Dacia 1300 scara 1:8
Postat 20 November 2016 - 08:36 PM
Dupa o pauza de 3 ani am revenit pe acest forum. La acea vreme lucram la un ARO 244 (Linkul meu). Din pacate n-am mai putut lucra la acel proiect.
In urma cu 2 ani si ceva m-am mutat, iar in febra si haosul mutarii, nu stiu unde a ajuns macheta mea.
Am inceput insa alt proiect. Si anume, vechea Dacia 1300. M-a inspirat o postare pe un site de modele - Linkul meu
Fiindca nu mi-as fi permis sa cumpar asa ceva, m-am decis sa incerc sa construiesc eu macheta.
Asa ca:
Postat 21 November 2016 - 08:11 PM
Postat 21 November 2016 - 08:22 PM
Felicitari pentru tema aleasa!
Banuiesc ca pe o matrita, din lemn sau compozit, se face vacumare.
Asa cel putin pare din poze.
Spoor!
L.E. Se pare ca am scris amandoi in acelasi timp.
Aceasta postare a fost editata de LDH: 21 November 2016 - 08:23 PM
Postat 22 November 2016 - 06:12 PM
Z-mare, la 22 November 2016 - 08:36 AM, a spus:
Dupa forma si marimea stutzului negru, as merge pe varianta "aspirator".
@skd13
Spor in continuare; cel putin pina acum, rezultatul tau e unul demn de invidiat.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 22 November 2016 - 06:12 PM
Postat 23 November 2016 - 08:00 PM
skd13, la 21 November 2016 - 08:11 PM, a spus:
Postat 23 November 2016 - 08:01 PM
@Beriba
Foile de HIPS le-am cumparat de la o firma din Baia Mare, iar Linirec-ul pentru forme din Germania.
@AdyAero
Am ales grosimea de 1,5 mm pentru a reusi sa redau cat mai bine anumite detalii. La grosimi mai mari as avea probleme in sensul asta, iar la grosimi mai mici s-ar subtia mult prea mult la intindere.
O sa fac peste tot structura de rigidizare. Vreau sa fac totul mobil, adica capote (fata + spate), usi si directie. Om vedea daca reusesc sa fac tot ce mi-am propus.
Deocamdata am incercat sa fac o janta dar nu sunt multumit de ea. Mai lucrez sa o aduc la ceea ce trebuie.
Deasemenea am mai adaugat ceva la aripa din spate. Inca nu stiu pe care o s-o folosesc.
Postat 24 November 2016 - 07:55 PM
AdyAero, la 24 November 2016 - 05:11 PM, a spus:
Pentru jante cred ca cel mai bine apelezi la cineva care ti le poate face metalice pe masina CNC. Dai doar o mana de lac si gata, poate un pic finisate inainte, cred ca ies mai bine ca la tiparire 3D.
Salut!
Stiu, e mai simplu pe masina CNC, dar eu vreau sa construiesc macheta pe cat posibil fara ajutor CNC sau tiparire 3D. Janta am facut-o din Linirec montat pe o bormasina si strunjita cu cutterul si o pila fina. Pe urma am dat cu niste spray argintiu. Doar cauciucurile le-am cumparat, pentru ca nu merita efortul sa le fac eu.
LDH, la 24 November 2016 - 07:51 PM, a spus:
Sau incearca sa faci jantele din doua bucati, cum sunt in realitate, obada + disc, si lipite dupa.
Cred ca forma, destul de complicata datorita curburilor pe toate directiile, nu permite realizarea ei dintr-o bucata.
Spoor!
Salut!
Exact la metoda asta m-am gandit si eu. Daca te uiti pe linkul pe care l-am postat la inceput (ARO 244), poti vedea o janta facuta de mine prin acea metoda.
Multumesc oricum pentru sfat.