Smer/Heller 1/72 Liore&Olivier 451 Din ciclul "to little , to late..."
Postat 28 February 2018 - 05:34 PM
Noi să fim sănătoși , că belelele curg...
Asta-i tot ce-am găsit pīnă acum despre escadrila 6B:
Am văzut parcă numerele 2 , 3 , 4, 6 , 8. Doar pe 5 nu-l am
Pīnă și pentru ciudățenia de 6 ( avion experimental de deminare) am găsit o poză ...
Eeei ,nu-i al -ului ???
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 28 February 2018 - 05:44 PM
Postat 05 March 2018 - 07:58 PM
După care m-am īmpotmolit Am găsit pe net nu mai puțin de 4 ( ) recomandări pentru verdele folosit de francezi , după cum v-am arătat īn poză :
- Vert Protective ( FS 34108) , anume Vallejo 71014
- Vert pomme ( FS 34128 ) , anume Mr.Hobby H-320
- Vert Khaki ( FS 34096) ,anume Mr.Hobby H-73
- Khaki ( FS 34088 ) , anume Mr.Hobby H-52
Așa că am rămas blocat. Ce Satan să aleg , cīnd am trei poze la īndemīnă , și alea alb/negru , proaste calitativ și de departe ??
Eu aș opta pentru Vert pomme, sau Vert khaki.
Voi ce părere aveți ?
Seara bună !
Postat 05 March 2018 - 08:13 PM
Postat 06 March 2018 - 05:29 PM
Este un punct de plecare. Am citit īnsă că , dacă pentru perechea de bleu-gris nu au fost variații īnsemnate ( probabil un singur furnizor de vopsea...) , pentru verde și pentru maro au existat multe variații , īn special de la constructor la constructor. Fiecare avīnd furnizori preferați , ca la italieni . Așa că puțin probabil ca un constructor de līngă Paris (Caudron)să aibă același furnizor cu unul din sud( LeO)
Caudron era clar "īmbrăcat" īn gris-bleu fonce / khaki / terre de Seine / gris-bleu clair
Ce furnizori avea Liore&Olivier , mai caut.
Postat 11 March 2018 - 07:15 PM
Mascarea capotelor motoarelor a fost tare migăloasă, cu atīt mai mult cīt lățimea nu este uniformă, datorită formei specifice. Benzile au cam 2.3mm īn față și 4mm īn spate. Am folosit pentru fiecare bandă două fīșiuțe de aprox. 2mm lățime , suprapuse convenabil . La coadă a fost mai simplu . Recunosc , mi se pare tare spectaculos coloritul
Va urma.
Postat 12 March 2018 - 01:53 PM
http://www.ratomodel.../finished/d520/
Asteptam sa vedem si varianta finala!
MD
Postat 12 March 2018 - 04:58 PM
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 12 March 2018 - 04:59 PM
Postat 20 March 2018 - 06:40 PM
Așa că am renunțat la chinul potrivelilior , am mixat un bleu francais din două culori ( 4,789543 părți de Vallejo70902 Azure și 2,665489 părți de Vallejo 71090 RLM24 ) , și am vopsit fain-frumos derivele:
Cu cīteva mici retușări , este mulțumitor. Roșul e puțin mai īnchis decīt ar fi trebuit , dar se rezolvă. Să se usuce bine acum , si le lipesc la locul lor.
Seară bună !
Postat 19 April 2018 - 09:51 PM
Am mai avansat ceva și la LeO. Futurit și pus decalurile. Că tot vorbeam despre decaluri : deoarece culorile cocardelor de pe coala originală erau total greșite , am făcut rost de o coală PrintScale(nr.72221), care are culorile potrivite.
Cîtă deosebire calitativă față de decalurile originale ( care-s Aviprint)... Am folosit strict cocardele și inscripția de pe derive ( SNCASE LeO 451 Nr.111), restul sînt de pe coala din cutie.
Deși frumos făcute , decalurile PrintScale au fost un coșmar : tind să se "ruleze" în permanență , sînt cumva "elastice", și răspund cam greu la zemurile de îmblînzire Agama. Cele originale Aviprint sînt excelente din punct de vedere tehnic , extrem de ușor de folosit. Păcat , mare păcat că sînt deseori de nefolosit din cauza erorilor de culoare ( am avut exact aceiași problemă la Tempest...)
Capotele motoarelor sînt și ele gata , doar să le atașez la nacele:
Logo-urile Ratier sînt decaluri Kora. Deși minuscule , și mai greu de detașat de pe minicoală ( care are cam 9x6 cm...)pentru că au suport comun, nu-s printate individual, sînt extrem de ușor de folosit. Suficient de rigide cît să se ia ușor cu vîrful unei pensule fine, se așează frumos și se mulează ușor pe muchii , răspund bine la soluțiile de înmuiere.
Le-am protejat deja cu Future , și aștept să se usuce bine , apoi ceva wash.
Va urma.
Spor !
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 19 April 2018 - 09:54 PM
Postat 20 April 2018 - 10:14 AM
...Off ... chiar asa cu PrintScale astia ...?
Am si eu vreo 3 coli de la ei ( pt Stuka ,Fiat g50 , Fieseler Storch ) , dar as fi dorit sa achizitionez mai multe fiindca au niste subiecte interesante ( m-ar tenta WW1aproape toate , He 162 , Curtiss-uri ,Me -uri ..etc) si par foarte la indemana .
Ma gandeam poate sa deschid un topic la tehnici , sa vedem daca a mai lucrat cineva cu ele si cum le-a abordat.
Aceasta postare a fost editata de dany: 20 April 2018 - 10:29 AM