Modelul real, cu siguranta mult mai putin raspindit decat confratii sai cu rol a/a sau tractor de artilerie, se regaseste destul de greu in fotografii de epoca, astfel incat cei de la Trumpeter merita toata stima, de-ar fi sa-i apreciem macar pentru documentatia acestui kit.
Meritele lor sunt insa si mai evidente atunci cand ne referim la numarul de piese ale kitului, 758 din stiren,doua coli mai mici,cu repere PE si senilele patina-cu-patina, care, in ciuda aparentelor, se asambleaza destul de rapid, raman mobile si se potrivesc peste trenul de rulare, fara batai de cap.Singura problema ar aparea la potrivirea spatiului dintre zalele senilelor printre dintii rotii motoare, insa cu atentie si putina anticipare a fazelor de montaj, se poate rezolva si asta.
Jantele rotilor directoare, modelul galetilor si al rotii motrice,sunt foarte frumos realizate si reprezinta intr-adevar, modelul tarziu, ceea ce este corect in raport cu perioada de productie in care este plasat acest model.
Sasiul masinii este reprodus in detaliu,cu foarte multe parti componente care redau pana si piese ce vor ramane, la final, imposibil de vazut. Asemenea, un mare plus al kitului este reprezentat de motorul si transmisia masinii,care luate impreuna,sunt o macheta in sine.
Puncte slabe, dupa cum le vad eu, ar fi lipsa completa a radiatorului si faptul ca, asa cum ofera planul de asamblare al chinezilor, nu exista optiunea deschiderii compartimentului motor, facind astfel invizibil intreg ansamblul de sub capote, odata ce acestea au fost montate.Pacat, dar cred ca si asta se poate rezolva.
Fara sa mai insist pe date sau comparatii, mai spun doar ca am inceput sa lucrez la model, cu vreo doua sau trei saptamani in urma,iar ceea ce am realizat pana acum, va arat in pozele ce urmeaza.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 February 2017 - 03:41 PM