Pagina 1 din 1
Stuka Ju-87 B2 1/72
Postat 25 May 2017 - 08:30 PM
Da , nu-i rău. Se putea și mai bine ( frīnele aerodinamice mai rafinate puțin , cupola mai bine așezată pe fuselaj, sărăcia de mitralieră de apărare, suporții bombelor,etc.), dar per total arată bine. Īmi place mult cum l-ai vopsit , emailurile Revell chiar sīnt de calitate.
Spor să ai !
Spor să ai !
Postat 25 May 2017 - 09:13 PM
Va multumesc pentru aprecieri si observatii .
Stiu ca macheta are unele scaderi - unele nici nu apar in poze
[ ex. fuselajul inca usor rotit spre dreapta ] .
La frinele aerodinamice nu am mers mai departe pentru ca in kit erau una cu aripa
si m-am temut sa nu le zdrobesc de tot atunci cind le-am separat .
Promit sa rezolv cu ciotul de mitraliera din spate cind voi da cupola jos ca e fixata doar cu
lac acrilic .
Nici kitul nu e cel mai bun [ 3 machete din 4 au iesit cu fuselajul rasucit - Spitul l-am abandonat
ca era inutilizabil , Hurricane e asa si asa ,iar la He 111 i-am taiat fuselajul ca sa pot alinia
aripa cu ampenajul etc. ] . Daca voi reusi sa le termin cu bine o sa le pun pe forum.
Va doresc o seara buna.
Cu stima.
La frinele aerodinamice nu am mers mai departe pentru ca in kit erau una cu aripa
Promit sa rezolv cu ciotul de mitraliera din spate cind voi da cupola jos ca e fixata doar cu
lac acrilic .
Nici kitul nu e cel mai bun [ 3 machete din 4 au iesit cu fuselajul rasucit - Spitul l-am abandonat
ca era inutilizabil , Hurricane e asa si asa ,iar la He 111 i-am taiat fuselajul ca sa pot alinia
aripa cu ampenajul etc. ] . Daca voi reusi sa le termin cu bine o sa le pun pe forum.
Va doresc o seara buna.
Cu stima.
Postat 23 June 2017 - 02:58 PM
De obicei kiturile de la revell nu sunt cele mai bune...
am avut si eu un gift set cu un P-47, P-51 si un B-17 si nici unul din ele nu a rezistat.
Bine, eram si eu mai la inceput pe atunci.
Foarte fain kit-ul, imi place foarte mult cum ai reusit sa pui cat mai multe detalii pe avion.
Spor in continuare!
am avut si eu un gift set cu un P-47, P-51 si un B-17 si nici unul din ele nu a rezistat.
Bine, eram si eu mai la inceput pe atunci.
Foarte fain kit-ul, imi place foarte mult cum ai reusit sa pui cat mai multe detalii pe avion.
Spor in continuare!
moco, la 25 May 2017 - 09:13 PM, a spus:
Va multumesc pentru aprecieri si observatii .
lac acrilic .
Va doresc o seara buna.
Cu stima.
lac acrilic .
Va doresc o seara buna.
Cu stima.
Postat 25 June 2017 - 07:21 PM
Salut !
Eu am inceput cu kituri Revell - nu sunt toate rele.
Acuma daca asta e " cadou" [ 4 piese la pret de 2 ] , parca e de inteles sa aiba si cusururi ,
dar asta poate fi o provocare pentru un machetist cu pasiune : sa scoata ceva bun si din chituri modeste .
Revenind la Stuka , cum am promis , i-am pus si in spate un MG ceva mai serios ...
Cu stima.
Eu am inceput cu kituri Revell - nu sunt toate rele.
Acuma daca asta e " cadou" [ 4 piese la pret de 2 ] , parca e de inteles sa aiba si cusururi ,
dar asta poate fi o provocare pentru un machetist cu pasiune : sa scoata ceva bun si din chituri modeste .
Revenind la Stuka , cum am promis , i-am pus si in spate un MG ceva mai serios ...
Cu stima.
Postat 26 June 2017 - 09:16 AM
Buna dimineata !
Ma bucura interesul si aprecierile voastre pentru
piesa mea .
Cupola Stuka [ bine realizata - practic fara defecte ] am vopsit-o separat , inainte de montare si in mai multe
faze : intii ramele verticale , apoi orizontalele , oblicele iar de partea din spate
m-am ocupat separat .
Recunosc ,mi-a luat mai mult timp decit am crezut cind am inceput-o
dar am lucrat intermitent si la altele .
Pentru mascare am folosit fisii de banda Tamiya .
Am si citeva poze cu cupola in lucru , din pacate fara masti - nu m-am gindit sa fac mai multe.
Cu stima .
Cornel
Ma bucura interesul si aprecierile voastre pentru
piesa mea .
Cupola Stuka [ bine realizata - practic fara defecte ] am vopsit-o separat , inainte de montare si in mai multe
faze : intii ramele verticale , apoi orizontalele , oblicele iar de partea din spate
m-am ocupat separat .
Recunosc ,mi-a luat mai mult timp decit am crezut cind am inceput-o
dar am lucrat intermitent si la altele .
Pentru mascare am folosit fisii de banda Tamiya .
Am si citeva poze cu cupola in lucru , din pacate fara masti - nu m-am gindit sa fac mai multe.
Cu stima .
Cornel
Postat 26 June 2017 - 04:44 PM
Firul de antena provine din rame de stiren ramase de la kituri .
Se incalzeste incet la o flacara o zona de cca 1 cm si se trage
de ambele capete . Vezi in arhiva forumului si alte detalii - de acolo am aflat si eu.
Se poate vopsi si lacui iar la lipire tai bucata de lungime ceva mai mica decit cota pentru
ca adezivul pus la capete sa intinda firul cind se usuca .
Are dezavantajul ca e fragil dar se poate inlocui usor.
Indeminarea va veni pe parcurs.
Succes.
Se incalzeste incet la o flacara o zona de cca 1 cm si se trage
de ambele capete . Vezi in arhiva forumului si alte detalii - de acolo am aflat si eu.
Se poate vopsi si lacui iar la lipire tai bucata de lungime ceva mai mica decit cota pentru
ca adezivul pus la capete sa intinda firul cind se usuca .
Are dezavantajul ca e fragil dar se poate inlocui usor.
Indeminarea va veni pe parcurs.
Succes.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1