Velele:
Aveam un material de panze de la Amati. Cele din kit nu mi-au placut pentru ca erau imprimate grosolan si s-ar fi vazut conturul lor cumva artificial.
Pe moment am facut doar una din ele. Am tinut-o in ceai negru timp de 6 minute.
Dupa ce s-a uscat, am impregnat-o cu aracet cu apa (cam 50/50) astfel incat sa o pot taia cu foarfeca (daca nu faceam asta, se scamosea rau).
Am incercat sa cos la masina de cusut dungile verticale. Din pacate scara navei e asa mica incat pare prea exagerat orice ata as alege (cu ocazia asta macar am invata sa cos la masina, desi nu cred ca voi avea vreodata ocazia :) ). Asa ca am ales sa trasez cu un creion colorat (am confiscat cutia de creioane colorate a fica-mii si am ales ceva maroniu). Am facut acelasi tratament altei bucati de panza (colorare + impregnare cu aracet) din care am taiat benzi de 4mm latime, pe care le-am lipit pe marginea panzei.
Conturul panzei a fost facut cu o ata de aprox 1mm grosime (culmea, am gasit-o in supermarket cu titlul de sfoara de legat friptura in tava). E o ata alba, destul de rigida. Am colorat-o si pe ea cu ceai negru.
Cele 15 "ațișoare" (nu stiu cum se numesc in romana, in En sunt reef points) sunt lipite momentan la baza, inca nu sunt fixate si aliniate. Culoarea e ciudata in poza, in realitate sunt de culoarea canepii si nu contrasteaza chiar asa cu vela.
Acum sunt la faza de țesere... Din pacate scara mica a navei imi face probleme (am observat ca am nevoie de ochelari).
Asta a fost pana acum... Neasteptat, dar aceasta mica barcuta mi-a dar foarte multe satisfactii iar timpul de lucru a fost relativ scurt (o am de 3 ani, dar am lucrat doar 3-4 luni la ea).
Voi posta pe masura ce progresez. Chiar daca mi se pare o mica bijuterie (in realitate arata mult mai bine ca in poze), m-am decis sa o fac cadou cumnatei mele si sotului ei, cei care mi-au cumparat-o.Eventual fac alta, kit-ul costa doar 80 euro.