T 34-85 cu revista - constructia
Postat 02 May 2016 - 11:51 AM
http://www.ebay.ca/s...%84%96&_sacat=0
Postat 10 May 2016 - 09:45 PM
@ Longinus - multumesc pentru sfatul cu zemurile True Earth... Nu se vede prea bine in poze, dar am dat mantaua tunului cu "structured paint"-ul lor, care simuleaza neregularitatile metalului turnat si e foarte buna. Se va vedea mai bine la final, dupa ce acopar si lateralele.
Postat 16 May 2016 - 09:15 PM
Postat 16 May 2016 - 10:27 PM
Totuşi cred că-i bine cum l-ai dichisit. Nu vreau să fiu mojic, dar după ce închizi "conserva" efectele astea vor rămâne amintire.
Mai pe scurt, mie îmi place.
Postat 16 May 2016 - 11:46 PM
Mannlicher, trebuie sa fiu de acord cu Longinus ca rezultatul este placut. Cat despre intrebarea ta cu privinta la uzura: ei bine, e o chestiune de gust care reflecta situatia reala de pe front: unii comandanti de tanc exagerau cu disciplina, altii cu lipsa ei. In campanie, interiorul unui tanc ar trebui sa fie destul de murdar. Imi aduc aminte raportul unui comadant de tanc german care mentioneaza ca i-a fost repartizat un nou tanc, cu sangele fostului comandant inca pe pereti.
In concluzie: alegerea este numai a ta.
Salutari si felicitari pentru modul in care iti completezi modelul.
Gabriel
Postat 17 May 2016 - 06:56 AM
Ma ghidez si dupa acest model - http://panzer35.ru/forum/43-9108-1 (e kitul Trumpeter, teoretic copiat de Eaglemo$$ si servit cu revista).
Spor sa aveti si voi.
Postat 07 June 2016 - 08:12 PM
Inca un pas inainte:
Am zis ca reglajele fine, uzura si alte efecte le voi face la exterior doar la finalul constructiei. Inca experimentez cu folosirea aerografului. De acum revista apare saptamanal, ma gândesc ca voi pune poze mai rarut, când sunt gata subansamble mai "consistente".
Spor la mesterit.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 24 June 2016 - 02:06 PM
Postat 24 June 2016 - 01:28 PM
Pe timpul războiului, mai aveau încă stațiile radio montate în cutia blindată, în față și operate de către radistul-mitralior.
Și încă o chestie, referitor la murdărie. În interiorul turelei nu există unsori decât la rulmentul turelei și la mecanismele tunului. Ambele sunt unsori groase, care se scurg foarte greu chiar și la temperaturi mari. Mai ales cea folosită la tun.
Lichidul hidraulic din interiorul legăturii elastice a tunului (frână de reculși recuperator) este în cantitate mică și incolor. Iar dacă se scurge, cade direct pe cutiile de muniție care constituie podeaua. Oricum, asta ar fi o avarie foarte gravă care scoate total tunul din funcțiune, așa că nici un comandant de tanc nu ar aștepta să se scurgă mult lichid, ar chema imediat echipele de armurieri pentru reparații.
Partea frontală a interiorului turelei la T-34/85 era destul de curată, mizerie se mai întâlnea în partea din spate, jos, unde echipajul mai depozita diferite chestii în lipsa loviturilor de tun. Dar în nici un caz în cantitatea asta!
Deci, mai discret cu uzura și mizeria. Și, chestie de gravitație, aproape deloc pe plafon, foarte discret pe pereții laterali și ceva mai mult pe suprafețele orizontale.
Cel mai des apărea uzură, adică exfolieri de vopsea, pe apărătoarele rulmentului turele, mai ales la încărcător - pur și simplu le foloseam ca sprijin pentru picioare la urcare/coborâre din tanc!
Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 24 June 2016 - 01:37 PM
Postat 24 June 2016 - 09:37 PM
Postat 24 June 2016 - 10:01 PM
Postat 27 June 2016 - 04:01 PM
Cu podeaua cutiei blindate era altă poveste, acolo se adunau cantități impresionante de chestii. Noroi, praf amestecat cu motorină, unsoare și ulei, tuburi de cartușe trase, cârpe mici, chiar scule care ajungeau în locuri greu accesibile și erau recuperate la reparații capitale. Din compartimentul motorului, noroiul amestecat cu de toate, la aceste reparații, se scotea cu șpaclul sau chiar cu lopata.
Anecdotic, când tancurile ajungeau la reparații capitale la Mizil, tipii care lucrau acolo se făceau întotdeauna cu ceva scule gratis!
Chiar și pe timp de râzboi, nimeni nu se apuca să arunce mizerii cu lopata la interior, la urma urmei tancul era casa lor în care locuiau.
Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 27 June 2016 - 04:02 PM
Postat 27 June 2016 - 07:43 PM