Pagina 1 din 1
Vopsea&vopsea&lac cateva intrebari
Postat 04 October 2006 - 08:40 AM
Zilele trecute am vopsit(cu aerograful, deci nu m-am lasat de tot) o portita, de aluminiu. Toate bune si frumoase, am vopsit si cifrele si adresa cu caramiziu pe deasupra. Portita arata super, insa am doua intrebari:
1.ce fel de lac pot folosi pentru a acoperi vopseaua(vopseaua de baza este un email auto de la policolor iar caramiziul cu care am dat pe deasupra este Retush de la Modelism). Ma gandesc ca imi trebuie un lac care sa nu atace nici una din cele 2 vopsele si sa protejeze suficient de bine impotriva mamei natura(mentionez ca cele 2 vopsele au fost diluate cu nitrodiluant).
2.vopseaua retush este buna pentru metal?Mai am cateva piese de vopsit (cutie de scrisori, 2-3 ornamente si am niste nuante foarte simpatice de culoare(cum retush nu are cod de culoare...nu stiu cum sa va zic de ce e vorba)
Cu multumiri,
Mircea
1.ce fel de lac pot folosi pentru a acoperi vopseaua(vopseaua de baza este un email auto de la policolor iar caramiziul cu care am dat pe deasupra este Retush de la Modelism). Ma gandesc ca imi trebuie un lac care sa nu atace nici una din cele 2 vopsele si sa protejeze suficient de bine impotriva mamei natura(mentionez ca cele 2 vopsele au fost diluate cu nitrodiluant).
2.vopseaua retush este buna pentru metal?Mai am cateva piese de vopsit (cutie de scrisori, 2-3 ornamente si am niste nuante foarte simpatice de culoare(cum retush nu are cod de culoare...nu stiu cum sa va zic de ce e vorba)
Cu multumiri,
Mircea
Postat 04 October 2006 - 07:38 PM
Am facut exact cum m-ai sfatuit...am luat un lac auto, Sinto si am facut o proba:baltit si dat frumos. Evident ca dat cu obraz se vede si simte super. Oricum, una din regulile la airbrushing era:sa nu "planga"
De Retush, ce ai putea sa imi zici? Este buna sa dai pe metal(eventual pe un strat de grund?)?Asigura o acoperire eficienta si durabila/robusta?
Multumiri,
Mircea
De Retush, ce ai putea sa imi zici? Este buna sa dai pe metal(eventual pe un strat de grund?)?Asigura o acoperire eficienta si durabila/robusta?
Multumiri,
Mircea
Aceasta postare a fost editata de kvogel: 04 October 2006 - 07:39 PM
Postat 04 October 2006 - 09:02 PM
kvogel, la Oct 4 2006, 09:13 PM, a spus:
Atunci altceva ieftin?vreau sa vopsesc una bucata cutie postala in camo...Si mi-ar trebui ceva ieftin si durabil
Daca cutia de scrisori este 1/1 dupa cum banuiesc eu, atunci n-are rost sa strici vopsea de 5000 lei gramul cand se gaseste Dufa pe toate drumurile.
Merge si Retus ca tot vopsea este si nui chiar asa proasta cum zic unii, nu ca ar fi stralucita ... e vopsea.
Bafta!
Postat 04 October 2006 - 09:28 PM
Ups, eu am crezut ca e vorba de o cutie postala pentru o diorama!
Pai in cazul asta cu banii dati pe o sticluta Retus cumperi o cutie de un kil. (ma rog, aproape un kil )S-ar pare ca Retus (zic unii) nu este altceva decit ...vopsea Dio! Asa ca ...orienteaza-te
Pai in cazul asta cu banii dati pe o sticluta Retus cumperi o cutie de un kil. (ma rog, aproape un kil )S-ar pare ca Retus (zic unii) nu este altceva decit ...vopsea Dio! Asa ca ...orienteaza-te
Arata acest topic
Pagina 1 din 1