P-47D Thunderbolt trebuia să īncep ceva și anul ăsta , neh ?
Postat 22 February 2016 - 09:38 AM
Eu am vopsit ditamai MiG-ul, am aplicat 5 - 6 noante metalice + verdele dar nu am avut nici o problema! Foarte curios.
Postat 22 February 2016 - 11:08 AM
am folosit vre-o 4-5 alclad-uri si nu s-a jupuit neam.
Si l-am manevrat in draci , fara manusi.
Dar eu am dat cu Surfacer 1500 inainte , si nu cred ca am asteptat mai mult de 20-30 minute ca sa se usuce alclad-ul.
Chiar m-am mirat cat de permisiv si rezistent este...
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 07 March 2016 - 10:45 PM
Postat 22 February 2016 - 12:28 PM
busila, la 22 February 2016 - 11:08 AM, a spus:
am folosit vre-o 4-5 alclad-uri si nu s-a jupuit neam.
Si l-am manevrat in draci , fara manusi.
Dar eu am dat cu Surfacer 1500 inainte , si nu cred ca am asteptat mai mult de 20-30 minute ca sa se usuce alclad-ul.
Chiar m-am mirat cat de permisiv si rezistent este...
Busila, dezvolta subiectul!!!
Postat 22 February 2016 - 12:38 PM
Va multumesc !
Postat 26 February 2016 - 09:53 PM
Plus cupola
Și deja decalurile , minus taurul buclucaș , la care încă lucrez...
Aluminiul ăsta îmi pare prea "spart" , o sa încerc un wash mai pronunțat, dar nu cu negru...Negru mi se pare cam artificial. Și , nu știu cum se face încă , studiez intensiv , vreau să fac un ...filtering ?? Adică să rup nițel monotonia aluminiului ( chiar dacă sînt 3 nuanțe de aluminiu , tot monoton îmi pare...) cu ceva uleiuri colorate. Am văzut undeva pe net așa ceva. Avantajul uleiurilor este că dacă nu-ți place , ștergi bine mersi și mai încerci odată , sau renunți .
AAAA , si NU folosiți NEVER-EVER soluția de "lipit" decaluri de la Wamod ( polonez) .Mi-a atacat lacul în unele locuri, si lasă urme urîte , albe...
Cea verde este inculpata : "Pod Kalki" ar trebui să fie echivalentul "Adhesol" , dar...este echivalentul cianoacrilatului !! "Picătura ce lipește , nimic-nimic nu dezlipește !!" Nu ai nici un timp de poziționat decalul , îl lipește instantaneu și definitiv. Am aflat asta in the hard way, dar am reparat ce se putea.
Cea roșie - "Na kalki" este cam ca "Hypersol" și este bună .
Cele de la Agama erau perfecte , dar mi s-au terminat , și nu am mai găsit la îndemînă . My bad .
Decalurile de la kitul ăsta sînt ceva mai mate ca cele de la Fw 190 A-8/R-11, dar tot de calitate.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 07 March 2016 - 10:45 PM
Postat 01 March 2016 - 06:51 AM
Postat 01 March 2016 - 07:14 PM
Motorul este extrem de fix , l-am redus cu circa 1mm īn diametru , și tot abia a īncăput. Am īn vedere īncă 2 P-47 : un "razorback" -probabil Tamiya-și un N -noul Sword , sper ! Revell nu , am făcut unul , vreau să văd și altele.
Am īnceput să refac și tăurașul furios...
Sorin
Postat 01 March 2016 - 09:41 PM
Asta a ieșit :
O las să se usuce bine pīnă mīine , apoi nițel lac de protecție , și trec la tratamente. Allah știe ce-o ieși ...
Va urma.
Postat 06 March 2016 - 05:27 PM
L-am facut înarmat cu bombe și lansatoare tip "bazooka" , pe care le-am "împrumutat" de la Revell P-51B ( pe care nu am de gînd să-l îngreunez cu bombe sau rachete , îmi place așa , vînător pur-sînge ) , folosind ca sursă de inspirație o poză reală :
Și a ieșit așa:
Cupola se poate construi mobilă , ceea ce-am și făcut ; se poate închide și deschide cu ușurință:
Per ansamblu a fost un kit plăcut de lucrat. Potrivirea pieselor excelentă , cu o singură excepție : motorul în capotă . Ori motorul a fost mult prea mare în diametru ( am redus diametrul prin pilire cu mai mult de 1mm , și tot nu a fost suficient , capota stă cumva forțat , într-o singură poziție ) , ori capota a fost prea mică . A fost prima oară cînd am modificat destul de radical un decal de dimensiuni mari . Am fost satisfacut de ce-a ieșit . Nu la fel de satisfăcut am fost de wash-ul făcut. Acum parcă este puțin prea pronunțat. Cred că mi-ar fi plăcut o idee mai "curat". Sînt în continuare în căutarea unor lacuri acrilice bune . Italeri este dezamăgitor. O să încerc și cu Gunze . Și chiar cu Vallejo , vopseaua lor mie mi-a plăcut cum se dă și cum ține. Am folosit în premieră și vopsele acrilice Pactra . Foarte bune.
Spor să fie !
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 06 March 2016 - 05:30 PM