am terminat o macheta Revell, din seria camioanelor la scara mare. Este vorba despre un camion de generatie mai veche, un krupp. Ca macheta consider ca este una buna, extrem de detaliata, poate chiar prea elaborata din anumite puncte de vedere si ma refer aici la piesele care formeaza de exemplu aripile fata, dar oricum un plastic de buna calitate dupa parerea mea. Nu au fost probleme de asamblare ale sasiului, care s-a imbinat perfect, chiar daca din neatentie am lipit o traversa in prima faza invers, problema a fost remediata. Probleme de asamblare am intalnit la prelata camionukui, unde a fost nevoie de chit pentru completarea zonelor care nu s-au imbinat ok, de asemenea am intampinat probleme la montarea cabinei pe sasiu. Este posibil ca aceste probleme sa nu fi aparut daca respectam in totalitate ordinea de pe schema de montaj. Iata la ce ma refer: am preferat sa montez aripile rotilor cu partea de jos a botului cabinei si bara de protectie pe sasiu, dupa care am venit cu intreaga constructie a cabinei. Acest lucru l-am facut din considerente de vopsire si mai ales de mascare, ceea ce a determinat usoare nepotriviri la aducerea botului cabinei pe structura.
Iata cateva imagini din timpul asamblarii, nu foarte multe nefiind vorba despre tehnici de modelism deosebite, ci doar de lipirea componentelor:

Am decis sa pun macheta pe o baza de expunere, ca de obicei in ultima vreme as putea spune, in acest caz am folosit un material diferit si anume o placa de textolit neutilizata de multa vreme, care astepta in dulap vremuri mai bune. Pentru rigidizarea placii de caplaj am lipit cu bicomponent doua traverse din lemn in partea inferioara iar in partea superioara am lipit cu adeziv pentru diverse suprafete o coala de mucava, mai prietenoasa cu vegetatia care urma sa vina.
Pentru a realiza macheta cu mult noroi, asa cum am decis in final, am realizat o zona noroioasa din chit de modelaj pe care am imprimat urme de cauciucuri cu roata de rezerva a camionului, iar pentru exterior am folosit ipsos si rumegus.
In rest vopsele acrilice de diferite nuante, washuri cu acrilice, vegetatie woodland scenic si noch.
Pentru a alunga monotonia unei baze relativ mari am confectionat un gard scratch din balsa, care sa completeze peisajul.
Iata cam ce a iesit:

Pentru poze de rezolutie ceva mai buna se poate intra si aici:
https://www.facebook...820971714823639