Muzeul Aviatiei Lansare Carte
Postat 06 September 2006 - 01:47 AM
Duminica am fost la MAv.
A fost bine. Am primit carte pe gratis cu Ion Taralunga si am cumparat o carte cu biografia lui Vasile Gavriliu. Mai erau si altele dar imi programasem niste mici la "Cocoshatu" si nu se facea sa spal vase p-acolo.
Am vizitat epavel;e din curte si am facut cateva poze.
Inlauntrul, dupa ce am vizitat un sir de poze si diverse piulite, un pic cam pe intuneric, am dat un colt imaginar si am ajuns fata in aripa cu domnul IAR 80.
Iiiiiiiiin FiiiiiiiiNeeeee ! Au vopsit IAR - in niste culori mai aproape de adevar si i-au pus o inmatriculare adevarata.
A fost bine. Am primit carte pe gratis cu Ion Taralunga si am cumparat o carte cu biografia lui Vasile Gavriliu. Mai erau si altele dar imi programasem niste mici la "Cocoshatu" si nu se facea sa spal vase p-acolo.
Am vizitat epavel;e din curte si am facut cateva poze.
Inlauntrul, dupa ce am vizitat un sir de poze si diverse piulite, un pic cam pe intuneric, am dat un colt imaginar si am ajuns fata in aripa cu domnul IAR 80.
Iiiiiiiiin FiiiiiiiiNeeeee ! Au vopsit IAR - in niste culori mai aproape de adevar si i-au pus o inmatriculare adevarata.
Postat 06 September 2006 - 04:55 AM
Citeaza
Iiiiiiiiin FiiiiiiiiNeeeee ! Au vopsit IAR - in niste culori mai aproape de adevar si i-au pus o inmatriculare adevarata
Stai linistit, ca asta s-a datorat tot modelistilor impatimiti de IAR 80 . Razvan Bujor s-a ocupat cu vopsirea, Bogdan Greaca a ajutat cu sabloanele si Dan Melinte cu profilul color al IAR 80 nr 112.
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 06 September 2006 - 04:57 AM
Postat 06 September 2006 - 10:46 AM
Citeaza
Deriva nu e vopsita cu tricolorul
Deriva este partea fixa si directia e partea mobila.
Deci, directia e bine vopsita cu tricolor.............
Schema din profil (directia vopsita in rosu) e de la niste exercitii la care a participat avionul respectiv (nu stiu sa-ti spun exact anul si perioada).
Postat 06 September 2006 - 06:30 PM
da, teoretic marita la scara, gravura de 0,3mm de pe kiturile noastre ar insemna niste santuri de 10-25mm intre table. In realitate pe avioanele adevarate in santurile alea de 1mm sau mai putin se aduna o mazga neagra formata din praf, pulbere de cauciuc de pe pista, funingine de la motoare, ulei/vaselina/combustibil si lichid de degivrare. asta face santurile dintre table sa devina f vizibile de la distanta astfel incat ele sunt observabile chiar si pe avioanele de pasageri care sunt spalate frecvent ca sa nu mai spun pe cele militare a caror vopsea mata sau semimata reine si mai bine mizeria. idem in la nituri mai ales la cele cu cap inecat/turnicheti/buloane, etc
http://www.airliners...file/1101536/L/, pe monitorul meu apare ca la 1/200 , hai 1/144 eventual si cu toate astea sunt vizibile liniile panourilor
http://www.airliners...file/1101536/L/, pe monitorul meu apare ca la 1/200 , hai 1/144 eventual si cu toate astea sunt vizibile liniile panourilor