Forum Machete,Modelism,Hobby: Focke-Wulf 190 D-9 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Focke-Wulf 190 D-9 Tamiya 1:48

#1 Useril este offline   Lt_Bongwater 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 21-November 12
  • Interests:WW2 Warbirds, Cold War era Jets, Classic Cars

Postat 04 January 2017 - 11:46 PM

Salut,

Am avut o obsesie cu avionul asta in copilarie, citeam in reviste despre avioanele Luftwaffe de la sfarsitul razboiului. Prin anii `90 am inceput sa merg pe la expozitii si concursuri de machete si am vazut primele modele de "Dora" superdetaliate, cu toate trapele deschise si motorul expus, si m-am indragostit instant. Tamiya scosese recent un Focke Wulf 190-D9 la scara 1:48, foarte popular. Am strans bani si mi-am luat de Craciun in `96 noul modelul de la Tamiya si kit-ul de detaliere de la FM Detail. M-am apucat de lucru, dar mi-am dat seama repede ca e prea complex pentru mine si ca nu am echipament potrivit (aveam un aerograf de incepatori atunci, alimentat cu gaz, cu care vopseam tancuri). Era prima oara cand foloseam PE-uri, m-am oprit cand mi-am dat seamca ca stric kit-ul.. Din pacate am apucat sa tai :). Am lasat macheta pe raft pana acum, mi-am mai luat in timp una alta, mai mult documentatie. Am terminat Thundebolt-ul si mi s-a pus pata pe Dora! Vreau sa construiesc un model correct pe cat posibil, incorporand insa cat mai mult din piesele originale de acum 20 de ani (cred ca mi-ar fi mai simplu daca as lua alt kit Tamiya nou :)). Am urmatoarea lista de accesoriiL

1. Kit-ul FM Detail, masacrat (ceva PE-uri pierdute, motorul taiat de pe rama brutal, elemente vopsite cu pensula..)
2. Kit-ul de interior cabina de la Eduard. Nou, PE-uri printate color
3. Kit-ul de la MDC pentru corectat zona trenului (comandat)
4. Kit-ul de la MDC pentru corectat elicea, rotile si capota. (comandat)
5. Masti, etc
6. Decals pentru avionul lui Karl Faber JV44, insa nu cred ca il fac asa, e prea colorat. Vreau unul clasic, ma gandeam la cel al lui Gerhard Barkhorn

Initial ma gandeam sa nu ma ating de ce am lucrat si sa continui macheta de cum am lasat-o acum 20 de ani, insa cand am analizat piesele mi-am pus mainile in cap si am desfacut tot, m-am apucat de curatat piese si montat din nou cabina (cam aici sunt acum). O sa am nevoie de ajutor si sfaturi, se anunta o treaba destul de delicata, in care va trebui sa refac detalii stricate/sterse de pe piese, si nu prea am experienta. A mai facut cineva chestia asta (desfacut macheta veche si refacut/reconditionat)? Orice sfaturi sunt binevenite. Pun niste poze mai jos, asa arata acum. Voi mai pune pe masura ce progresez, si-o sa mai cer sfaturi.

Avionul
Imagine postata
Kit-ul Fm Detail
Imagine postata
Stadiul actual
Imagine postata
Stadiul Actual
Imagine postata

Mersi

Aceasta postare a fost editata de Lt_Bongwater: 04 January 2017 - 11:50 PM

#2 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 05 January 2017 - 10:31 AM

Salutare her leutnant!

Sehr interessant projekt, ja, ja!
Ich bin sehr curios cum o sa-ti iasa, ja, ja!

Dora e un avion de o frumusete rara...eu nu voi avea curaj sa ma ating de Dorele mele decat dupa ce mai strang ceva experienta: )
Acum, kitul de la Tamyia se asambleaza bine...in mod sigur nu asta va fi poblema. Vad ca ai o gramada de rasina de indesat in el - si asta s-ar putea sa creeze niste probleme pe care altfel kit-ul nu le are.
Cu adaugatul de detalii pe piesele vechi n-ar trebui sa fie o problema fata de adaugatul de detalii pe piese noi - atata timp cat le-ai desfacut si mai ales le-ai curatat corespunzator,
De curatat piesele vopsite, iti recomand cu incredere nastramutata, curaj patriotic si nestavilit avant modelistic, produsul numit Levelling Thinner de la Gunze (Mr. Color). La mine a sters pana acum orice fel de vopsea, fara sa afecteze absolut deloc plasticul de dedesupt. Manevra japoneza, dom'le...

De desfacut piese deja lipite e mai complicat, depinde de lipici si piese. Daca sunt piese de plastic lipite cu cement glue (lipiciul standard pt modele de plastic), e cam nasoala treaba, nu cred ca mai pot fi desfacute fara sa fie avariate intr-o anumita masura. Eu am iavut nevoie sa desfac o cupola de Bearcat deja lipita cu extra-thin green cap si mi-am blestemat zilele..am reusit sa salvez cupola, dar a trebuit sa refac zona de imbinare de sub ea...
Daca e vorba de superglue, cred ca e ceva mai usor pt ca va ceda mai usor la imbinare, la solicitari mecanice...

Spor la treaba si baga mare

PS: Klaus Faber, Klaus Faber, Klaus Faber, Klaus Faber, Klaus Faber, Klaus Faber, Klaus Faber...
PS2: Glumesc, e misto si inmatricularea lui Barkhorn...

Aceasta postare a fost editata de RocknRolla: 05 January 2017 - 10:32 AM

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 January 2017 - 11:24 AM

nu inteleg eu este de ce nu se folosesc facilitatile forumului pentru ridicat poze pe forum. Am incercat sa deschid o poza, sa o vad mai marita nitel. Link-ul s-a deschis foarte greu. Apoi nu am putut lucra cu el. Apoi au aparut reclame. Ca sa nu ma spun ca dupa oarece timp .photobucket se supara sau da faliment si pozele dispar! E plin forumul de povesti fara poze!

In rest, succesuri, abia astept sa vad ce iese! :good:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 05 January 2017 - 11:25 AM

#4 Useril este offline   Lt_Bongwater 

• Membru deplin
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 21-November 12
  • Interests:WW2 Warbirds, Cold War era Jets, Classic Cars

Postat 16 January 2017 - 08:39 PM

@Rockn Rolla - mersi de sfaturi, am reusit partial cu levelling thinner, problema e ca am vopsit cu vopsele Humbrol acum 20 de ani, aplicat cu pensula si simt de raspundere. Tot la smirghel am ajuns, pe ici pe colo, ma pregatesc de vopsit acum. PE-urile le-am desfacut dupa ce am tinut macheta la congelator putin, dar cementul tot cu cutitul/fierastraul l-am dat jos. Voi avea un pic de chituit, dar asta e! P.S.: Am o a treia versiune de inmatriculare, Dora lui Dortenmann, cu coada galbena :)

@Z-Mare. Scuze pentru poze, folosesc Photobucket din obisnuinta Atasez 2 poze cu stadiul actual, sper sa fie mai elocvente. Am si o dilema de ordin tehnic, unde as aprecia un sfat. Am un set de fotoincizii vopsite, de la Eduard. Culoarea insa pentru panorui nu pare cea corecta, stiu ca trebuie sa fie RLM66, insa nu aduce nici pe departe, e prea albastru. Se vede panoul de bord, am incercat sa fac si detaliu (scuzati, poza e cu telefonul). Am ajuns pana la urma sa fac un hibrid de cabina, folosind o combinatie intre kitul FM detail, setuld e la Eduard si parti originale Tamiya. Totusi, nu pot renunta la panourile laterale (vospite) din kitul eduard, pt ca detaliile orgiginale s-au pierdut. Ce solutie as avea sa corectez culorile? As putea sa fac interiorul intr-o nuanta apropiata de culoarea de pe PE-uri, insa nu mai e RLM 66. Sau sa aplic un strat foarte diluat de RLM 66 pe panourile respective?

-LATER EDIT-primesc o eroare, nu pot incarca pozele, desi dimensiunea per fisier este sub 2 mb, imi spune ca sunt prea mari. Vreo idee?

Aceasta postare a fost editata de Lt_Bongwater: 16 January 2017 - 08:40 PM

#5 Useril este offline   Dan94 

• Membru senior
  • Postari: 1148
  • Inregistrat: 07-June 15
  • Interests:Aviatie 1/48
    Blindate 1/35

Postat 16 January 2017 - 09:28 PM

Legat de poze, si mie imi face la fel. Asa am ajuns sa incarc poze de aprox. 100 kb ca altfel nu merge.

#6 Useril este offline   -Vasile- 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 27-November 12
  • Interests:Aviatia

Postat 16 January 2017 - 10:12 PM

Salut,
Din ce am constatat eu, TOATE pozele incarcate intr-o postare nu trebuie sa depaseasca 2 Mb.
Asa ca daca pe cele doua le vei reduce pe fiecare la putin sub 1 Mb cred ca va merge.
Spor!
Vasile

#7 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 17 January 2017 - 10:36 AM

Salut.

Din ce-am observat eu, limitarile de marime pentru pozele atasate sunt:

- toate adunate sa nu depaseasca 2 Mb per postare;
- dimensiunea maxima a unei poze este undeva la 380kb. Peste aceasta valoare la mine da cu eroare.

Locotenente, legat de diferenta de culoare la PE-urile pre-vopsite de la Eduard...poti incerca alta varianta: dai peste ele cu RLM 66 (email, nu acrylic) , apoi peste detaliile la care vrei sa se vada vopseaua originala a celor de la Eduard, cureti cu o pensula fina imbibata intr-un diluant mai soft, cum ar fi white spirit.
Trebuie insa sa lucrezi cu lupa si mana aia care nu tremura.

Succes,

PS: Fa ce inmatriculare iti vine tie sa faci.
Dortenmann e un tip foarte interesant...nu ma refer doar la faptul ca are cele mai multe victorii confirmate cu D9 (toate zburand acelasi avion, din octmbrie 44 pana in mai 45), ci mai ales ca intr-o perioada in care nemtii erau vanati ca iepurii si toti marii lor experten (cati mai ramasesera) isi camuflau cat mai banal cu putiinta trotinetele, el a avut totusi coa&#le sa-si vopseasca coada avionului in galben, doar pentru a le da o sansa in plus pilotilor incepatori (adica restul, in afara de el) sa nu se piarda in lupta si sa tina formatia mai bine. Am citit prin niste lucrari declaratiile multor coechipieri de-ai lui, care spuneau ca ii datoreaza faptul ca au supravietuit acelei perioade.
Cand o sa cresc mare si o sa fac si eu Dore, inmatricularea lui Dortenmann cu coada galbena va fi in mod cert una dintre ele.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi