Cum s-ar zice, am zbircit-o ca tiganul la mal! (Nu Mall!!!) Dupa ce am vopsit, am facut si o evidentiere a detaliilor, folosind zemuri de la FloryModels, un amestec din cam toate culorile. Treaba a mers frumos, numai ca in unele locuri, din neatentie, nu am sters tot pigmentul. Dupa vopsire si evidentierea, am dat un strat de lac semilucios (ehe, si aici e o poveste!!!*) de la MR.Hobby si...catastrofăn!!!
Pigmentul ramas a iesit, ca naiba, in evidenta. Pina la urma solutia a fost simpla: usurel, usurel, am vopsit zonele patate, dupa care am dat din nou cu lac. So fosta rezolvat, no!
Am refacut, din ace de seringa, ghidajele pe care culiseaza cupola, iar din plastic, sistemul de prindere.
Am vopsit tetiera si am facut, din sirma de bronz (saru'mina Marinelule!!), inelele de prindere a curelelor pe tetiera.
Urmeaza alta nepotriveala crasa:
Roata si jamba nu intra in cala trenului de aterizare, asta daca vrei sa faci macheta cu trenul retras (nici nu poti, deoarece, asa cum s-a vazut mai sus, capacul inferior nu are forma corecta si nu se potriveste, neam.) si nici jamba nu se poate pune in locasul ei. Nasol, a trebuit pilit la greu din partea superioara a jambei. Jalnic!
Pentru ca teava mitralierelor nu putea fi gaurita iar rotunjimea lasa de dorit, am refacut ansamblul folosind ace de seringa.
Pentru tunuri, am achizitionat unele metalice de la Hobby.shop.(saru'mina conasule!)
Din tabla de cupru de 0,1 mm, am facut bridele de pa aripa, folosite la ancorarea avionului, in caz ca Irma ar fi trecut pe acolo
Pacat de decalul cu eticheta fabricii: e doar un dreptunghi negru, cu doua dreptunghiulete albe, pe extremitati. Facind apel la resturile de decal din dotare, am incercat sa incropesc o eticheta mai acatarii.
Nu e chiar ce trebuie, dar e mai bine decit ...nimic
Suportul este din folie autoadeziva din cupru (saru'mina cui mi l-a dat!!!)
Pina la urma a iesit cam asa:
Citeva detalii:
In loc de concluzii, si dupa cam un an juma' de modelit, cu pauze lungi si dese, cheia marilor progrese, as putea spune cam asa: kitul asta s-ar putea numi "nimic nu se potriveste cu nimic":
- motorul cu capotajul motorului
- culbutorii cu chiulasa si cilindii
- grvarile de pe stinga cu cele de pe dreapta
- bordul in cocpit
- ansamblul cocpit in cocpit
- scaunul cu realitaea,
- interiorul cocpitului cu realitatea
- flapsurile si eleroanele cu aripa
- locasurile balamelelor de pe aripa cu cele de pe flapsuri si eleroane
- parbrizul pe fuselaj
- cupola pe fiselaj, nici inchisa, nici deschisa
- jambele trenului de aterizare in cala trenului de aterizare
- becurile de semnalizare in locasul lor (cel din coada lipseste oicum)
- profundoarele cu realitatea
A fost mult de lucru la corectat, ce se mai putea corecta, si a inlocui detalii inexacte. Ca o chestie, eu as fi facut din rasina, nu tevile de esapament, ci cilindrii motorului. Impartirea lor, in matrita, pe generatoare, nu a fost deloc inspirata. Urmele de imbinare, greu de scos, te impiedica sa faci modelul cu capotajul deschis.
La scara asta se putea face ceva mult mai acurat, mai bine lucrat si mai detaliat. Din pacate, pretul nu reflecta deloc calitatea! Singurul bun adus de kit este ...kit-ul in sine: se simtea nevoia unui astfel de kit si, ca sa pun un final opstimist,: bine ca s-a facut!
_______
* Este prima data cind scot lac din dozele "modelistice", ca sa le zic asa. Am scos lac din dozele auto, destul de simplu: am infipt un tub de plastic in gaura capatul de plastic si am scos lichidul, dupa care m-am apucat de pulverizat cu aerograful. E, in cazul dozei de la MR.Hobby, nu a mai tinut figura: dupa ce am scos putin lichid in cupa, acesta a inceput sa "fiarba" si sa dea "in foc" , adica pe de laturi, mai rau ca o oala de lapte. Bun l-am lasat sa se linisteasca, am pus capacul la cupa si , cind l-am miscat ca sa pulverizez, mooooa, a iesit spuniciul prin gaura capacului!! Ei na, zic, ce fras fac acum, cit mai fierbe dracia asta??? Cum miscam putin cupa, cum incepea sa faca clabuci! Dau iute niste telefoane (plecaciune Bill, Tibi si Edy!!!!
) si ma lamuresc: agita frate lichidul scos din doza, ca la o juma' de ceas, pina se duc toti spumicii!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 15 September 2017 - 04:51 PM