Pagina 1 din 1
Decapant ( Decanol super ) pareri ?
Postat 22 September 2016 - 04:11 PM
Daca decanolul nu da rezultate iei la smirghel de tāmplÄrie macheta. Trebuie sa spargi pojghiČa de lac data din fabrica. Ce spun eu este numai pentru diecast!!!!!!!!!!!
Pentru plastice, cum a zis colegul, lichid de frāna. Cu cāt DOT e mai mare cu atāt e mai agresiv adicÄ eficient.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pentru plastice, cum a zis colegul, lichid de frāna. Cu cāt DOT e mai mare cu atāt e mai agresiv adicÄ eficient.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postat 30 November 2016 - 11:57 AM
bburago26, la 20 September 2016 - 07:28 PM, a spus:
Ma intereseaza pentru indepartarea vopselei de pe machete metalice , ati folosit altceva si imi puteti recomanda ?
Cel mai bun, pentru decapare completa, este Cronofag.
Atentie!
Este foarte toxic iar dupa indepartarea vopselei macheta trebuie spalata foarte bine cu apa rece. De altfel instructiunile spun exact ce trebuie facut pentru a evita accidentele nedorite.
Eu l-am cumparat de la un magazin de vopsele si produse decapante de pe Grivita care, din pacate, s-a desfiintat.
Probabil ca fiind foarte toxic il gasesti greu dar exista si alte produse similare de "scos"vopseaua de pe metal.
Spoor!
Postat 26 December 2016 - 02:38 PM
Salutare,
in scopul unor viitoare modificari am dat jos vopseaua de pe niscaiva machete de ARO, made in China, cele dela Deagostini.
Prima data am imersat partile metalice in lichid de frana, care a umflat partial vopseaua, insa am constatat ca machetele sunt vopsite exceptional si ca multa parte din vopsea renunta a colabora. Am cumparat Decanol din Leroi si am imersat machetele in acest material. Rezultatul a fost mai bun, vopseaua s-a umflat, a mai ramas pe ici pe colo la interior unde nici nu se vede mare lucru.
Am lucrat cu manusi, desi solutia putea mai putin decat m-as fi asteptat, am spalat bine machetele dupa scoaterea din solutie, fiind totusi un produs chimic, mai ales ca nu doream a avea urme de decanol la viitoarele vopsiri.
Deci parerea mea, in concluzie, decanolul este ok pentru astfel de actiuni.
in scopul unor viitoare modificari am dat jos vopseaua de pe niscaiva machete de ARO, made in China, cele dela Deagostini.
Prima data am imersat partile metalice in lichid de frana, care a umflat partial vopseaua, insa am constatat ca machetele sunt vopsite exceptional si ca multa parte din vopsea renunta a colabora. Am cumparat Decanol din Leroi si am imersat machetele in acest material. Rezultatul a fost mai bun, vopseaua s-a umflat, a mai ramas pe ici pe colo la interior unde nici nu se vede mare lucru.
Am lucrat cu manusi, desi solutia putea mai putin decat m-as fi asteptat, am spalat bine machetele dupa scoaterea din solutie, fiind totusi un produs chimic, mai ales ca nu doream a avea urme de decanol la viitoarele vopsiri.
Deci parerea mea, in concluzie, decanolul este ok pentru astfel de actiuni.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1