 - 03:35 PM
Pentru decaluri eu aplic lac lucios doar pe locul unde le depun. În rest...nu.
Bineînțeles că după uscarea lor,aplic lac mat.
Efectul neplăcut pe care îl descrii presupun că vine de la ceva incompatibilități dintre lacul Günze şi vopseaua Tamiya sau o fi solventul...sau trimiți prea mult lac pe centru şi mai puțin pe margini. Poate ar trebui să măreşti distanța de la care "tragi".
Postat 03 December 2017 - 05:04 PM
Cel pe care il am in kit, e cam...ambiguu atit ca forma, cit si ca vopsire. Ma rog, stiu, tre sa fie metalic, dar nici otova cu "steel"!
Multumiri!
Postat 03 December 2017 - 05:27 PM
Postat 03 December 2017 - 05:30 PM
Eu am gasit doar asa ceva:
Si ie imi pare normal sa fie vopsit in culoarea masinii, partea metalica fiind retrasa in "teaca"ea aparind doar cind ridicai ceva cu cricul.
Inca o data multumiri!!!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 December 2017 - 05:32 PM
Postat 04 December 2017 - 01:46 PM
Oricum, senilele se purtau si "intoarse" . De multe ori echipajele foloseau metoda intoarcerii senilelor,fie a ambelor, fie doar pe o parte,pentru o mai uniforma uzare, imbunatatirea tractiunii sau alte asemenea trucuri de front.
In fine, sa nu lungim mult,si ca sa fi mai in ton cu pozele de pe net, foloseste versiunea 2
Postat 05 December 2017 - 01:14 PM
Vopsit general cu Tamiya X-60, apoi dire verticale de alb, MM 1768. Lacuit lucios si pus decaluri, dupa care inca ceva dire de alb, peste numere.
Apoi, dai cu PLW Orange Brown (MIG-1616), cu Dark Dirt de la Florymodels, lac mat, apoi iar cu ulei Brun van Dyke, Revell 37, cu MM 1404 Titan, patinator Browned Metal, cu Tamiya weatering Master si mina de creion, pentru a simula metal, ruginituri mai vechi sau mai noi, mizerie si, la final, pe partea inferioara un filtru de Revell 87, foarte diluat, pentru a simula praful drumului. (cred ca am exagerat putin)
A iesit asta.
Acuma vad ca am uitat sa ruginesc dispozitivul de fixare a tevii (probabil la transport) si cricul, care au fost numai murdarite.
Tu bi continued, normal cu frati-su! Sau, cum zice poietul, "daca va placut bufonul, mai poftiti si miine seara"!
Inca o data multumesc celor care au sarit intru ajutorul unui habarnist, ce si-a bagat nasul prin oale straine!
P.S. Mda, se cam vede urit lipitura senilei, dar se rezolva!
Si inca ceva, la montarea tunului pe masina, surpraizz: tanda nu se potrivea cu manda!! Nu cred ca am gresit eu, asa a iesit din montaj, cu ai cum monta altfel nici tunul, nici partea de pe masina. Dar pina la urma, s-a rezolvat!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 05 December 2017 - 01:19 PM