Daca la intrebarea cu cel mai in varsta modelist ti-am dat raspuns la aia cu cel mai bun ... e atat de complicat incat daca ai sa judeci obiectiv oarece raspunsuri pe care ai sa le primesti ai sa descoperi cat de subiectiv se poate raspunde si ai sa mai vezi ca modelistii se impart in incepatori, modelisti buni si modelisti foarte buni, dar cel mai bun, acel modelistul modelistilor ma indoiesc ca ai sa vezi.
Discutii de genul celor de mai sus ai sa vezi de fiecare data cand cineva se crede el insusi cel mai cel sau in cazul de fata, cand cineva crede despre un altul ca este cel mai cel.
Fiind trecut si hait prin concursuri vreau sa va atrag atentia ca pana si erarhizarea optinuta in urma unui concurs este subiectiva si se refera la calitatea participantilor. In concurs o medalie de aur poate fi de 91 de puncte sau de 100 de puncte. Calitatea unui concurseste data si de calitatea lucrarilor prezente in concurs astfel ca un aur mic (91-96 de puncte) poate fi un aur mare intr-un concurs cu lucrari mai slabe.
Imi spunea un amic modelist, cu niste ani in urma dupa ce a venit campion mondial de la concurs: am fost bun si a trebuit sa-mi dea aur, dar ... norocul meu ca n-au venit chinezii".
Am vazut argint luat in locul aurului din cauza unei mai slabe jurizari si a subiectivismului cu care s-au acordat notele in raport cu grilele de punctare si multe, multe altele.
Se mai pune problema, cel mai bun modelist
din care ramura a modelismului? Mai mult decat atat :
care clasa a rmurii respective? Numai la nave sunt o gramada de clase ...
Traba complicata, Dane, cu catalogarea asta de
cel mai bun modelist si in final va iesi un clasament probabil bun, dar ...
subiectiv.
Cand va ganditi sa urcati pe cineva pe un podium, oricare ar fi el (valabil si pentru mine), va rog sa va ganditi cat de subiectivi sunteti si cat de subiective sunt criteriile de apreciere.
Daca vreti sa ne simtim bine impreuna si in hobbyul nostru hai sa lasam deoparte orgoliul fiecaruia de a se crede cel mai bun si sa ramanem impartiti, dupa cum am spus, in incepatori, buni si foarte buni, cu tendinta ca fiecare sa vrem sa devenim "cel mai bun" cu toate ca asta nu se va intampla, dar cine are nevoie de zeul modelismului?
Parerea mea este sa incercam sa ramanem hobbysti si sa ne purtam unii cu altii in limitele bunului simt, sa bem o bere si un suc impreuna fara sa ne dezbracam unii pe altii
si sa nu lasam sa ne macine "ierarhiile interioare"
. OK?
Bafta!
PS
Si daca mai continuati sa bateti campii, va inchid subiectul. Ca o parere pur personala, frate Misu, te-ai luat aiurea de Toni inca de la inceput, si ca o ultima paranteza: Misule, stiu ca in ierarhia ta, Daniel se afla sus. Sa sti ca si in a mea personala Daniel se afla sus ... ca si multi altii de pe forum si din afara lui.
Inca o data ...
Bafta!