Forum Machete,Modelism,Hobby: Inmatirculare aeromodele (?!) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Inmatirculare aeromodele (?!)

#1 Useril este offline   Stefan_M 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 29-June 11

Postat 15 June 2016 - 10:51 AM

E pe bune?

http://subversiv.inf...est-dispozitiv/

#2 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 15 June 2016 - 12:02 PM

Sa inteleg ca si modelele de elicoptere RC (aripa rotativa) intra tot la faza asta?! :blink:
Si modelele de avioane cu elice (sau motor reactiv) unde intra?! Nu poti face un antrenament fara sa anunti AACR?!
Intreb serios, nu fac caterinca.

Naspa... :cray:

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 15 June 2016 - 01:30 PM

E foarte "pe bune"
De fapt aici sta tot schepsisul:

"pentru a intra in legalitate e nevoie de ... plata unei taxe de 90 de euro plus TVA si de o cerere ..." bla,bla,bla

Und so ,das ist (cum ar zice vecina ) 10.000 de barzauni x 90 oiro,basca TVA = 900.000 oiro curati curatei, plus inca 180.000 oiro,asa zisa TVA (!)cum ar veni taxa pe valoarea adaugata la o alta taxa.
Bon.
Si mai departe: asa cum stim,orice oaie creatza, are blana incalcita.Tot asa vine si "lejea" noastra si ne lasa in ceatza cand vorbim despre ...aeromodele.
Desigur, astea nefiind drone, si nici macar "aripi rotative" nu au, se naste fireasca intrebare: lor li se aplica ?
Nu stim nici noi, cum desigur nu stie nici "organul constatator" si ...exact, ati ghicit, nici macar ilustrul legiuitor.
Asa ca...ridicam drona, bagam tzambal pana la un an.

Oh da, se va spune ca-i musai musai sa platesti taxa, nu de alta, da' de dragul sigurantei aeriene.
Bravos., sa fie intr-un ceas bun.
Totusi, mai degraba decat in aer...ce ne facem cu siguranta rutiera ? Sau cu aia din spitale ?
La alea ce taxe trebuie sa platim ? (in euro si cu TVA, fara chitanta si factura,desigur).

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 15 June 2016 - 01:35 PM

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 June 2016 - 01:45 PM

Legeile, la noi, de cele mai multe ori, sunt facute cu curu'. In lege se spune "'aeronavă civilă motorizată fără pilot la bord'', deci nu face diatinctie de motor sau pozitia elicii! Cu alte cuvinte, daca zboara, are peste 1 kg si pina in 150 kg, .intra sub incidenta legii!
Totu legiuitorul zice
2) Prezentul ordin nu se aplică:

a) aeromodelelor, aşa cum acestea sunt definite şi clasificate de către Federaţia Internaţională de Aeromodelism şi de către Federaţia Romānă de Modelism, atunci cānd sunt utilizate īn cadrul competiţiilor, demonstraţiilor aeriene sau al altor manifestaţii oficiale organizate de Federaţia Romānă de Modelism;

b) aeronavelor civile motorizate fără pilot la bord şi cu masa maximă la decolare mai mică sau egală cu 1 kg, atāt timp cāt:

- sunt operate īntr-o zonă deschisă, fără construcţii cu destinaţia de locuinţă;

- sunt operate fără depăşirea cāmpului vizual al persoanei care asigură comanda aeronavei de la sol, dar nu mai mult de 150 m distanţă pe orizontală şi de 100 m distanţă pe īnălţime faţă de această persoană;

- nu au montate pe ele aparatură pentru filmare sau transmisie de date.

#5 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 15 June 2016 - 02:50 PM

Vezi postareaLonginus, la 15 June 2016 - 01:30 PM, a spus:

E foarte "pe bune"
De fapt aici sta tot schepsisul: ... plata unei taxe de 90 de euro plus TVA ..."

Longinus: CORECT! :diablo:

Vezi postareaZ-mare, la 15 June 2016 - 01:45 PM, a spus:

2) Prezentul ordin nu se aplică:
a) aeromodelelor, aşa cum acestea sunt definite şi clasificate de către Federaţia Internaţională de Aeromodelism şi de către Federaţia Romānă de Modelism, atunci cānd sunt utilizate īn cadrul competiţiilor, demonstraţiilor aeriene sau al altor manifestaţii oficiale organizate de Federaţia Romānă de Modelism;
b) aeronavelor civile motorizate fără pilot la bord şi cu masa maximă la decolare mai mică sau egală cu 1 kg, atāt timp cāt:
- sunt operate īntr-o zonă deschisă, fără construcţii cu destinaţia de locuinţă;
- sunt operate fără depăşirea cāmpului vizual al persoanei care asigură comanda aeronavei de la sol, dar nu mai mult de 150 m distanţă pe orizontală şi de 100 m distanţă pe īnălţime faţă de această persoană;
- nu au montate pe ele aparatură pentru filmare sau transmisie de date.[/i]

Z-mare: Adica, daca vreau sa fac probe la o zburatoare pe camp langa oras, am pus-o! Ma ochesc astia de la AACR (pe radar) si ma ia DIICOT-ul pt cine stie ce atentat la ce-or gandi ei...
Iar chestia cu "aeronave civile motorizate" sub 1 kil si care sa (nu) aiba montata aparatura de filmare sau transmitere date... curat CIA.

Aceasta postare a fost editata de kromag: 15 June 2016 - 02:53 PM

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 15 June 2016 - 03:05 PM

Nu vreau să despicăm firul părului īn patru, dar:
eu am īnțeles că toată povestea s-a născut din dorința de a preveni incidente(sau accidente) aviatice.
Bine
Īn esență, scopul este lăudabil. Totuşi nu-mi explic segregarea dronelor īn "cu cameră" şi "fără cameră"
Īn caz de incident, nu cred că mai contează dacă drona-i "cu" sau "fără".

#7 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 15 June 2016 - 04:31 PM

Imi aduc aminte de un incident petrecut acum vreo 2 ani, cand un elicopter SMURD, dupa decolarea de la Baneasa pe directia 25, aflat la cca 200 de metri fata de sol, era sa ia un ditamai aeromodelul cu o anvergura de 1,5 - 2m. Niste cretino-imbecili se jucau EXACT in axul pistei...

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 15 June 2016 - 05:58 PM

Tocmai īn această ordine de idei spuneam că prevederile legii(de fapt un ordin de ministru) sunt insuficiente sau inexacte.
Nu cred că mai contează dotările dronei şi nici dacă ea,drona, are "taxa plătită".
Cātă vreme inconştiența este cuvānt de ordine, ca şi pe şosele de altfel, cei 90 de euro plus tva nu vor rezolva problema

#9 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2480
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 15 June 2016 - 08:29 PM

Ai camera pe "jucarie", musai o inmatriculezi, indiferent de masa/dimensiuni.
Au existat dezbateri, simpozioane, etc.
La acest eveniment au fost discutate lucruri interesante.
Ce am retinut, printre altele:
- legislatia nu era suficient de articulata;
- nu era clar cum se va face supravegherea si cum vor fi sanctionate si de catre cine contarventiile.

Camera sperie pe mai marii lumii.

#10 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 15 June 2016 - 09:46 PM

Vezi postareaflo, la 15 June 2016 - 08:29 PM, a spus:

Ce am retinut, printre altele:
- legislatia nu era suficient de articulata;
- nu era clar cum se va face supravegherea si cum vor fi sanctionate si de catre cine contarventiile.

Camera sperie pe mai marii lumii.

Voila, exact ce spuneam.

Pe mine nu camerele m-ar speria, ci bărcile de pe mare, inconstiența "mai marilor" ,faptul că vecinul se poate "radicaliza" chiar şi stând pe budă sau că nişte plictisiți de american way of life îşi pot cumpăra muniție de 22 sau 38 ,de la Walmart, mai uşor decât îmi iau eu o bere de la Billa, în zi de alegeri.
Asta ar trebui să-i sperie, desigur dacă ar renunța la limou-uri blindate sau gărzi de corp.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 15 June 2016 - 09:51 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi