Fokker DXXI 4 nr. 157
Postat 29 July 2016 - 10:53 PM
busila, la 29 July 2016 - 09:24 AM, a spus:
Multumesc mult , Aurelian
M-ai scos din belea cu reteta asta de culori.
Finlandezele nu le-am prea nimerit pana acum.
M-ai scos din belea cu reteta asta de culori.
Finlandezele nu le-am prea nimerit pana acum.
Pentru Finlandezi, reteta "oficiala" a ipms-ului lor e (din pacate) in Humbrol : 116- verde oliv, 85 negru antracit si 166 gri-ul de intrados
Ca nuante sunt identice (din ce vad) cu ce a scos Aur cu mixurile lui, din pacate incomparabil mai proaste decat Gunze. Aici ma refer la finetea pigmentului - granulatie , timp de uscare si nu in ultimul rand, miros :))
Postat 31 July 2016 - 10:26 AM
Nici eu nu mai simt nevoia sa folosesc vompseluri Humbrol, de cand am trecut la Gunze. M-am obisnuit foarte bine cu ele, imi place ca sunt foarte fine si rezistenta mecanica la frecare e foarte buna. Cele Hunbrol sunt foarte moi in comparatie cu Gunze si Tamiya.
Postat 31 July 2016 - 05:48 PM
Da , avionașul ți-a ieșit excelent ( asta nu-i īnsă nici o noutate...).Schema lui de vopsire este deosebită , mă atrage foarte mult.Ce n-o să reușesc să fac niciodată sīnt īnsă dioramele. Și eu am luat hotărīrea să mă axez īn special pe Gunze - Tamiya. Mi se par niște vopsele pur și simplu excelente , si nici nu mai sīnt așa costisitoare. Noi chiar avem noroc cu ele , am impresia ca peste ocean nu se găsesc deloc.
Spor să ai !
Sorin
Spor să ai !
Sorin