Forum Machete,Modelism,Hobby: SR 71A - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SR 71A

#1 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 12 September 2006 - 12:46 AM

Kit-ul este Revell 1/72, iar in interiorul fuselajului e stantat foarte clar REVELL MONOGRAM. Tot ce pot sa spun despre kit, sunt numai cuvinte de lauda (cu toate ca nu merita) la adresa producatorului.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0178.jpg

#2 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 12 September 2006 - 12:48 AM

inca o poza

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0170.jpg

#3 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 12 September 2006 - 12:49 AM

si ultima

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0172.jpg

Aceasta postare a fost editata de corsar: 12 September 2006 - 12:50 AM

#4 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 12 September 2006 - 08:24 AM

Decalurile (cel putin din ultima poza) imi par urate. In rest imi place cum arata, am stat si eu cu o cutie de SR71 Italeri (1:72) in mana si tare ma mancau degetele sa il iau.

#5 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 12 September 2006 - 08:34 AM

Avionul mie imi place, a iesit frumos satinat negrul.

De retinut pe viitor: decalurile se pun pe o suprafata lucioasa, altfel prind bule de aer sub film si fac silvering (cea ce ai patit tu la acest model).
Pilotii, cel putin cei dati in kit, dau o nota de jucarie modelelor. Afara de cazul in care sunt bine realizai si vopsiti cu tehnicile specifice figurinelor, va sugerez sa nu ii includeti in peisaj.

#6 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 12 September 2006 - 09:49 AM

Poate stiai, poate nu, dar tare bine ai facut ca n-ai pus drona pe spatele avionului :lol: Fain kit-ul, mai fain decat Italeri-ul...

M-21

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 12 September 2006 - 11:40 AM

Frumos avion, frumoasa macheta. Decalurile, puse chiar si pe lac lucios, tot ar fi creat probleme, sint foarte proaste :lol:

#8 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 12 September 2006 - 05:08 PM

Am inteles treaba cu decalurile ca sunt proaste si urate, (si parerea mea e la fel)dar de unde pot lua altele bune? stiti vreo sursa sau procedeu de realizare?
Ce nu prea am inteles, e ca nu se pun pe vopsea mata. :lol: ce procedeu trebuie aplicat ca sa fie totul ok, tinand cont ca mai toate avioanele de lupta sunt vopsite in culori mate.

Multumesc pentru sfaturi! ......si mai astept

#9 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 12 September 2006 - 05:29 PM

Nu stiu cat de mult va conta parerea mea, mai ales ca sunt incepator, dar eu cred ca in primul rand conteaza calitatea decalului; de exemplu, am citit peste tot ca nu se aplica decaluri peste vopsea acrilica, suprafata sa fie lucioasa etc; eu am pus decaluri peste acrilica fara nicio problema, si fara sa ramana urme vizibile; arata f bine ( pacat ca aparatul meu e de prin cretacic si nu va pot arata ...); ca sa nu mai spun ca nici vopseaua nu era ceva de firma, kiturile sunt master craft; asa ca eu cred ca exista exceptii de la un decal la altul...(sau de la kit la kit)...

Aceasta postare a fost editata de kamikaze: 12 September 2006 - 05:30 PM

#10 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 12 September 2006 - 06:13 PM

kamikaze, la Sep 12 2006, 06:29 PM, a spus:

am citit peste tot ca nu se aplica decaluri peste vopsea acrilica

Au!
Unde ai citit asta? Nu cred ca aici pe forum! :whistle:
Da-mi un exemplu ca sa nu mor destept. :lol:
Scuze de off topic si ...
Bafta!

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 September 2006 - 07:14 PM

Kamikaze, cred ca nu ai auzit bine! Chiar daca acrilicele se dilueaza cu apa, dupa uscare nu le mai dizolvi nici cu Niagara alaturi! :-? Poate sa fie vorba de vopsele tempera sau guasa, dar cine vopseste plastic cu asa ceva (ma refere la avioane :whistle: ). Le poti pune linistit pe email, duco, ulei, acrilice sau direct pe plastic!
Regula este ca decalurile nu se pun pe vopsea mata! De ce? Simplu, "denivelarile" suprafetei mate impiedica aderenta corecta a foliei de decal. Dar, cum exceptia inatreste regula, exista si decaluri ce se lipesc pe suprfata mata! (ex.Propagteam). Dar astea chiar sint exceptii!
Poate vii cu citatul, daca tot este peste tot! :lol:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 12 September 2006 - 07:16 PM

#12 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior
  • Postari: 606
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 12 September 2006 - 11:09 PM

Salut Corsar,

Ai perfecta dreptate, calitatea decalsurilor conteaza.

Unele lucesc un pic, altele mai mult si altele deloc.
Intrebarea e daca dupa 2 saptamini (la mine vre-o trei luni) de lucru iti permiti sa risti sa vezi daca decalsurile lucesc sau nu.
Cel mai misto e atunci cind numai unul dintre ele luceste un pic.

Exista multe metode si cred ca aici sau pe
www.aircraftresourcecenter.com

poti gasi o gramada de metode si explicatii despre metoda de aplicare a decalsurilor.

Dar exista o serie de certitudini.

1. Aproape orice decal nu va straluci daca este aplicat pe o suprafata cu adevarat lucioasa.

2. Decalsurile se spala dupa aplicare pentru a inlatura urmele de adeziv si grasime de pe suprafata lui.

3. Decalsul se sigileaza cu un alt strat de lac lucios.

De cind respect aceste reguli nu am mai avut probleme declasuri lucioase.

In schimb am avut decals-uri care sau faramitat la aplicare. Si in final am fost nevoit sa arunc decalsurile si sa vopsesc insemnele.

Christian

PS - Daca te ajuta cu ceva aici o sa gasesti o aplicare de declasuri pe o suprafata neregulata. Si pot sa iti spun ca ele chiar nu lucesc deloc.

http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...opic=856&st=150

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 September 2006 - 07:45 AM

Vezi si asta:
http://cartula.net/m...m.php?itemid=70

#14 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 13 September 2006 - 08:50 AM

Si o caruta de decaluri aplicate direct pe vopsea acrilica fara lacuri intermediare si fara a fi "sigilate" ulterior.

Imagine postata

kamikaze, la Sep 12 2006, 06:29 PM, a spus:

eu am pus decaluri peste acrilica fara nicio problema, si fara sa ramana urme vizibile; arata f bine ...

Ai facut bine ca nu te-ai luat dupa acele "peste tot" surse de informare si ai incercat sa vezi ce se intampla. Uneori, cei care dau sfaturi le dau doar ca sa zica ca le-au dat, dar ei n-au facut nici o incercare sa vada mai intai daca ceea ce recomanda este valabil sau este utopie. Altii, din ce in ce mai putini, dau astfel de sfaturi nu pentru ca nu stiu ci pentru a te induce in eroare. N-am inteles ce ar avea de castigat si unii si altii, dar asta este ...

Si ca sa nu mai bat campii si sa revin la subiect, avionul e ingrijit lucrat. Stralucirea decalurilor nu este pe suprafete prea mari si sunt convins ca in realitate nici nu este atat de deranjanta. La urmatorul ... probabil nu vor mai straluci ... decalurile :lol:
Bafta!

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 September 2006 - 10:13 AM

Citeaza

La urmatorul ... probabil nu vor mai straluci ... decalurile
Cred si eu, dupa atitea sfaturi :lol:
Am si eu un SR 71 cu decalurile puse pe mat (pe vremea aia eram mai novice :roll: ) si au cam inceput sa ....cada. Probabil ca dupa ce o sa pice toate am sa pun altele, dupa sfaturile ....mele! :whistle: :bang:
Si, bine zisei Crios, macheta arata foarte bine.

#16 Useril este offline   kamikaze 

• Membru senior
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 13 September 2006 - 04:30 PM

Inseamna ca n-am inteles eu bine.... :lol: : o vopsea acrilica data cu pensula se considera lucioasa??!! Daca da , scuzele mele pt confuzie.. :-?

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 September 2006 - 06:52 PM

Usurel Kamikaze, tusa, finisajul vopselei, nu este un rezultat al procedeului de vopsire, adica pensula sau aerograf, ci depinde de ...chiar vopseaua in sine!! , Functie de cum apar ele dupa uscare, exista trei tipuri de vopsele (indiferent daca sint email, acrilice sau duco)
- lucioase, astea au numai ingredientele normale (pigment, suport pigment, solvent, agent intarire)
- semimante ori satin (sau semilucioase, depinde de unde te uiti :lol: ). Acestea sint vopsele normale, lucioase, in care, pe linga cele de mai sus, se adauga un agent de matuire (parafina, talc, diverse rasini), dar in cantitate mai mica.
- mate (opac). Aceste vopsele contin mai mult agent de matuire.
Deci, o vopsea lucioasa ramine lucioasa (mata semimata dupa caz), idiferent daca dai cu pensula sau aerograful!
Atentie, daca vopseaua semimata sau mata nu este amestecata bine, dupa uscare poate avea un tuseu lucios!!!Nu este suficient sa agiti sticluta, ci este obligatorie folosirea unei anse cu care sa faci agitarea vopselei, iar agitarea trebuie sa dureze 5 -10 minute, functie de "stationarea" in depozit a vopselei!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi