Îmi cer scuze că am cam lipsit în ultima vreme! Într-o scurtă pauză până la o şcoală de vară şi o vacanţă la mare, încerc să nu-mi ies din mână.
Un bust excelent sculptat, dintr-o frumoasă serie istorică, scara 1/12, de la Heroes and Villains, reprezentând un cruciat anglo-normand din perioada lui Richard Inimă de Leu (1157-1199). Că dacă am făcut un bust de arab, musai trebuia să trântesc şi un cruciat. De fapt, vor mai fi, dar toate la vremea lor. Bustul este alcătuit din trei bucăţi, un coif (are două variante), corpul principal şi pumnul stâng cu un şirag de mătănii şi o bucată de sabie în teacă. Foarte rapid, spălat bine cu apă şi săpun (uitasem de pumnul stâng) , aplicat un primer negru de la Vallejo, apoi am trecut la cămaşa de zale. Am ales setul de metalice de la Scale 75, cu un pigment mai fin decât metalicele de la Vallejo (nu le ştiu pe ultimele, încă nu le-am testat). După un drybrushing cu Black Metal, am aplicat un strat diluat de Black Ink de la Vallejo, apoi un dry brush cu amestec de Black Metal şi Heavy Metal. Am restrâns aria aplicării drybrush-ului, de data asta lucrând doar cu Heavy Metal. Lumini extreme cu amestec de Heavy Metal şi Speed Metal. La coif mai am mult de lucru, am folosit mai multe amestecuri de Scale 75 Black Metal, Vallejo71073 Gun Metal Metalizer ca bază peste care am venit adăugând treptat Scale75 Cobalt Alchemy, Vallejo şi 72745 Charred Brown, încecând să rup monotonia. Benzile metalice de pe coif sunt lucrate pe o bază de Black Metal cu 70898 Vallejo Dark Seablue, apoi Thrash Metal şi Heavy Metal.
Câteva poze cu stadiul actual! Să aveţi spor la proiectele voastre!
Nicu
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 10 July 2016 - 10:55 PM