Mulțumesc pentru feedback ,prieteni , nici nu știți ce mult contează la moral !!
109 : Că Agama , Humbrol , Vallejo & shitt NU merg la "cîrnăciori" și alte preparate culinare , am înțeles . Emailul de la Revell însă , m-a dezamăgit cumva . Aș fi făcut totul cu Gunze , dar nu aveam nici o culoare de la ei ( sau Tamiya , e același drac...) care să aducă cu AII Zașcitnîi . Care-i cumva asemănătoare cu Bronze green-ul de la Revell ( de care aveam...).Am să încerc în timp să-mi fac un stoc cît mai variat din marca asta , vopseaua lor este excelentă . Pentru Aluminium , o să rămîn la Alclad , cred. Chiar dacă este pretențios la suprafețe. Acuma , la hidroavionul ăsta , chiar nu-i nevoie de o suprafață absolut impecabilă . Era numai lemn și pînză , for God's sake !! Niciuna nu avea o suprafață perfectă . Acuma , ca să fim cinstiți , nici astea de aluminiu nu-s perfecte. Of corz ca urmează ceva îmbătrînire și jumuleală , deși nu sînt sigur ca voi reuși să simulez destul de cunvingător botul ăla julit de la parîmele de remorcaj. Nu am lînă de oțel , o să încerc să folosesc altceva pînă fac rost și de aia, cîndva.
Z-Mare : Cred că aici ai mare dreptate , practica este cel mai bun profesor !
Tibi : Ce să-i fac , ăsta a fost camuflajul meu de rezervă . Am vrut inițial pe "V Boi..." , cu exact același tip de camuflaj , dar nu se putea din alte motive , pe care le-am enunțat la timpul acela ... Evident că puteam să aleg acel camuflaj simplu verde/negru/bleu , și gata. Dar , unde era farmecul ? Nu-mi pare rău deloc de varianta aleasă . Am început binișor , și-am terminat...bine. Doar în cazul ăsta ( și poate și altele similare) faptul că marginile dungilor de camuflaj sînt destul de "stropite" nu este nici un impediment , sau greșeală , se vade clar în poze ( atît "Za Stalina" cît și "V Boi za Rodinu" ) că așa erau. Vopsite cu pistolul , de mînă , fără măști sau alte farfastîcuri , simplu , primitiv , eficient...rusește ! Eu nu-mi făceam griji pentru macheta asta , aici chiar așa trebuie să fie , grosolan, îmi făceam griji pentru viitor . Despre Revell , aici m-ai prins. Chiar nu știu de ce nu s-a dat mai frumos. Folosesc un diluant obișnuit , un D50x, dracul mai știe de care este , îl am cred de 15 ani , și nu mai este de muuult în sticla lui originală . Vopselele Gunze ș Tamiya le diluez cu Mr.Color Levelling Thinner , și mie mi s-a părut cel mai bun. Chestia care mi-a lămurit însă multe este fraza asta a ta : "Un lucru important la aerografe, mai ales cind vopsesti "cirnati" este ca acul si diuza sa fie curata bec. Daca ai reziduri cit de mici ai probleme" . Eeee , asta a fost o problemă . Vopseaua se usca a dracului de repede pe ac/duză , și din cauza presiunii reduse se înfunda imediat. Am tot încercat eu să le curăț tot timpul , dar...nu știu în ce măsură am reușit. Nu știu cum reușiți voi să țineți acul și duza bec ,dar voi persevera .
Buntzi : dacă ăsta-i urît , stai să vezi ce frumusețe sînt Amiot 143 , Potez 540 sau Bloch MB200 ...Singurul avion francez de atunci care chiar îmi place , este Liore&Olivier 451 , pe care-l am , o să-l fac , dar încă mai aștept să capăt nițel curaj , trebuie regravat și nituit tot !!
Spor !!
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 25 May 2016 - 04:00 PM