Garajul lui 109 chestii la 1/72
Postat 12 August 2017 - 03:10 PM
Din ce am observat in poze, e unul singur documentat, de acest tip; si a avut parte de actiune si in Latakia
si la Palmyra :
si la Aleppo:
Kitul e aproximativ out of the box, i-am refacut/inlocuit cateva din piese . Ca imbunatatiri am folosit teava de mitraliera , antena , tuburile de fumigene si esapamentul de la Zedval. L-am mai hacuit pe ici pe colo pentr a-l aduce un pic mai aproape de ce am vazut prin poze, i-am refacut si lui aparatorile de faruri din fir de cupru de 03 .
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 12 August 2017 - 03:11 PM
Postat 18 August 2017 - 10:50 PM
Tevile de tun , mitralierele si claxonul sunt alama (Zedval).
Prima, un BA-3 e un fel de what-if, pentru ca desi finlandezii au avut destule Ba-3,6 si 10 capturate, nu am vazut poze cu ele pe sine.
Vopsita cu Russian tank green de la white ensign
A doua e o improvizatie finlandeza , facuta din piese de masini blindate si tancuri sovietice capturate, pompos intitulata Zeppelin. Arata ca un cosciug cu fatza de spate...
Daca Ba-3 e un kit destul de finut , la asta UM au cam dat-o cu mucii in fasole, kitul nu prea are formele si proportiile masinariei adevarate...Mi-a placut mult insa camoul cu braduti si costa nimica toata, asa ca luat-o...
Postat 01 September 2017 - 05:40 AM
Am si eu vreo cateva si sint intradevar "mancatoare de resurse " . Le-ai lucrat foarte frumos , insa si arata realist .
Ca sa-mi fac chef de ale mele imi caut tot felul de scheme de vopsire interesante , insa e bine ca exista pe piatza fiindca nimeni nu cred ca ar mai fi abordat aceste subiecte .
Din pacate , pentru mine , s-ar parea ca " Golden Age"-ul acestor vehicole din WW2 sa cam fi apus , din ce vad mai nou pe site-ul celor de la ACE .
Aceasta postare a fost editata de dany: 01 September 2017 - 05:52 AM
Postat 03 September 2017 - 09:03 PM
In fine, am mai terminat un Mercedes G4, masina lui Ghitler din 38 ( cand a intrat in regiunea Sudetelor)
Kitul e vechiul hasegawa, luat cu 5 euro de la Moson (de altfel singura din cele peste 30 cumparate de acolo anul acesta, pe care am reusit s-o si termin)
Si , la cerere, am mai facut inca un gaz, tot de la Ace :
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 03 September 2017 - 09:04 PM
Postat 11 September 2017 - 08:57 PM
Postat 11 September 2017 - 10:38 PM
Din ce sint facute parasolarele ? Arata foarte bine.
Am gasit unul si in camo , pentru cei care doresc sa-l reprezinte altfel .
A. PS. Am si o mica critica daca se poate si nu e cu suparare : Nu-mi prea place ofitzerul care sta pe bancheta din spate a celui decapotabil . Pare un pic artificial sau ca saracu a fost chemat la o mustruluiala zdavana si poate nici atunci nu erau chiar asa crispati , tzapeni ...
As putea sa recomand ca si baza ,daca imi e ingaduit unul dintre tanchistii germani care vin cu modelele de Panzer 4 Italeri , foste Esci ( 1/72 fireste) . Cel cu o mana in sold si capul intors intr-o parte ? > Are asa o postura mai de Heydrich ... sau Peter O'Toole in Noaptea Generalilor
Aceasta postare a fost editata de dany: 11 September 2017 - 11:10 PM
Postat 12 September 2017 - 12:10 PM
Negrul lucios de dric e al naibii de greu :)) Plus ca vopseaua asta de la gunze, daca e data cu mr leveling thinner, nu prea se solidifica sau, ma rog, dureaza saptamani, timp in care poate fi atinsa, dar daca apesi /strangi tare, lasi amprente de toata frumusetea.
Nici nu alcool tehnic nu e mai grozav, scade mult timpul de uscare dar tot poti avea surprize. Cu nitro nu prea e ok, de asemenea, caci ataca plasticul si nu mai iese asa lucioasa....in fine...
Le-am facut negru lucios apoi am mascat cu banda tamiya (vinil alb) si am dat cu un chrome silver de la gunze. nu mare lucru.
Haha, bietul ofiter, nu e lipit acolo, doar pus la misto cu patafix; e un rest din trupetzii g-ului 4 al lui hitler.
Un om normal (figurina la 72) nu are cum sta pe bancheta kitului, pentru ca e cumva gresit figurata, e cu cativa buni mm prea inalta...doar sa-l pui cu craci'n aer ca in leagan :))
Parasolarele sunt din plastic transparent vopsit cu gunze clear green.Suportii sunt cei din kit.