Vegetatie in diorame
Postat 12 September 2006 - 03:43 PM
Mai e varianta plantelor - licheni ce se usuca bine si se si pastreza la fel de bine...
cum sunt cea atasata ori cea din link... http://www.flickr.co...@N00/225378661/
cum sunt cea atasata ori cea din link... http://www.flickr.co...@N00/225378661/
Postat 13 September 2006 - 10:54 PM
A-pro-pos de diorame cu ierburi, ma uitam la un arbore de tuja si ma gandeam cat de bine ar arata un copacel facut din asa ceva... ramurica mai intai spalata (au frunze putin cerate), apoi calcata putintel cu fierul de calcat intre 2 ziare, incropit pomisorul si apoi dat cu un spray cu lac transparent (mat sau lucios dupa gust). Nu am incercat si nici nu o sa o fac prea curant din lipsa de timp dar poate incercati voi si imi spuneti si mie ce a iesit
Uitati si o imagine (mie imi pare ca seamana cu un bradulet)
Uitati si o imagine (mie imi pare ca seamana cu un bradulet)
Postat 14 September 2006 - 10:27 AM
Asta cu tuia nu-i viabila.
Pomishoru iasa prea plat. adica daca te uiti mai hacana il vezi ca un biscuite - si nu prea esicsta asa ceva in natura.
Cred ca varianta cea mai longeviva fara preparatii si imbalsamari e varianta semi-naturala.
Tulpina si cracile din radacini (firoase/ramificate - remember botanica din scoala), si frunzisul din diverse materiale spongioase imbogatite cu rumegus sau tarate vopsite.
O solutie aproape perfecta pentru scarile mai mari e aia cu matzishorii de mesteacan uscati care se despart in frunzulite perfect desenate.
Pomishoru iasa prea plat. adica daca te uiti mai hacana il vezi ca un biscuite - si nu prea esicsta asa ceva in natura.
Cred ca varianta cea mai longeviva fara preparatii si imbalsamari e varianta semi-naturala.
Tulpina si cracile din radacini (firoase/ramificate - remember botanica din scoala), si frunzisul din diverse materiale spongioase imbogatite cu rumegus sau tarate vopsite.
O solutie aproape perfecta pentru scarile mai mari e aia cu matzishorii de mesteacan uscati care se despart in frunzulite perfect desenate.
Postat 14 September 2006 - 10:42 AM
Apropo de frunzis, se pot folosi condimente (oregano, patrunjel, etc)? Se mai degradeaza si alea?
Si cu ce lipim frunzisul? Cu aracet nu prea cred ca merge ca nu are rezistenta. Oare cu superglue? Numai ca daca inmoi craca cu superglue si dai rapid cu frunze se vor lipii prea multe si in pozitii aiurea. Complicat...
Si cu ce lipim frunzisul? Cu aracet nu prea cred ca merge ca nu are rezistenta. Oare cu superglue? Numai ca daca inmoi craca cu superglue si dai rapid cu frunze se vor lipii prea multe si in pozitii aiurea. Complicat...
Postat 14 September 2006 - 11:06 AM
Una dintre variante ar fi urmatoarea: Se fac copacii din radacina de floarea soarelui. Atentie , acum e momentul de recoltat si "pus pe iarna". Recomand sa se sape pe linga radacina , apoi se scoate radacina cu pamint cu tot si se lasa o bucata de timp in apa se se inmoaie pamintul. Apoi cu rabdare si multa apa, se spala bine. Astea pentru ca firisoarele cele subtiri sa nu se piarda. Apoi se lasa la uscat o zi -doua.
Frunzele se pot face din diverse ceaiuri si condimente date printr-o risnita de cafea (eu folosesc pentru scara 1/72). Apoi se pulverizeaza spray fixativ pe crengi (dati atacul la neveste, prietene, etc.) si se presara pulberea rezultata din risnit. Operatia se poate repeta pina iese frunzisul ce va place. Dupa presarare sa mai trage un fixativ , ca sa "fixeze" (normal). Sprayul trebuie tinut departe pt ca presiunea aerului sa nu spulbere frunzisul ca uraganul, in asa fel incit doar solutia de fixare sa ajunga acolo unde trebuie.
Frunzele se pot face din diverse ceaiuri si condimente date printr-o risnita de cafea (eu folosesc pentru scara 1/72). Apoi se pulverizeaza spray fixativ pe crengi (dati atacul la neveste, prietene, etc.) si se presara pulberea rezultata din risnit. Operatia se poate repeta pina iese frunzisul ce va place. Dupa presarare sa mai trage un fixativ , ca sa "fixeze" (normal). Sprayul trebuie tinut departe pt ca presiunea aerului sa nu spulbere frunzisul ca uraganul, in asa fel incit doar solutia de fixare sa ajunga acolo unde trebuie.
Postat 14 September 2006 - 11:32 AM
wurger, la Sep 14 2006, 10:27 AM, a spus:
Asta cu tuia nu-i viabila.
Pai stiu, ar arata ca pomisorii aia facuti din 2 plane prin jocurile mai vechi. Eu ziceam sa incropim un pomisor din mai multe 'frunze' de astea. O sa incerc sa vad cum iese, desi nu prea vad rostul la un pomisor langa un F-14, desi au si aia pe portavion nevoie de umbra, nu-i asa
Dar nu se stie niciodata, poate imi fac timp sa scot de la naftalina ciu-ciu-ul meu la scara HO, asa o sa dea bine.
Postat 25 September 2006 - 02:42 PM
Citind topicul lui LDH despre vegetatie, mi-am amintit ca am mai gasit o sursa pentru "iarba", varietatea non-fumabila: este vorba de iarba artificiala de pe terenurile de fotbal. Nu stiu cum e in alte orase dar in Cluj au aparut ca ciupercile tot felul de terenuri din astea pe care mai joaca lumea dupa serviciu. Cel pe care joc eu are fire destul de mici si subtiri, bune pentru 1/35 la simularea ierbii care are firul un pic mai lat (mai lat decat cel de iarba statica traditionala). E foarte usor de colectat, de fapt se lipeste in draci de papuci si sosete din cauza electrizarii.
Postat 25 September 2006 - 05:29 PM
Oameni buni,
Ma bag si eu cu tuia, caci am incercat de anii trecuti si am uitat de ei. Acum, citind aici, mi-am adus aminte si m-am si repezit sa vad cum arata si iata ce am gasit (acelasi din mai multe unghiuri)....si era verde cand i-am pus la "pastrat" imbibati in zeama diluata de aracet...
Ma bag si eu cu tuia, caci am incercat de anii trecuti si am uitat de ei. Acum, citind aici, mi-am adus aminte si m-am si repezit sa vad cum arata si iata ce am gasit (acelasi din mai multe unghiuri)....si era verde cand i-am pus la "pastrat" imbibati in zeama diluata de aracet...
Aceasta postare a fost editata de radian: 25 September 2006 - 05:40 PM