Devenita o imagine emblematica a armatei germane in timpul celui de al doilea razboi mondial , aceasta motocicleta fara, dar mai ales cu atas, apare pe aproape orice referire la Wehrmacht,on line sau lucrari scrise, la inclestarile care au implicat armata germana(dar nu numai), pe diversele teatre de operatiuni in lume, indefinit la insasi istoria celui de al doilea razboi mondial. La fel de cunoscuta ca oricare categorie de arme folosite de Germania, fie blindate,avioane sau ,artilerie aceasta masinarie si-a prelungit prezenta pana in zilele noastre, cedind din adn-ul ei, motoarelor contemporane, fie ca au fost produse de nemti sau de catre altii, de pilda rusii.
Poate tocmai datorita acestei celebritati, in lumea modelelor la scara redusa au aparut,in ani, numeroase kituri, la diverse scari, care reproduc aceasta masinarie.
Dintre aceste scari, ESCI, mai apoi Revell(cu mici imbunatatiri), a ales-o pe cea mai generoasa, aceasta " 1:9" ce face obiectul topicului de fata.
Despre istoria motocicletei reale si despre realizarile ei, nu are rost sa lungesc discutia, cata vreme pe internet, la o simpla cautare, apar toate informatiile necesare.
In ceea ce priveste kitul, pot spune cam la fel, recenziile asupra lui fiind suficient de numeroase si,fara indoiala, competente.
Impresia personala pe care vreau sa o evoc, se rezuma doar asupra faptului ca detaliile kitului sunt indestulatoare,indefinitiv un lucru normal la o asemenea scara. Sigur, se pot aduce imbunatatiri de catre doritori, dupa priceperea fiecaruia, insa nici ceea ce primesti in cutie nu te lasa cu ochii in soare.
Plasticul folosit este de o calitate buna, nu pune probleme la operatiunea de taiere a pieselor de pe rame, nu opune rezistenta, nu se rupe, dar nici nu este prea moale.
Potrivirea pieselor pare in regula, iar reactia stirenului cu componentele chimice ale lipiciului folosit (Revell Contacta, in cazul meu)este in limitele normaLe.
Rezumind, as putea sa spun ca nu mi se par a fi probleme in ce priveste aceasta viitoare piesa din colectia proprie, poate doar spatiul de expunere, avind in vedere dimensiunile machetei.
Totusi, eu spun ca merita.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 03 September 2017 - 09:07 PM