Am avut o obsesie cu avionul asta in copilarie, citeam in reviste despre avioanele Luftwaffe de la sfarsitul razboiului. Prin anii `90 am inceput sa merg pe la expozitii si concursuri de machete si am vazut primele modele de "Dora" superdetaliate, cu toate trapele deschise si motorul expus, si m-am indragostit instant. Tamiya scosese recent un Focke Wulf 190-D9 la scara 1:48, foarte popular. Am strans bani si mi-am luat de Craciun in `96 noul modelul de la Tamiya si kit-ul de detaliere de la FM Detail. M-am apucat de lucru, dar mi-am dat seama repede ca e prea complex pentru mine si ca nu am echipament potrivit (aveam un aerograf de incepatori atunci, alimentat cu gaz, cu care vopseam tancuri). Era prima oara cand foloseam PE-uri, m-am oprit cand mi-am dat seamca ca stric kit-ul.. Din pacate am apucat sa tai :). Am lasat macheta pe raft pana acum, mi-am mai luat in timp una alta, mai mult documentatie. Am terminat Thundebolt-ul si mi s-a pus pata pe Dora! Vreau sa construiesc un model correct pe cat posibil, incorporand insa cat mai mult din piesele originale de acum 20 de ani (cred ca mi-ar fi mai simplu daca as lua alt kit Tamiya nou :)). Am urmatoarea lista de accesoriiL
1. Kit-ul FM Detail, masacrat (ceva PE-uri pierdute, motorul taiat de pe rama brutal, elemente vopsite cu pensula..)
2. Kit-ul de interior cabina de la Eduard. Nou, PE-uri printate color
3. Kit-ul de la MDC pentru corectat zona trenului (comandat)
4. Kit-ul de la MDC pentru corectat elicea, rotile si capota. (comandat)
5. Masti, etc
6. Decals pentru avionul lui Karl Faber JV44, insa nu cred ca il fac asa, e prea colorat. Vreau unul clasic, ma gandeam la cel al lui Gerhard Barkhorn
Initial ma gandeam sa nu ma ating de ce am lucrat si sa continui macheta de cum am lasat-o acum 20 de ani, insa cand am analizat piesele mi-am pus mainile in cap si am desfacut tot, m-am apucat de curatat piese si montat din nou cabina (cam aici sunt acum). O sa am nevoie de ajutor si sfaturi, se anunta o treaba destul de delicata, in care va trebui sa refac detalii stricate/sterse de pe piese, si nu prea am experienta. A mai facut cineva chestia asta (desfacut macheta veche si refacut/reconditionat)? Orice sfaturi sunt binevenite. Pun niste poze mai jos, asa arata acum. Voi mai pune pe masura ce progresez, si-o sa mai cer sfaturi.
Avionul
Kit-ul Fm Detail
Stadiul actual
Stadiul Actual
Mersi
Aceasta postare a fost editata de Lt_Bongwater: 04 January 2017 - 11:50 PM