Idei pentru diorame Tehnica US Marines in Romania - Capu Midia 2017
Postat 24 March 2017 - 03:34 PM
Evenimentul: exercitiul Spring Storm 17
Perioada: 18-20 martie 2017
Unitati US Marines: MEU 24, Amphibious Squadron 8, LSD USS Carter Hall
In prima postare o sa fie vorba de doua unitati LCAC (este pentru prima data cand vin in Romania). In limita timpului meu disponibil pentru cei interesati sper sa le pot trimite si alte fotografii la o rezolutie mai buna (desi fotografiile nu sunt nemaipomenite, doar o mica parte le-am facut eu) si poate chiar si video.
Postat 25 March 2017 - 06:01 PM
Felicitari echipei navy.ro pentru reportajele fotografice din luna martie!
Capu Midia
POSEIDON 2017
Postat 03 April 2017 - 04:13 PM
Postat 11 April 2017 - 07:43 PM
Aceasta postare a fost editata de bogdan1: 11 April 2017 - 07:45 PM
Postat 12 April 2017 - 10:07 AM
Z-mare, la 12 April 2017 - 08:51 AM, a spus:
Stai liniştit, americanii au o cu totul altă abordare asupra secretului militar (una normală, adaptată vremurilor pe care le trăim şi nu una moştenită cum din păcate încă mai este la noi), sunt foarte deschişi la astfel de exerciţii. În ziua de azi informaţiile clasificate sunt de altă natură, nu se mai referă doar la tehnica blindată sau auto. Fotografiile au fost realizate în zilele în care presa a fost invitată în poligon aşa că jurnaliştii au putut fotografia sau filma tot ce au dorit, nu au existat restricţii asupra subiectelor, zonelor sau echipamentelor. Unii şi-au făcut materialele de presă, interviurile, pasionaţii au fotografiat tehnica, etc. După cum spune şi titlul topicului aici sunt idei pentru diorame, războinice sau mai paşnice, în acţiune sau în repaos care documentează realitatea din teren.
Pe de altă parte americanii nici nu au venit cu tunul laser, AAV7 a intrat în dotare acum mai bine de 40 de ani şi urmează să fie înlocuit, Growler-ul acum aproape zece ani şi deja se caută un înlocuitor şi pentru el, arma de asalt M4 sau racheta Stinger pe care o livrau talibanilor să lupte cu URSS-ul în Afganistan în anii 80 ...
Aceasta postare a fost editata de bogdan1: 12 April 2017 - 10:08 AM
Postat 25 April 2017 - 04:53 PM
Longinus, la 12 April 2017 - 12:01 PM, a spus:
Intr-una dintre poze, un infanterist apare cu un asemenea shotgun (un Mosberg & Sons 590 A1 de 18,5 inch) adus la spate.
Multe lucruri interesante la dotare daca te uiti mai cu atentie. Asa este, americanii continua sa foloseasca pump action, mai ales in conditii de lupta urbana. Ca si francezii de altfel la misiunile de boarding (inspectia navelor civile, aceeasi marca) si altii. In prezent este o intreaga discutie in armata americana pentru inlocuirea armei de asalt M4 cu una mai puternica, de fapt si-au dat seama tarziu ca au nevoie de un cartus mai puternic si un calibru mai mare. In discutie este cartusul 7,62X51 mm NATO (.308 Winchester) acelasi folosit de predecesoarea M14 aflata in dotare pana in 1970 (interesant faptul ca a fost reintrodusa partial in serviciu in numar limitat in ultimul razboi din Irak si Afganistan). Optiunile sunt fie inlocuirea armei M4 si M16 cu una complet noua fie inlocuirea tevii, ambele de anvergura si costisitoare.
Si pentru ca a venit vorba de lupta urbana uite aici o comparatie intre M16, M4 si AKM. Se observa usor ca M16 este aproape cat creanga noastra de PSL ceea ce o face dificil de manuit in spatii inguste. Uite aici o comparatie intre M16 si M4.
Si aici intre M16 si AKM
Si o ultima comparatie intre cele trei M16, M4, AKM
Uite aici si alte arme din dotarea standard a puscasilor marini (imagini mai slabe decupate)
Postat 12 May 2017 - 05:29 PM
O prima lansare de racheta pe o bomba luminoasa trasa de aruncatorul de 120 mm TR din dotarea US Marines
Aceasta postare a fost editata de bogdan1: 12 May 2017 - 05:29 PM
- ← Serile filmului romanesc Iasi 10-14 mai 2017
- Discutii libere
- Martorii Fratilor Wright. Azi Amos Root sau Mincinosul nr. 4 →