Evident că fiecare poate trage o concluzie proprie.
Chestia asta cu " începătorul" este valabilă pentru oricare dintre noi. Nimeni nu s-a născut cu aerograful sau vreun kit, în mână.
Întrebarea (retorică, de altfel) este dacă " începătorul" vrea să rămână tot începător.
Ştiu...este un hobby, asta s-a mai discutat de jdemii de ori. Ştiu, fiecare îşi organizează pasiunea cât şi cum crede că-i convine. Tocmai din acest motiv cred că nimeni nu poate "judeca" pe nimeni însă pentru că ai cerut o opinie, eu spun răspicat că şenilele zale-cu-zale sunt răspunsul.De altfel ai văzut că şi ceilalți colegi spun la fel.
Că nu te mulțumeşte rezultatul obținut " din prima" mi se pare un semn bun.
Michelangelo spunea"
Problema pe care o au oamenii nu este aceea că ţintesc prea sus şi eşuează, ci ţintesc prea jos şi reuşesc”..
Nu țin morală şi îmi cer scuze dacă las impresia asta.
Uite cum cred eu că ar trebui să procedezi:
- foloseşte lipici foarte puțin; eu aplic cu un vârf de ac, numai în zonele de contact dintre zale; apropo: nu ne-ai spus ce lipici foloseşti. Contează. Eu folosesc Revell Contacta ( cu ac), alți băieți folosesc Tamiya - n-are importanță, regula este aceaşi.
- lucrează pe o suprafața plană şi nu lipi mai mult de 5-6 zale odată. Când ai un segment gata, lasă-l deoparte şi până se usucă lipiciul cât de cât, formează un alt segment de 5-6 elemente;
- când ai două segmente gata, lipeşte-le între ele, şi tot aşa până la încheiere.
- dacă ai avut o zi mai grea la muncă, sau ai "pitici" las-o pe altă dată.Eu aşa fac.
Sfat: cumpără vopsea acrilică. Nu vopsi cu emailuri pe şenilele astfel încheiate pentru că emailul are "prostul obicei" să înmoaie lipiciul şi te trezeşti cu şenila bucățele.Dat la aerograf, fenomenul este mai puțin probabil, dar nu exclus.
Şi încă ceva : repetiția este mama învățăturii. Nu există altă cale
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 11 May 2016 - 10:21 PM