*** Aducere la Zi ***
Toate decalurile au fost lipite pe macheta, cu exceptia unuia singur.
Dup cum vedeti, am ales sa reprezint avionul la inceputul carierei (dupa a opta misiune). Exista doua motive pentru aceasta. In primul rand, dupa misiunea a 15-a mascota a fost modificata; in al doilea rand, proprietarul il vrea "nu prea murdar". Problema care s-a ivit de aici insa e ca pe intradosul aripei tribord, emblema USAF era diferita, asa cum arata descoperirea ramasitelor avionului din 2011 (nu e "greseala" Revell, macheta dateaza din 1974!)
Si aici mi-am batut cuie in talpa ca infanteristul.
Prima incercare:
Am spreiat conturul cu rosu intens dar ceva aiurea s-a intamplat cu vopseaua mea... pur si simplu s-a coagulat in aerograf cu rezultatul pe care il vedeti (!)
A doua incercare:
Decaluri printate de mine. Din nou, esec. Tusul imprimantei refuze sa se impermealizeze si culorile raman instabile (vedeti ce face contactul cu apa pe decalul din dreapta). Am urmarit toate recomandarile producatorului (BMF) si totusi... nu merge.
A treia incercare:
Am taiat masti si am spreiat insignia in trei etape, alb primul, apoi albastru si la final rosu. Totul a mers perfect pana in ultimul moment cand...
A trebuit sa peticesc marginea, dar intre timp am curatat ramasitele de vopsea din aerograf si n-am mai nimerit tonul culorii calumea:
Am slefuit-o putin dar acum trebuie sa astept pana luni cand imi vine o livrare de tesatura abraziva ultrafina ca sa indrept marginile si, ma rog, sa dreg busuiocul.
Intre timp, totul a primit un nou strat de
Future si e gata sa primeasca niste patina.
Mai multe fotografii in curand.
Cu prietenie,
Gabriel
Aceasta postare a fost editata de GabrielS: 11 June 2016 - 11:07 PM