Forum Machete,Modelism,Hobby: Fw-190 A8 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fw-190 A8 Academy, 1:72, Heinz Bar, Apr. 1944

#1 Useril este offline   zachs 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 307
  • Inregistrat: 28-September 13

Postat 27 February 2016 - 09:28 PM

Salutare!
Dat fiind ca unii colegi mi-au starnit curiozitatea la sfarsitul anului trecut in legatura cu acest tip de avion, am luat v-o sapte(da, sapte :whistle:) chituri de la diferiti producatori si in diferite configuratii (Mastecratf 3 bucati, HobbyBoss 1, Academy 3, versiuni A si D), toate la 1:72, nestiind cand ma voi apuca de unul, macar.
Ocazia s-a ivit cand, intr-un grup de modelism de pe Fb. https://www.facebook...ps/promodelism/ , a aparut provocarea despre tehnica germana, provocare la care am raspuns cu lucrarea de fata. Cam asta e de zis.....
Ar mai fi faptul ca nu am studiat destul informatiile istorice despre perioada aceea, adica nici acu' nu-s lamurit daca in primavara lui '44 Heinz Bar a zburat un A7 sau un A8...
Imagine atasata: DSC05029_1.jpgImagine atasata: DSC05030_1.jpgImagine atasata: DSC05035_1.jpgImagine atasata: DSC05036_1.jpgImagine atasata: DSC05037_1.jpgImagine atasata: DSC05038_1.jpgImagine atasata: DSC05041_1.jpgImagine atasata: DSC05042_1.jpgImagine atasata: DSC05043_1.jpgImagine atasata: DSC05044_1.jpg
Primele doua fotografii sunt facute la lumina naturala, cat de naturala ar putea fi seara, pe la 17:30, in luna februarie....

#2 Useril este offline   Ta152 

• Membru deplin
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 03-February 16

Postat 28 February 2016 - 07:54 PM

excelent!

#3 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 29 February 2016 - 03:15 PM

Salut. Mi se pare mie sau la Fw - ul tau trenul este perpendicular pe aripi? Daca e asa nu e in regula. Trenul la Fw are niste unghiuri mai ciudate. Jamba vine aplecata spre interior si spre inainte.

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 01 March 2016 - 11:10 AM

Ce-ai facut tu e frumos.
Din pacate, dupa greselile pe care le vad e sigur kitul Academy.
Nu stiu cum ai facut alegerile dar ai evitat exact kiturile bune - Zvezda, Airfix si Revell, mai ieftine si Eduard, Hasegawa si Tamiya mai scumpe.
La Academy asa se aseaza trenul daca nu tragi in mod special de el. In plus directia (coada) e ciudat de trapezoidala, capota de pe mitralierele de bot e umflata aiurea, eleroanele au pe ele niste reliefuri fanteziste iar suportul ETC pentru bomba sau rezervor suplimentar e foarte gros si mare.
Repet, daca depuneai efortul asta pe un kit mai bun, era chiar foarte bine.

#5 Useril este offline   zachs 

• Membru senior
  • Postari: 307
  • Inregistrat: 28-September 13

Postat 02 March 2016 - 10:53 AM

Domnilor, multumesc!
@bogy M-am uitat un pic la trenul de aterizare si am comparat cu niste desene gasite pe net. Intr-adevar, nu-s chiar unghiurile corecte(n-am avut cum sa-l "lipesc de monitor" ca sa am un termen de comparatie clar) dar se apropie cat de cat:
Imagine atasata: DSC05107_1.jpgImagine atasata: DSC05109_1.jpg
@ wurger Multumesc! In ceea ce priveste calitatea kiturilor, ai dreptate. Acu' ce sa zic.... Inca sunt la varsta "copilariei" in ceea ce priveste modelismul si poate de aceea cumpar toate ieftinelile. Mult'am, oricum!
Ca proiect de viitor cu un kit de calitate ar fi un IAR-81C la 1:32 pe care il am dar nu ma apuc acu' de el nici sa ma bati :rolleyes:. Poate peste v'o 5-6 ani, cam asa mi-am propus. Numai sa lucrez(modelesc) mai mult ca sa capat experienta. :pardon:
Pana atunci, o sa ma chinui si o sa va chinui si pe voi. :friends:

#6 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 02 March 2016 - 12:30 PM

Nu cred ca o sa fie nevoie de 5 ani.
Pentru primele modele asta arata destul de bine. Multi dintre noi au plecat mult mai de jos.
Pana atunci sfatul meu e ca in loc sa-ti umpli casa cu 3 kituri indoielnice, sa-ti iei 1 mai din clasa de mijloc.
Satisfactia orelor petrecute va fi mai mare si mai lipsita de frustrari.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi