Citeaza
in perspectiva faptului ca la noi "merge si asa" si aici ma refer la dotarile masinii-optam spre mai ieftin si de regula facem targuri proaste.
... Nu , neaparat , Longinus . Mai degraba in ultima perioada ne-am obisnuit cu conceptiile acestea . Fiindca cred ca e mai comod asa .
Tin minte ca citisem pe undeva despre un caiet de saricini intocmit fie pe la inceputul secolului trecut , fie dupa WW1 de catre niste ofitzeri foarte competenti ,cu referire la niste tunuri . Acel caiet de sarcini devenise un model pt. firma producatoare ( dar nu mai stiu daca era franceza sau germana ) , ulterior modificandu-si produsele pentru armata proprie in functie de acel caiet . Apoi modificarile ce au crescut performantele altor modele de tunuri cumparate tot pe la 1900 ... Sint multe exemple , ajungand de la primele avioane de vanatoare monoplan ,din anii interbelici pana la motoarele locomotivelor diesel , etc .
Citeaza
Dany, nu vreau sa reiau discutia, insa eu tot pentru un Boxer as fi optat.Desigur, produs sub licenta la Moreni, cu offset si tot tacamul.
Stiu
.
Nu stiu insa daca ne-ar fi lasat nemtii sa-l producem . Tin minte ca doreau de fapt sa le cumparam vreo ... nu mai stiu ... 50-70 asa ca " deschidere" ,dupa care nu se stia inca exact ce vor face aici ,iar pretul era mare . Asta inainte de a aparea propunerea cu PiranhaV sau Patria .
Citeaza
in timp ce Agilis este un proiect care trebuie dezvoltat, asta implica destul de mult timp si costuri suplimentare, deloc de neglijat.
Eu ma gandesc ca din contra ,este exact lucrul de care avem nevoie , cu conditia sa nu fim amenintati de vreo cafteala iminenta . Sa se chinuie , sa testeze , sa o ia de la capat , sa invete cum se face atat produsul cat si facilitatile necesare si din punct de vedere economic .
Decat sa insurubeze vreo 2 -3 piulitze , sa fabrice o prelata si sa umfle rotile unor produse ce ar fi venit pe subansamble aproape gata montate de dincolo . Citind despre afacerea camioanelor Renault , cred ca la asta s-ar fi redus si in acest caz contributia noastra .
Citeaza
In concret,nu ma incanta doua aspecte: suspensia pe arcuri elicoidale
Vad ca si lui Flo ai displace . Ce este cu suspensia aceasta ?
Intreb fiindca nu ma pricep . Ar putea avea un rol in protectia personalului aceasta optiune ? ( sa spunem ca in cazul acelor camioane blindate sud africane )
Aceasta postare a fost editata de dany: 13 November 2017 - 02:26 PM