Buna ziua!
Trebuie sa ii produc sotiei o diorama cu o sala de clasa care sa contina aprox 20-25 de copii. Scara nu este importanta, 1:72-1:100.
Cu peretii, ferestrele, decorurile nu e problema, aici ma descurc.
Am nevoie de sfaturi referitoare la figurine, de unde sa le cumpar ieftine (pictate sau nepictate), cu ce le pot inlocui (figurine stilizate de exemplu)
M-am gandit la figurine la 1:87 dar ce am gasit eu de la Noch sunt aproximativ 6 lei bucata ceea ce ridica pretul proiectului destul de mult.
M-am mai gandit la figurine realizate din sarma/bete de chibrit/scobitori pe care sa le imbrac dar va fii ceva de munca.
Apreceiz orice idee au sfat de realizare a figurinelor
Pagina 1 din 1
Diorama "sala de clasa"
Postat 19 December 2016 - 02:08 PM
Salut,
La o scara asa de mica nu prea vad cum ai putea construi figurine de la zero care sa aibe volum.
Poate merge varianta tiparita pe hartie si decupata.
Este mai simplu si nu cred ca la 1:87 sau 1:100 are importanta ca figurinele au sau nu volum.
Totusi sunt 20 - 25 de figurine.
Chiar daca ai cumpara putin probabil sa gasesti 20 -25 de figurine de copii in pozitia asezat.
Nu am verificat dar Noch si, mai ales, Preiser au seturi de figurine nevospsite la preturi acceptabile avand in vedere numarul lor.
Poate gasesti ceva.
Daca nu raman la parerea ca tiparirea pe hartie si decuparea este varianta cea mai simpla.
Spoor!
La o scara asa de mica nu prea vad cum ai putea construi figurine de la zero care sa aibe volum.
Poate merge varianta tiparita pe hartie si decupata.
Este mai simplu si nu cred ca la 1:87 sau 1:100 are importanta ca figurinele au sau nu volum.
Totusi sunt 20 - 25 de figurine.
Chiar daca ai cumpara putin probabil sa gasesti 20 -25 de figurine de copii in pozitia asezat.
Nu am verificat dar Noch si, mai ales, Preiser au seturi de figurine nevospsite la preturi acceptabile avand in vedere numarul lor.
Poate gasesti ceva.
Daca nu raman la parerea ca tiparirea pe hartie si decuparea este varianta cea mai simpla.
Spoor!
Postat 25 January 2017 - 06:33 PM
Salut, Omuletii la 1:100 ar trebui sa aiba 1.70 cm, deci nu sunt extrem de mici. Acestia pot arata interesant si debitati la laser din placi de 1- 2 mm, in diferite pozitii - asa vor avea si ceva grosime.
Arata mai stilizati cumva (raza laser taie drept) insa ies destul de ieftin cand sunt multe bucati debitate la un loc.
Mai exista si varianta printare 3d insa nu vor iesi cine stie ce detalii in acest caz, dar poate fi o baza buna de plecare.
Salut !
Arata mai stilizati cumva (raza laser taie drept) insa ies destul de ieftin cand sunt multe bucati debitate la un loc.
Mai exista si varianta printare 3d insa nu vor iesi cine stie ce detalii in acest caz, dar poate fi o baza buna de plecare.
Salut !
Arata acest topic
Pagina 1 din 1