Forum Machete,Modelism,Hobby: P-47D Thunderbolt - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

P-47D Thunderbolt trebuia să īncep ceva și anul ăsta , neh ?

#1 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1779
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 19 February 2016 - 07:25 PM

Vă salut !
Pentru că anul trecut am fost nemulțumit de productivitatea mea , anul acesta am decis să fac măcar un (una bucată , unul , ein ...) kit pe lună . Bun așa , doar că nu am precizat pe care lună...Așa că ianuarie s-a dus , februarie cît pe'aci...Deci , am luat taurul de coarne . La propriu .
P-47D-30RA G9-L "Balls out" , cpt.Milt Thompson, 509 FS , Franța 1945.
Imagine atasata: Balls_Out.jpg
Imagine atasata: ballsout redus.jpg
Silver overall , panou antiglare OD ANA 613 , benzi roșii pe bot, ramele cupolei , nervură , derivă, stabilizatoare și capetele planurilor.
Kitul Revell 04155 este chiar drăgălaș , frumos detaliat , ceva bavuri ușor de îndepărtat, forme destul de corecte ( am înțeles că este cel mai bun P-47D bubble top, deși are și el ceva erori ) - pentru mine chiar arată a Thunderbolt , nu mi-s vreun "nitpicking"...
Daaaaar , nu am reușit să înțeleg un lucru : atît în poze , cît și în artwork-ul de pe cutia kitului , se vede clar taurul negru complet și sloganul "Balls out " pe fondul argintiu al avionului . DE CE atunci , pe barba lui Satan , nu este și în decaluri la fel ?? :diablo: L-au făcut juma-juma negru cu kăkăniu , iar scrisul este pe alb....WTF ??
I-am făcut deja interiorul , ajutat și de ceva PE-uri Eduard . Cică Republic Aviation avea o culoare de interior proprie (dark dull green), ceva mai închisă ca obișnuitul ANA611. Am încercat să reproduc și asta ,măcar cît de cît.
Imagine atasata: IMG_0626.JPGImagine atasata: IMG_0624.JPG
Pe unul din panourile laterale se vede clar diferența între cele două nuanțe , am pozat pentru comparație înainte să uniformizez totul...Mi-a plăcut panoul instrumentelelor. Nu și colimatorul. Dar nu am avut deocamdată altul.
Va urma.
Sper , adică chiar sper să-l termin pînă la sfîrșitul lui februarie...În acest timp , Edi ar face o escadră :blink:
Sorin

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 19 February 2016 - 07:26 PM

#2 Useril este offline   dflc03 

• Membru senior
  • Postari: 224
  • Inregistrat: 22-June 08

Postat 19 February 2016 - 07:42 PM

Spor sa ai.
Poate gasesc si eu inspiratie pentru al meu "indian" Chief Ski-U-Mah II Academy, care isi asteapta randul...Se pare ca faceau parte din acelasi Grup de Vanatoare.

Aceasta postare a fost editata de dflc03: 19 February 2016 - 08:10 PM

#3 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4959
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 19 February 2016 - 08:18 PM

Looking good so far, mate!

Cu scrisul , sa n-ai grija, il poti retusa linistit cu o pensula fina , cu negru acrilic (peste un strat bine uscat de lac lucios, ca sa poti sterge daca gresesti). Are conturul negru din ce-mi amintesc, asa ca n-ar trebui sa fie foarte greu.
Cu taurul, sfatul meu e sa-i faci decalului o copie-doua la un centru xerox, pe foaie alba autocolanta (hartie) si pe aceea, taiata frumos pe contur cu o lama noua nr.11, so folosesti pe post de sablon pentru a sufla usor cu negru peste zona rosie-cacanie.

Doua poze mai mari, intr-adevar taurul pare a fi negru, partea de sus poate e mai deschisa dar e probabil sa fie din cauza curburii capotei)

Imagine atasata: 4428-5-f.jpgImagine atasata: 4428-4-f.jpg

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 19 February 2016 - 08:54 PM

#4 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 19 February 2016 - 08:32 PM

Probabil ca deja ai luat in calcul, dar o zic oricum , macar sa ramana ...

Am vazut multe kituri de P-47 "Balls out" facute cum e corect, cu ramele cupolei rosii, insa rosul fiind singurul strat de vopsea dat (de graba sau lene) , se vedea lumina prin el ingrozitor, ramele cabinei ramanand translucide.
Asa ca dupa ce maschezi cabina, cel mai bine sa-i intai un dark green, dupa aia gri sau alb ca sa iasa rosul corect, apoi cu rosul final. Asa vei fi sigur ca ramele raman opace.

PS. Tabloul de bord arata genial. este decalul din kit pus peste plasticul din kit sau PE-ul eduard?

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 19 February 2016 - 08:34 PM

#5 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 19 February 2016 - 09:04 PM

Subiectul asta promite...foarte fain interiorul.
Spor sa ai.

#6 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 19 February 2016 - 09:32 PM

Man , TEORETIC , știu ca pot retușa scrisul și supravopsi taurul...Nu știu însă dacă voi avea îndemînarea necesară , astfel încît să nu stric mai rău , în loc să repar . But , we cross the bridge when we came to it...
Nu văzusem prima poză pîna acum ! :dribble: Deja am îndoieli , mie mi se pare că partea de sus este albă , nu aluminiu !! Diferența față de partea de jos ( de sub taur) este prea mare și prea clară , ca să fie vorba doar de reflexia dată de curbura capotei . Eh , măcar nu mai trebuie să și decupez partea albă , rămîne doar să vopsesc ce-ai zis mai sus...
Da , rama cupolei se vopsește întîi în culoarea interiorului ( dark dull green ) apoi în gri sau chiar silver , abia la urmă în roșu.
Tabloul de bord este Eduard ( SS211) . Ge-ni-al . Missa like it !!
Roțile kitului nu-s corecte. Trebuie altele , dar am făcut rost de un set ( Pavla U72-50) de roți numai bune. Motorul este pasabil , dar mai mare cam cu 1mm în diametru , trebuie să-l "ajut" să încapă în capotă. Am pregătit deja aripile , fuselajul și profundoarele pentru asamblat. La "rece" se potrivesc aproape perfect.
Mulțumesc pentru sfaturi și încurajări !
Cam am nevoie...

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 19 February 2016 - 09:34 PM

#7 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 19 February 2016 - 09:59 PM

Alb nu cred ca e (se vede diferenta la inelul capotei):

Imagine atasata: 4428-5-f.jpg

Interesant scratch-ul (sau e desen) care iese fix din c#r#l taurului :))

#8 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 19 February 2016 - 10:25 PM

Saau , diferența de la inelul de pe capotă este dată de culoarea de dedesubt , roșu , culoare virulentă și "migratoare" . Este o posibilitate
Nu numai īn poponul taurului...și la literele "lls" . Am mascat cupola și parbrizul . Migălos. Īncep să prețuiesc tot mai mult măștile Eduard sau Montex...Cu condiția să se potrivească !!
Imagine atasata: Balls_Out_a.jpg
L.E. Primul "Balls out" era cu Donald !!

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 19 February 2016 - 10:37 PM

#9 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 20 February 2016 - 03:01 AM

"Da , rama cupolei se vopsește īntīi īn culoarea interiorului ( dark dull green ) apoi īn gri sau chiar silver , abia la urmă īn roșu."

Salut Dakian.
Atentie, din cate stiu, la bubbletop-uri interiorul ramelor parbrizului si cupolei erau negre, nu culoarea de interior!

Arata bine ce-ai facut pana acum.
P47 imi place, voi urmari cu interes..

#10 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 20 February 2016 - 07:29 AM

Salutare !
Ăăă , negre ? Nu știam ...Dar trebuie să fiu sigur īn cīteva zile , că-i păcat să le fac greșit din neștiință.
Mulțam de avertizare.

#11 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 20 February 2016 - 09:39 AM

Sunt si cu rame negre Imagine atasata: Img_7204.jpg
sunt si cu rame verzi Imagine atasata: p47-cockpit.jpg
uite unul recuperat din apa Imagine atasata: search-lost-fighter-4_04700300.JPG
Probabil un producator le facea intr-o culoare , alt producator in alta culoare ....
nu stiu ce sa zic , inca n-am aprofundat subiectul....

#12 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 20 February 2016 - 07:33 PM

Cele două cu rame negre (prima si ultima poză) sīnt dark dull green interior . Cel cu ramă verde este green zinc chromate interior. Avīnd īn vedere cum l-am făcut eu la interior , o să-l fac negru . Mersi !

#13 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 20 February 2016 - 08:12 PM

Cu placere , spor sa fie ....

#14 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 20 February 2016 - 08:31 PM

Motorul :
Imagine atasata: IMG_0627.JPG
Am reușit să găuresc mitralierele . Am și setul de la Master , dar am vrut să văd dacă se pot face și așa . Se pot. Cu 0,3mm .
Și diversele nimicuri consumatoare de timp :
Imagine atasata: IMG_0633.JPG
Va urma.

#15 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 21 February 2016 - 11:54 AM

Suflat un negru lucios ( știu-știu , nu-i musai nevoie , dar ... nu am altceva !! ) , apoi două nuanțe de Alclad II. Parcă ceva mai bine ca data trecută , dar depărtișor de perfect. Și da , Alcladul se jupoaie de numa-numa la mascare...Două sau trei zone au trebuit revopsite !
Imagine atasata: IMG_0628.JPGImagine atasata: IMG_0629.JPG
Caut încă cu disperare o alternativă la Alclad , este superb dar total neiertător cu un rookie :-(
Și parcă abia acum am văzut ce nasol arată îmbinarea aia de la ieșirea din turbocompresor...Trebuie să fac ceva acolo , dar încă nu știu ce , e prea mic și prea înghesuit pentru chit. O folie subțire de stiren sau chiar metal ?

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 21 February 2016 - 11:57 AM

#16 Useril este offline   SorinTanase 

• Membru senior
  • Postari: 638
  • Inregistrat: 17-March 12

Postat 21 February 2016 - 12:43 PM

Vezi postareadakian67, la 21 February 2016 - 11:54 AM, a spus:

Suflat un negru lucios ( știu-știu , nu-i musai nevoie , dar ... nu am altceva !! ) , apoi două nuanțe de Alclad II. Parcă ceva mai bine ca data trecută , dar depărtișor de perfect. Și da , Alcladul se jupoaie de numa-numa la mascare...Două sau trei zone au trebuit revopsite !
Atasament IMG_0628.JPGAtasament IMG_0629.JPG
Caut īncă cu disperare o alternativă la Alclad , este superb dar total neiertător cu un rookie :-(
Și parcă abia acum am văzut ce nasol arată īmbinarea aia de la ieșirea din turbocompresor...Trebuie să fac ceva acolo , dar īncă nu știu ce , e prea mic și prea īnghesuit pentru chit. O folie subțire de stiren sau chiar metal ?
salut.asa e trebuie chituit acolo.incearca cu foita de aluminiu auto adeziv dar nu apasa pe mijloc caci va copia fisura.parca ar mai trebui lucrat si la fuselaj caci se vede linia de innbinare a celor doua jumatati .si parca un pic ce chit si in zona de inbinare a ampenajelor orizontale cu fuselajul.in rest arata bine si sper sa nu deranjeze comentariul meu.Sorin

#17 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 21 February 2016 - 01:22 PM

Salut Dakian,

Nu inteleg cum ti se jupoaie Alcladul. Eu am facut multe machete cu alcladuri dar nu am avut problemele tale! Ce noante folosesti? Si ce baza ai folosit?

#18 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 21-May 13

Postat 21 February 2016 - 05:12 PM

Las și eu astea aici, poate ajută īn vreun fel:
Imagine atasata: motor_1.jpg Imagine atasata: motor_2.jpg

Exponat īn Muzeul Tehnicii din Zagreb

#19 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 21 February 2016 - 11:58 PM

Mulțumesc pentru sprijin , băieți !
@tizule , așa-i, ar mai fi mers chituit pe unde zici...dar nu cred că mă mai ostenesc. Pentru că asta ar īnsemna să revopsesc tot avionul. Nu cred că mai am inimă pentru asta. Mă mai gīndesc.
#Tibi : am folosit ca primer ,ca și la Hayabusa, tot negru emailic lucios , nu am altă vopsea lucioasă deocamdată . Am să fac o comandă de așa ceva , cu ...proxima ocazie. Lăsat bine să se usuce ( o zi) . Dat Alclad-ul : aluminium , polished aluminium si semi-matt aluminium , pentru variație. Citisem pe net că Alclad se usucă imediat , și se poate manevra īn cīteva minute. Eu am așteptat cam două ore , apoi am mascat , pentru nuantele respective. Pulverizat , lăsat cīteva minute , sa se usuce -ceea ce-a și făcut- scos masca. Rezultatul : vīrful aripii stīngi intrados, vīrful stabilizatorului dreapta extrados , drapta capotei , fuselaj lateral dreapta...jupuit. Mai mult sau mai puțin vizibil. Data viitoare am să aștept o zi īntre nuanțe , sau īl arunc dracului . Decīt să aștept cu săptămīnile pentru nițică vopsea , mai bine lipsă . Gunze , Vallejo ,Revell, Agama,Pactra sau Tamiya nu se jupoaie neam. O fi vre-un secret pe care nu-l știu.
*B : danke , oricīnd este bună o poză reală a unui motor.

#20 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 22 February 2016 - 07:10 AM

Salut.

Polished aluminiu este intradevar pretentios la vopsire, de aceea ar trebuii aplicat ultimul si se mascheaza mai greu.
Dar mai spune-mi un lucru, s-a jupuit numai aluminiul si se vede negru sau sa jupuit pina la plastic?

Motorul din poza atasata nu este de la P 47. Cauta poze cu R-2800.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 22 February 2016 - 07:12 AM

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi