Pentru că anul trecut am fost nemulțumit de productivitatea mea , anul acesta am decis să fac măcar un (una bucată , unul , ein ...) kit pe lună . Bun așa , doar că nu am precizat pe care lună...Așa că ianuarie s-a dus , februarie cît pe'aci...Deci , am luat taurul de coarne . La propriu .
P-47D-30RA G9-L "Balls out" , cpt.Milt Thompson, 509 FS , Franța 1945.
Silver overall , panou antiglare OD ANA 613 , benzi roșii pe bot, ramele cupolei , nervură , derivă, stabilizatoare și capetele planurilor.
Kitul Revell 04155 este chiar drăgălaș , frumos detaliat , ceva bavuri ușor de îndepărtat, forme destul de corecte ( am înțeles că este cel mai bun P-47D bubble top, deși are și el ceva erori ) - pentru mine chiar arată a Thunderbolt , nu mi-s vreun "nitpicking"...
Daaaaar , nu am reușit să înțeleg un lucru : atît în poze , cît și în artwork-ul de pe cutia kitului , se vede clar taurul negru complet și sloganul "Balls out " pe fondul argintiu al avionului . DE CE atunci , pe barba lui Satan , nu este și în decaluri la fel ?? L-au făcut juma-juma negru cu kăkăniu , iar scrisul este pe alb....WTF ??
I-am făcut deja interiorul , ajutat și de ceva PE-uri Eduard . Cică Republic Aviation avea o culoare de interior proprie (dark dull green), ceva mai închisă ca obișnuitul ANA611. Am încercat să reproduc și asta ,măcar cît de cît.
Pe unul din panourile laterale se vede clar diferența între cele două nuanțe , am pozat pentru comparație înainte să uniformizez totul...Mi-a plăcut panoul instrumentelelor. Nu și colimatorul. Dar nu am avut deocamdată altul.
Va urma.
Sper , adică chiar sper să-l termin pînă la sfîrșitul lui februarie...În acest timp , Edi ar face o escadră
Sorin
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 19 February 2016 - 07:26 PM