Inspirat de realizarile altora, cu care s-au falit pe internet, m-am aprovizionat cu o cutie de plastic (vreo 2-3 lei din supermarket), doua capace desprinse cu tot cu gatul filetat de la cutii de suc ( din cele de carton), umerase din sarma (din cele pe care se livreaza hainele la curatatorii) si o bucata de tub (D:1cm) prin care se trag instalatiile electrice.
M-am decis la dopul portocaliu. Diametrul mai mic al sau imi asigura un montaj mai usor pe capacul cutiei. Acest capac va deveni filtrul de evacuare. Am masurat diametrul si am trasat mai apoi locul unde voi monta "filtrul".
Cu o sula am impus gauri pe conturul trasat, mai apoi cu un cutit am desavarsit decuparea.
La fel am procedat si pentru orificiul in care se va monta "mustiucul" pentru aerograf. "Mustiucul" este o bucata de vreo 4 cm din tub. Am montat "filtrul" si " mustiucul", lipiturile (si totodata etansarea) fiind facute cu ajutorul pistolului cu bagheta din plastic.
Am observat ca aerograful poposeste foarte bine in mustiucul sau fara a mai nevoie de o sustinere suplimentara. Asa ca am renuntat la umerase (din sarma lor ma gandisem sa confectionez un suport pt. aerograf).
Pentru a evita rasturnarea am lipit o placuta din plastic pe fundul cutiei. O nervura de ranforsare imi oferea spatiul necesar.
Dintr-un material poros (folosea la ambalajul unui aparat electrocasnic) am taiat o bucatica, am gaurit capacul cu sula si am finalizat "filtrul". Se poate folosi si un servetel umed dupa uscarea lui.
Cam asa arata in cele din urma dispozitivul meu. Este un pic cam instabil, insa cred ca va disparea si aceasta tendinta dupa ce se pune si ceva apa in el.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 12 February 2017 - 07:21 PM