dany, la 23 July 2017 - 11:01 PM, a spus:
Sint tare frumoase Mgc ! Bravo !
Te rog spune-ne cate ceva despre camuflaje , daca se poate .
In special sint interesat de cele in vopsite in 3 culori .
Seamna cu cele italienesti ... hmmm ...
si arata chiar foarte fain !
Cum te-ai gandit la acea combinatie?
Eu ma gandeam fie la ceva gen ikarol sau rlm 63/02 + maro oliv (polonez) + verde inchis ( asemanator englezesc)
Ori poate chiar maro ( terra cotta asemanator englezesc fiindca uneori arata mai deschis in foto a/n) + oliv maroniu ( polonez) +verde inchis ( englezesc)
Salut Dany,
Intradevar parerea mea este ca au fost culori italiene, Giallo Mimetico, Verde Mimetico, Marrone Mimetico, Grigio Mimetico si cred ca acest camuflaj a fost folosit pentru o scurta perioada de timp, undeva prin '38-'39-'40. Ca urmare prin acei ani '38-'39-'40 singurile culori posibile la IAR si in combinatia aceasta, ar fi fost cele italiene, venite ca materie prima/piese de schimb pentru primele Savoia sau odata cu licenta pt ulterioarele Savoia, de retinut ca primele Savoia in ARR erau vosite in aceste trei culori.
Prin '38-'39 influenta camuflajului avioanelor romanesti era Franceza, probabil Vert sau Kaki petste tot, nu combinati de culori, eram departe de influenta germana deci RLM-urile sunt excluse, Olivul Polonez a fost folosit initial doar individual pe avioanele noastre si apoi probabil pt al termina din stoc in alte cumbinatii doar cu o alta culoare dar nu cu alte doua culori, verdele englezesc a ajuns pe la noi prin 39 si chiar a fost placut pe la noi fiind folosit si pe alte avioane in combinatie cu maroul englezesc sau chiar simplu dar mai mult ca sigur incepand cu '40.
Aceasta postare a fost editata de Mgc151184: 23 July 2017 - 11:41 PM