Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/48 B17G Chow Hound (Revell Monogram) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/48 B17G Chow Hound (Revell Monogram) asamblare - vopsire - finisaj

#21 Useril este offline   GabrielS 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 16-May 16

Postat 02 June 2016 - 04:34 PM

Multumesc, Z-mare.
Nu, am folosit acrilice comerciale (Homefront si Crafter's). E un mic secret aici: negrul contine in mod natural albastru. Daca il amestecam cu putin galben, obtinem kaki inchis. De aici e usor sa alterezi culoarea dupa cum vrei. De obicei eu folosesc sandstone in loc de alb si diferite marouri, pana obtin culoarea care imi place la nuanta care imi trebuie. Prefer sa imi amestec singur culorile, pentru ca de obicei pictez vehicule militare monocrome, si e nevoie de ceva variatie.

Salutari,
Gabriel Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de GabrielS: 02 June 2016 - 04:36 PM

#22 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 June 2016 - 12:24 PM

OK, buna treaba, vad ca te pricepi la amestecuri! Mie nu prea ii iese! :unsure:

#23 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 03 June 2016 - 06:19 PM

Din cate se vede in poze , " futureala " ti-a iesit neteda . L-ai diluat cu ceva ?

#24 Useril este offline   GabrielS 

• Membru senior

Postat 04 June 2016 - 04:26 PM

@Z-mare: experienta si nevoia ne invata. Mai dau si rateuri. Ultima data cand am amestecat gri german mi-a iesit o cantitate de 3 ori mai mare decat intentionam, pentru ca am tot continuat sa adaug pana mi-a iesit ce doream. Oricum, am nimerit dib greseala o culoare "pruna" superba in acelasi proces, pe care am pus-o deoparte sa o folosesc mai tarziu pe un Plymouth 1/24 din colectie - cand oi avea vreme...

@busila: multumesc pentru vizita pe forum. Nu, nu diluez Future decat in cazul in care vreau sa obtin un strat semi-lucios. Secretul sta in aplicarea primukui strat. Din cauza tensiunii superficiale mari, Future are tendinta sa se "buburuzeze", mai ales pe suprafetele foarte lucioase (enameluri cu ulei). Primul strat il aplic intotdeauna ca o ceata, cu aerograful de 0.2 reglat la presiune mica (2 bari sau cam pe-acolo) si cu duza deschisa la minim, de la o distanta care permite Future sa se usuce aproape instantaneu (cam 8 cm cu setarile mele). E cam dificil sa explic mai clar. Vorba unuia de pe YT: un stat de 40 %. O sa observi ca suprafata machetei "se abureste" - Future devine culoarea laptelui inainte sa se usuce. Al doilea strat il dau mai cu inima, cu aerograful de 0.3 daca macheta este mai mare (ca in cazul de fata) sau cu acelasi 0.2 daca am una de 1/35 sau o 1/48 mai mica. Presiunea aerului ramane mica, altfel Future se usuca in aer si suprafata devine grunjoasa, su de cele mai multe ori efectulse vede cand e prea tarziu. Stiu ca pare complicat, dar cu putina practica devine "natural". Acum tot procesul asta ma intimideaza mai putin decat curatatul aerografului!

Gabriel

#25 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 04 June 2016 - 09:11 PM

Multumesc pentru lamuriri , Gabriel . Trec la exercitii ... Spor !

#26 Useril este offline   GabrielS 

• Membru senior

Postat 04 June 2016 - 10:53 PM

Vezi postareabusila, la 04 June 2016 - 09:11 PM, a spus:

Multumesc pentru lamuriri , Gabriel . Trec la exercitii ... Spor !

M-as bucura foarte mult daca experienta mea iti fa vi de folos.
Spor si tie!

#27 Useril este offline   GabrielS 

• Membru senior

Postat 09 June 2016 - 05:18 PM

*** Aducere la Zi ***
Salutare, baieti. M-am bucurat de vreo doua zile libere, asa ca am avut timp sa atac problemele mai delicate ale finisajului: efecte de rugina, patina si abtibildurile:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

M-ar ajuta foarte mult opinia voastra obiectiva asupra modului in care am facut patina (prea accentuat? prea putin accentuat? prea inchisa culoarea?)
Imagine postata

Imagine postata

Va multumesc tuturor care viziteaza si contribuie si apreciez foarte mult critica in sens constructiv.

Cu prietenie,
Gabriel Imagine postata

#28 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 09 June 2016 - 06:27 PM

Esfe greu sa iti dai parerea din fotografii, daca ar fi dupa mine as zice ca profundorul este suficient de murdar dar vor fi zone unde probabil vei accentua mai mult.
Da-i bataie ca iese fain!

#29 Useril este offline   GabrielS 

• Membru senior

Postat 09 June 2016 - 06:30 PM

Multumesc, Tibi. As mai aplica niste accent cu pigment dupa stratul mat... incercarea moarte n-are!

Multumesc inca o data,
Gabriel

#30 Useril este offline   GabrielS 

• Membru senior

Postat 11 June 2016 - 11:06 PM

*** Aducere la Zi ***

Toate decalurile au fost lipite pe macheta, cu exceptia unuia singur.
Imagine postata

Imagine postata

Dup cum vedeti, am ales sa reprezint avionul la inceputul carierei (dupa a opta misiune). Exista doua motive pentru aceasta. In primul rand, dupa misiunea a 15-a mascota a fost modificata; in al doilea rand, proprietarul il vrea "nu prea murdar". Problema care s-a ivit de aici insa e ca pe intradosul aripei tribord, emblema USAF era diferita, asa cum arata descoperirea ramasitelor avionului din 2011 (nu e "greseala" Revell, macheta dateaza din 1974!)
Si aici mi-am batut cuie in talpa ca infanteristul.

Prima incercare:
Imagine postata

Am spreiat conturul cu rosu intens dar ceva aiurea s-a intamplat cu vopseaua mea... pur si simplu s-a coagulat in aerograf cu rezultatul pe care il vedeti (!)

A doua incercare:
Imagine postata

Decaluri printate de mine. Din nou, esec. Tusul imprimantei refuze sa se impermealizeze si culorile raman instabile (vedeti ce face contactul cu apa pe decalul din dreapta). Am urmarit toate recomandarile producatorului (BMF) si totusi... nu merge.

A treia incercare:
Am taiat masti si am spreiat insignia in trei etape, alb primul, apoi albastru si la final rosu. Totul a mers perfect pana in ultimul moment cand...
Imagine postata

A trebuit sa peticesc marginea, dar intre timp am curatat ramasitele de vopsea din aerograf si n-am mai nimerit tonul culorii calumea:
Imagine postata

Am slefuit-o putin dar acum trebuie sa astept pana luni cand imi vine o livrare de tesatura abraziva ultrafina ca sa indrept marginile si, ma rog, sa dreg busuiocul.
Imagine postata

Intre timp, totul a primit un nou strat de Future si e gata sa primeasca niste patina.

Mai multe fotografii in curand.

Cu prietenie,
Gabriel Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de GabrielS: 11 June 2016 - 11:07 PM

#31 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 12 June 2016 - 09:24 PM

Imi place mult de tot ce ai reusit pana acum, ai depus ceva munca si se vede.Imagine postata

#32 Useril este offline   GabrielS 

• Membru senior

Postat 12 June 2016 - 10:43 PM

@bog_Idx: multumesc frumos. E o macheta mare, cu o multime de detalii si o suprafata pe masura. Necesita o multime de timp, intr-adevar (am inceput-o pe la jumatatea lui decembrie si ar mai fi vreo doua-trei saptamani dupa estimarea mea)

*** Aducere la Zi ***

Am incercat sa redau efectul de patina generat de curentii de aer (e numai prima etapa din inregul proces de "imbatranire")
Imagine postata

Extrema dreapta a intradosului e inca "netratata" deoarece nu am incheiat inca socotelile cu marcajul bublucas:
Imagine postata

Extradosul:
Imagine postata

Imagine postata

Urmeaza accentuarea localizata a detaliilor, dupa care un strat de mat incolor (cred ca o sa folosesc Vallejo acrilic) si la urma pigment de pastel sec prin care o sa incerc sa redau urmele de fum de la motoare si turbo.

Va multumesc pentru atentie si postari,

Gabriel Imagine postata

#33 Useril este offline   GabrielS 

• Membru senior

Postat 14 June 2016 - 05:30 PM

Salutare! Din nou zi libera - din nou "Aducere la Zi"
Am spreiat cu Vallejo mat (se vede mai curand semi-mat, dar nu ma deranjeaza):
Uzura realizata cu pastel sec:
Mi-a iesit mai intunecat pe intrados decat intentionam (dar nu e nimic neobisnuit cu un B17 sa arate asa):
Imagine postata

Imagine postata

Cu lectia invatata de la intrados, m-am mutat la suprafata superioara a machetei:
Imagine postata

Imagine postata

Acum ma gandesc la un al doilea strat de mat, macar pe intrados, cu speranta sa "diluez" efectul. Tot asa, poate ca o sa refac vopseaua de pe profundor in partea inferioara.

Va multumesc pentru atentie si, ca intotdeauna, comentariile sunt binevenite.

Gabriel Imagine postata

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi