Forum Machete,Modelism,Hobby: Istoria in miniatura, 19-21 august, Memorialul "Nicolae Bălcescu" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Istoria in miniatura, 19-21 august, Memorialul "Nicolae Bălcescu"

#1 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 11 August 2016 - 01:13 AM

Salutare tuturor!

Săptămâna viitoare va avea loc, în cadrul elegant al Conacului Bălceştilor, locul de naştere al lui Nicolae Bălcescu, primul atelier al figuriniştilor din România (sper să nu greşesc!). Calde mulţumiri celor care au răspuns invitaţiei noastre, dar şi celor care şi-au manifestat interesul, chiar dacă nu vor putea ajunge.
Sper să devină o manifestare regulată şi să ne putem reîntâlni, anual.
Mai jos ceva detalii:
Cu bine,
Nicu

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: A5istoriainminiaturaq_001.jpg
  • Imagine atasata: A5istoriainminiaturaq_002.jpg
  • Imagine atasata: A5istoriainminiaturaq_003.jpg
  • Imagine atasata: A5istoriainminiaturaq_005.jpg
  • Imagine atasata: A5istoriainminiaturaq_006.jpg

#2 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 11 August 2016 - 08:46 PM

Mai mult decat laudabila initiativa ta , Nicule!
Asteptam cat mai multe fotografii de la eveniment .
Succes in organizarea lui !

#3 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 11 August 2016 - 09:45 PM

Mersi Mişule, să fie!
Nicu

#4 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 21 August 2016 - 10:32 PM

Salutare tuturor!

Poate că nu voi reuşi o cronică fidelă a ceea ce s-a întâmplat, dar am să încerc să prezint puţin cam ce-am făcut. Cu sprijinul dlui Antonie Chelcea, directorul Memorialului "Nicolae Bălcescu" din judeţul Vâlcea, am putut pune pe roate un proiect, conceput în urmă cu trei ani: un atelier al "figuriniştilor", un loc unde putem să ne adunăm mai mulţi pasionaţi de pictarea figurinelor cu subiect istoric (în principal) şi să lucrăm, învăţând totodată unii de la alţiii.
Au luat parte Ileana Sădean, Călin Ungureanu (wurger), Cătălin Baltă (katal), Alexandru Dumitrescu (Olaf),Lucian Grădilă, Cristi Florescu, Vali Purice (vale13), Silviu Gurbănescu, Dan Duţescu (dan2du), Bogdan Păpuşe (b00gie) şi subsemnatul. Respectiv opt pictori şi trei sculptori.
AMA-IPMS România a acceptat să fie partener. Graţie sponsorilor oficiali, machete.ro şi xaba.ro, am putut beneficia de nişte materiale utile (pigmenţi, vopsele acrilice, paste metalice, primere). Mai mult, mici premii au putut fi oferite celor care au împărtăşit din experienţa lor în realizarea vegetaţiei sau a utilizării vopselurilor pe bază de ulei şi acrilice în pictarea unui chip.
Prin bunăvoina prietenului Marco Ganghini (bestsoldiersshop), am putut pune mâne pe ultimele 10 bucăţi ale minibustului arcaşului sicilian de secol XIII, realizat de talentatul sculptor italian Mariano Numitone. El a fost subiectul de lucru pentru acest atelier. Am avut la dispoziţie aproape o zi şi jumătate
În paralel cu mesele de lucru a fost amenajată o miniexpoziţie cu lucrările participanţilor, devenită rapid punctul de atracţie al grupurilor de vizitatori care au trecut pragul Conacului Bălceştilor în acest weekend. Cătălin (katal) s-a sculat de câteva ori de la masa de lucru ca să ofere informaţiile necesare celor curioşi.
Spre surpriza noastră, ne-a trezit asaltaţi de solicitările copiilor din zonă, băieţi şi fete, aşa că am organizat un mic atelier şi pentru ei. Am fost realmente impresionaţi de pasiunea şi interesul cu care cei mici au atacat subiectele lor (la scări mici, 1/72). Au fost răsplătiţi de Cristi Florescu (panzer_grenadire), devenit sponsor ad-hoc, cu figurine şi tancuri.
În ciuda unor mici decalaje, programul conceput a fost respectat în totalitate. S-a lucrat, am făcut schimb de informaţii, au avut loc diferite demonstraţii, am avut feedback permanent de la cei prezenţi. Colegii sculptori au lucrat la proiectele lor, mai puţin Ileana care a decis, foarte curajoasă, să atace subiectul pictării minibustului.
Atmosfera de grup a fost excelentă, cred că ne-am cunoscut mai bine, s-au revăzut prieteni, am avut o sărbătorită în mijlocul nostru. Gazdele au fost dincolo de aşteptări, am beneficiat de un cadru natural deosebit, ca să nu mai spun de amprenta istorică a locului.
Personal, sunt foarte mulţumit şi nu pot fi decât foarte recunoscător tuturor celor care ne-au ajutat să punem pe roate acest proiect (de la gazde, sponsori până la participanţi). Tuturor, caldele mele mulţumiri!
Şi o mică completare: aş repeta, oricând, acest experiment, cu acelaşi grup, în acelaşi loc! :-) Sunt convins că ne-ar ieşi cel puţin la fel de bine ca acum.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN4682.JPG

#5 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 21 August 2016 - 11:57 PM

Câteva fotografii cu lucrările participanţilor în diferite stadii. Din păcate, unele nu mi-au ieşti deloc, sper să revină alţi colegi cu fotografii mai bune!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN4699.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4703.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4720.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4732.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4741.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4743.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4750.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4752.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4768.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4769.JPG

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 22 August 2016 - 12:01 AM

#6 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 22 August 2016 - 07:46 AM

Fotografii cu cei care se încăpăţânau sâmbătă seara să mai facă câţiva paşi, sculptori şi pictori, demonstraţia lui Bogdan Păpuşe, fotografia cu rezultatul atelierului şi cu grupul participant.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN4778.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4780.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4781.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4782.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4783.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4820.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4825.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4684.JPG

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 22 August 2016 - 07:47 AM

#7 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 26 August 2016 - 09:53 PM

Mai multe poze pot fi vazute aici.

#8 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 27 August 2016 - 05:43 PM

Frumos de tot . Pare-se ca a fost o excursie lucrativa mai mult decat interesanta .
Si a fost si public atent .
Obligatoriu de repetat experienta asta .
Felicitari tuturor !!!

#9 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 06 September 2016 - 05:06 PM

Mersi Misule! Grupul a fost fain, atmosferă pe măsură, am avut ritm, gazdele extrem de ospitaliere. Lucrăm la pregătirea următoarei ediţii.
Categoric, ni-l dorim un proiect de lungă durată.
Cu bine,
Nicu

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi