Forum Machete,Modelism,Hobby: AVIA - Beriev MBR-2bis - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AVIA - Beriev MBR-2bis Primul meu hidroavion

#21 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 342
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 22 March 2016 - 09:33 PM

Vezi postareadakian67, la 22 March 2016 - 06:22 PM, a spus:

Mersi ! Acuma , să caut fantomele alea de reviste , cine naiba mai știe pe unde-s budite...

O am eu scanată dacă o vrei. Lasă-mi o adresă de mail și ți-o trimit.

#22 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1773
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 22 March 2016 - 11:07 PM

Mulțam mult ! Ai PM , e mai bine așa .
Sorin

#23 Useril este offline   MR-JW 

• Membru senior
  • Postari: 218
  • Inregistrat: 20-May 15
  • Interests:Modelism, in special NAVO

Postat 23 March 2016 - 03:31 AM

Poate te ajuta

Aici o sa gasesti o poza cu varianta pentru zapada :

http://www.mission4t...ewtopic&t=14430

Aici o poza cu mitraliorul in prim plan:

http://www.mission4t...ewtopic&t=14430

Aici un plan + varianta vopsire :

http://www.aviastar....ia/be_mbr-2.php

Aici niste planuri din Modelist Konstructor:
http://publ.lib.ru/ARCHIVES/M/''Modelist-konstruktor''/''Modelist-konstruktor'',1972,N03.%5bdjv-fax%5d.zip

Cineva care l-a construit si gasesti poze, inclusiv cu inregistrare nazista:

https://modelbrouwer...p?f=168&t=30425

Si inca unul :
http://www.aeroflight.co.uk/?s=mbr-2

#24 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 23 March 2016 - 10:40 AM

Multumesc mult de interes si inspiratii . De unele chiar nu stiam . ramin dator !
:drinks:
Sorin

#25 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 23 March 2016 - 06:42 PM

Deja a trebuit să mă hotărăsc ce avion fac , că sînt deosebiri între ele...Am înclinat spre el :
Imagine atasata: vboi.jpg
Singurul amendament : eu voi face varianta cu roți , ca să-i pot pune și flotoarele. Cu schiuri îl am deja pe I-15bis , și o să mai fie și un Gladiator Mk.II finlandez, și...e prea "outre" ! Cu schiuri , fără flotoare , nu mai este hidroavion...poate doar un hibrid ciudat , necesar la un moment dat.
Aripile necesită ceva chit , dar zic eu ca putea fi și mai grav. E lucrabil.
Imagine atasata: IMG_0667.JPG
A fost nevoie de ștraif de plastic la îmbinare. Altfel , aripile aveau diedrul total diferit .
Apoi am băgat chit la greu :
Imagine atasata: IMG_0674.JPGImagine atasata: IMG_0675.JPG
Imagine atasata: IMG_0676.JPG
Am șlefuit, am mai băgat chit , iar am șlefuit, iar am băgat chit , iar am șlefuit.....Neverending story . Și acum stă la uscat , după un nou strat de chit. Ultimul , sper.
Va urma...

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 23 March 2016 - 06:43 PM

#26 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 23 March 2016 - 11:09 PM

Ah , dacă aș fi avut de la īnceput revista Modelism !! Mulțumesc mult , Ștefan , desenele din revistă sīnt mult mai bune față de ce am avut eu la īndemīnă , dar cel mai valoros este cutaway-ul !! :dribble: Abia acum am īnțeles cum arătă compartimentul anterior...Rămīne să văd dacă pot modifica ceva , sīnt destul de avansat īn zona aia.
Spor !

#27 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 26 March 2016 - 09:38 AM

Șlefuiri și chituiri succesive...
Imagine atasata: IMG_0677.JPGImagine atasata: IMG_0680.JPG
Imagine atasata: IMG_0679.JPGImagine atasata: IMG_0688.JPG
Am īncercat să fiu mai atent la chituire , de data asta , la P-47 ar mai fi fost loc de ceva chituire , la stabilizatoarele orizontale , așa cum a remarcat dealtfel tizul meu .
Tot nu-s mulțumit pe deplin , și asta din cauză că nu prea reușesc să șlefuiesc mai fin locul ăla īngust de la eleroane și flapsuri .
Am dat și-o vopsea , că de...
Imagine atasata: IMG_0684.JPG
Imagine atasata: IMG_0686.JPG
Nici aici nu-s pe deplin mulțumit, dar...nu prea știu ce-aș putea face altceva sau altcumva .
:hi:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0689.JPG

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 26 March 2016 - 09:47 AM

#28 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 03 April 2016 - 11:34 AM

Deja începe să arate a avion...mă rog , hidroavion :-P
Imagine atasata: IMG_0690.JPG
Dar asta după muuultă chituială , șlefuială , iar chituit , iar șlefuit...deja răbdarea mea a fost pusă la grea încercare. Am refăcut și întăriturile metalice de la joncțiunea aripilor cu chesonul central , figurate destul de binișor pe kit , dar dispărute practic din cauza șlefuielilor repetate:
Imagine atasata: IMG_0691.JPG
Cel mai mult m-am chinuit la joncțiunea chesonului central al aripilor cu fuselajul :
Imagine atasata: IMG_0693.JPG
Zona este tare greu accesibilă , cel puțin cu mijloacele mele oarecum rudimentare de șlefuit . Cred că ar fi utile niște batoane de șlefuit profilate , am văzut eu ceva pe net , de pe la Squadron , dar...foarte scumpe , transportul este chiar mai scump decît produsul în sine , așa ca am renunțat deocamdată , mă descurc și eu cu ce am.
Ceea ce este bine însă , este că plasticul kitului este ușor de lucrat , destul de moale cît să se șlefuiască fără un efort deosebit , și destul de dur cît să se lustruiască frumos după aceea . Am dat acum și ceva liquid putty de la Gunze în zona cozii, unde am avut cîteva zgîrieturi mai adînci ( accident la șlefuit...) , las să se usuce bine , șlefui iar , și cred că mă declar mulțumit.
Va urma.

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 03 April 2016 - 11:37 AM

#29 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 09 April 2016 - 02:05 PM

Salutare , prieteni !
:help: Nu mă pot decide asupra variantei pe care s-o fac . Am studiat pe net , în reviste...Două aspecte se desprind din studiul pozelor găsite :
1) Varianta amfibie se pare că a fost doar civilă . Nu am găsit nici măcar o singură poză cu un MBR-2 amfibiu militar . Da , cu roțile provizorii de scoatere pe uscat , destule. Dar cu roțile dedicate variantei amfibii , nimic.
2) Aparatele pe schiuri aveau demontate flotoarele . Toate . Eu nu am găsit nici o poză cu vre-o excepție.
Acum , mă tenta "V boi za rodinu !" , are un slogan arătos , "tigrarea" ochioasă...dar , este pe schiuri , fară flotoare .
Imagine atasata: mbr2_72sap_1.jpg
Cel putin așa este în poză , singura poză cu el pe care am găsit-o .De unde dracu' i-au pus ăștia roți , în instrucțiuni , tocmai ăstuia , nu știu. Dacă-l fac cu roți , mi se pare deja "what if"...se supără Axor că-i invadez domeniul ! :-P
Ce-mi mai rămîne ? Un hidroavion "curat" , fără roți , schiuri sau alte adaosuri . Care ??
8 Roșu "Za Stalina !" seamănă cu primul destul de bine . Benzile de camuflaj par mai neglijent făcute , și mult mai la întîmplare , fără un model anume.
Imagine atasata: 1_13_35_1.jpg
2 Roșu din Flota Mării Negre este și el destul de frumușel , are și stele pe extrados !
Imagine atasata: oth173_6.jpg
Greu să mă hotărăsc...Cert este că NU îl fac cu schiuri , și fără flotoare . Parcă nu mai seamănă a hidroavion .

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 09 April 2016 - 02:06 PM

#30 Useril este offline   bogdan1 

• Membru senior
  • Postari: 1432
  • Inregistrat: 24-November 12

Postat 09 April 2016 - 04:06 PM

Eu zic sa-l faci pe 2 Rosu din Flota Marii Negre, totdeauna este interesant un model din razboiul nostru de la Marea Neagra, razboi multa vreme ignorat si minamalizat. Ai si alte fotografii documentate pentru el, eventual povestea lui?

#31 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 09 April 2016 - 06:38 PM

Din păcate , Bogdan , nu am decīt poza pe care-am postat-o , și care este găsită pe net , provenind dintr-o carte rusească :
Imagine atasata: oth173.jpg
Īn carte este poza A/N , iar pe copertă poți vedea interpretarea ei , din punctul de vedere al autorilor , adică AMT 4 / 6 / 7 ( simplificat , verde / negru / bleu) . Am mai īntīlnit īncă două variante īnsă : īn instrucțiunile kitului , se indică AE9 / AII Zașcitnīi / AII Goluboi ( gri-deschis / verde / bleu), iar o altă sursă ( pe un forum dedicat aviației ruse) sugera AII Aliumīniovīi / AII Zașcitnīi / AE9 ( aluminiu / verde / gri-deschis) .
Cum nu pot să fac toate trei variantele propuse , o să trebuiască să mă decid . Din păcate , fotografia este partea mea slabă . Habar n-am să fac niște poze bune , și cu atīt mai puțin să interpretez unele A/N . Din poza pe care am postat-o , ochiul meu zice că , dacă stelele și numărul tactic sīnt cert roșii , păi atunci si flotoarele par tot roșii...iar culorile de la extrados par destul de īnchise , ca să fie verosimil AMT 4/6/7 . Nu știu ce să zic . Poate sīnt colegi pricepuți īn ale pozelor care să vrea să exprime o opinie īn acest sens. Eu le mulțumesc anticipat ! :drinks:
Spor !
Sorin

#32 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 17 April 2016 - 03:24 PM

Din ce-am citit pe net ( īn special pe Aeroflight și airpages.ru ) , Red 2 NU era din aviația de la Marea Neagră . La Marea Neagră au operat doar două regimente de recunoaștere : 116 și 119 ORAP ( Otdelinīi Razvedivatelinīi Aviaționīi Polk ) . Acest Roșu 2 , conform surselor de mai sus , ar fi aparținut reg.118 , din Flota Mării Baltice.
Din nou īn impas .
Am mai făcut doar cīteva nimicuri , să nu zic că stau degeaba...
Imagine atasata: IMG_0697.JPG
Īmbunătățit elementele de susținere ale profundoarelor ( am adăugat contravīnturile...deși sīnt figurate clar īn desene , nu sīnt reprezentate īn kit )
Imagine atasata: IMG_0698.JPGImagine atasata: IMG_0701.JPG
Flotoare , bombele de 250 kg. , ...
Imagine atasata: IMG_0700.JPG
Motorul. Gravate ceva panouri , fastenere , nituri , găurit eșapamentele...
Va urma , cred...

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 17 April 2016 - 04:20 PM

#33 Useril este offline   mdo 

• Membru senior
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 18 April 2016 - 12:22 PM

Arata bine pina acum ! Ce ai folosit pt a simula plabandele de intarire la radacina aripilor ?

#34 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 18 April 2016 - 05:53 PM

Am folosit o folie șmecheră , un fel de plastic metalizat ...este folosit la ecranarea unor cabluri electrice multifilare , ce se utilizează īn panourile de comandă din stațiile de īnaltă tensiune. Foarte subțire , maleabilă , și-și păstrază forma.

#35 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 20 April 2016 - 09:13 PM

Pīnă să mă decid la o variantă de īnmatriculare , am mai făcut cīte ceva :
Imagine atasata: IMG_0705.JPGImagine atasata: IMG_0706.JPG
Adică am mascat părțile vitrate . A fost o muncă Sisifică . Hublourile ( 8 buc. ! ) au 2,8mm diametru . Iar eu NU am set de preducele . Așa că le-am tăiat pe fiecare īn parte , cu forficuța mică. A trebuit să fac 10 buc. , două le-am stricat , nu mi s-au părut suficient de rotunde. La fel de chinuitoare a fost și turela , care are 21 de ochiuri vitrate. Spre deosebire , cabina are doar 12 . Nu sīnt perfecte , dar ma declar satisfăcut. Și așa nu prea mai am ochi după episodul ăsta , dar ...va urma !

#36 Useril este offline   mdo 

• Membru senior
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 April 2016 - 12:27 PM

Doar pt proiecte viitoare; pe de alta parte KV Models astia sunt destul de greu de gasit. Poate, Pavel, cindva. ..?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mbr-2.jpg

#37 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 21 April 2016 - 06:42 PM

Eheee , dacă aș fi avut așa ceva...Personal , eu consider aceste măști extrem de utile , te salvează de o grămadă de muncă , și au și precizie mult mai bună decīt poți obține cu mijloace modeste. Asta , doar DACĂ se potrivesc ! Pentru că am citit / auzit / văzut ceva cazuri īn care par că sīnt din alt film , deși sīnt folosite la kitul pentru care au fost proiectate.
Mulțumesc pentru model , chiar nu am știut de el. Acum , e prea tīrziu pentru acest model , dar...cine știe ce-mi rezervă viitorul ?
Sorin

#38 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 06 May 2016 - 07:59 PM

Deci , mă urăsc...sincer . Mă coiesc īntr-o veselie să caut să fac cīt mai corect cīte un avion , īn loc să lucrez mai repede. Știu că mai nimeni nu ar sesiza vre-o inadvertență , dar...o știu EU. Caut o schemă corectă de vopsire de 10 zile . Pīnă acum trebuia să fie gata dracului , nu să mă īntreb īncă cum arată de fapt extradosul :diablo:
Ăsta este modelul :
Imagine atasata: 1116158_0.jpg
Este singura poză găsită cu el. Spre deosebire de americani și nemți , rușii nu se īnghesuiau să-și pozeze avioanele. Pozele lor sīnt mai degrabă de propagandă , decīt tehnice sau de suvenir.
Cel mai probabil este vopsit clasic , AII Aliuminiovīi overall , părțile metalice gri deschis AE9 , și benzile/petele de camuflaj AII Zașcitnīi. Inelul anterior al capotajului motorului este roșu. Stele bordate cu negru ( se vede bine steluța de pe botul avionului ) , īn 7 poziții ( 2 aripi extrados, 2 aripi intrados, 2 fuselaj, 1bot )
După cīteva īncercări ratate de-a masca deschizăturile turelei , carlingii și posturilor mitraliorilor , era să mă las păgubaș. Am īncercat cu burete , bandă Tamiya, bandă de zugrăveală...nimic. Deschizăturile prea mari , prea unghiulare...Cīnd totul părea pierdut , trece soțioara pe līngă "atelier"...-Ce faci ?- Īncerc să maschez și nu-mi iese !!- Īncearcă cu un dop de plută de la sticla de ieri...
Ce să zic , genial ! Pur și simplu genial . Dat deja stratul interior AE14 , urmează cel intermediar galben ALG1 , și apoi cel final , gri AE9 ( nu aluminiu , cum ar fi tentant la prima vedere !
Imagine atasata: IMG_0709.JPGImagine atasata: IMG_0711.JPG
Ăsta trebuia să fie gata īn aprilie . Sper să-l termin īn mai...
Cheers !!

#39 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 08 May 2016 - 03:51 PM

Avansăm. Încet...
Dat un strat neuniform de Agama ALG1. Neuniform , nu că așa am vrut , ci că așa a ieșit. Este prima oară cînd îmi face figuri Agama. Am curățat bine plasticul , dar...vopseaua a cam refuzat să adere la suprafață. În plus , Agama este o vopsea cu toane , cînd este vorba de aerografiat. Se usucă prea repede și înfundă duza mintenaș . Am încercat să-i pun retarder ( marca lor proprie) . Rezultatul : un precipitat alb mărunt , ce nu dispare . Diluată mai mult cu apă ( în loc de rahatul de retarder) se suflă bine , dar nu aderă mai deloc și putere de acoperire zero.
Acuma , nu-i nici un bai , ca ăsta era un strat așa , pentru "efectele speciale" , gen zgîrieturi și juliturile de pe bot , și cît este , e suficient. Dar , devine evident că nu mă pot baza pe Agama pentru un strat final , vizibil. Nițel dezamăgit . Eu.
Imagine atasata: IMG_0637.JPG
Păcat , Agama chiar avea unele nuanțe pe care nu le prea găsești la alți producători.
Sers.

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 08 May 2016 - 03:52 PM

#40 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 08 May 2016 - 04:00 PM

Ai incercat sa diluezi acrilicele Agama cu spirt medicinal? Eu asa diluez toate acrilicele si nu am avut probleme.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi