Forum Machete,Modelism,Hobby: Airfix Tucano - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Airfix Tucano Negru lucios ?

#1 Useril este offline   mdo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 02 February 2017 - 11:01 AM

Am luat de la Olaf un Tucano de la Airfix, respectiv asta:
Imagine atasata: tucano.jpg
Culoarea cica ar trebui sa fie negru lucios, dar am retineri ca ar arata bine. Este adevarat ca-i avion de antrenament, deci nu ar fi veridic un gri inchis cu multe de uzura, dar poate niste albastru inchis, amestecat in negru ?
Voi ce ziceti ? Eventual o recomandare pt un negru anume (Humbrol email/Tamiya acrylic) ?
Negru e o culoare pacatoasa, personal inca nu am ajuns la o solutie care sa ma faca fericit...
Multumesc,

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 02 February 2017 - 05:42 PM

#2 Useril este offline   Dan94 

• Membru senior
  • Postari: 1148
  • Inregistrat: 07-June 15
  • Interests:Aviatie 1/48
    Blindate 1/35

Postat 02 February 2017 - 06:01 PM

Recomand negrul de la mister paint MRP sau un negru lucios acrilic de la revell 07 sau sm 302.

#3 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4843
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 11 February 2017 - 03:19 PM

Salut mdo . Eu in cazul acesta as merge pe un negru cu un strop de albastru , mai putin cel antireflex de pe bot . Am vazut "retzeta" aceasta utilizata la niste avioane germane din ww 1 si chiar mi-a placut . In plus cred ca v-a arata bine si cu dungile galbene si cu cocardele .
Ps. Mie imi placea negrul lucios de la Model Master Testors , email , dar nu stiu daca se mai gaseste .
Pps . Un Jaguar GR 1 vopsit cu negru M.M. , ca impresie http://modelingmadne...t/mod/16jag.htm

Aceasta postare a fost editata de dany: 11 February 2017 - 03:32 PM

#4 Useril este offline   mdo 

• Membru senior

Postat 14 February 2017 - 10:59 AM

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Ei bine m-am apucat de el; o sa pun si niste poze zilele urmatoare.
Asamblarea merge repede si fara probleme. In notite spune ca trebuie sa-i pui 7g in bot ;am umplut botul cu alice de Pb si tot e greu de coada...
La vopsit am incercat asa:
- am dat un primer negru lucios de la Vallejo ( primerul pt culorile lor metalice); arata destul de bine dar vroiam sa experimentez,
- am incercat o combinatie de Oxford Blue/Model Color amestecat cu negru lucios. Asta mi-a infundat aerograful, indiferent cit am diluat amestecul
-am incercat o tehnica black basing; peste negrul de baza dai o mizagaleala densa cu un gri mai deschis, dupa care un negru foarte diluat. Speram sa iasa un negru neuniform. Ei bine nu mi-a iesit. Nu stiu daca de principiu negrul acopera tot, sau nu l-am diluat suficient dar in final am dat negru lucios si asta e.
Surprinzator pentru mine luciosul face toata diferenta. In combinatie cu galbenul intens de pe decaluri, arata chiar bine. O sa incerc sa evidentiez liniile de panouri cu un gri ceva, sa mai sparg monotonia.
Cum spuneam, revin cu poze...

#5 Useril este offline   mdo 

• Membru senior

Postat 20 February 2017 - 10:24 AM

Si citeva poze; Nimic special, un kit dragut al unui avion interesant.
Am folosit panel liner black camouflage de la Ak Interactive 2075. Mi se pare un gri prea deschis si arata usor artificial. Pe scurt o prima tentativa, nu prea reusita avion cu livrea neagra.
Mai am un Hawk trainer tot de la Airfix care asteapta ( si asteapta, si asteapta...); poate iese mai bine.
MD

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tucan 2.JPG
  • Imagine atasata: tucan4.jpg

#6 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4843
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 22 February 2017 - 12:25 AM

Felicitari mdo ! :clapping:

#7 Useril este offline   mdo 

• Membru senior

Postat 22 February 2017 - 06:35 PM

Vezi postareadany, la 22 February 2017 - 12:25 AM, a spus:

Felicitari mdo ! :clapping:

Multumesc. Asta a fost un quick build. Daca nu erau tentativele esuate de modulatie a culorii, era fulger build, dar artistul trebuie sa tot incerce...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi