Infanterist Prusac Best Soldiers 75mm
#1
Postat 10 February 2016 - 04:59 PM
Vine la pachet cu doua capete, unul cu basca, bine sculptat si cu expresie frumoasa si unul cu casca, asa cum imi place, dar care a avut ceva probleme la sculptura.
In afara de faptul ca intre cozoroc si frunte are un spatiu care se vede usor daca ridici figurina mai sus, avea si favoritul stang prelungit aiurea pana pe gat.
Nimic pe care un modelist iscusit (care o fi ala) sa nu reuseasca sa rezolve.
Impartirea pe bucati e logica dar pinii nu se potrivesc in goluri decat dupa ceva munca de convingere.
Al meu a avut o piesa lipsa - teaca baionetei. Din ce am vazut pe net, nu e singurul. E, macar eu am primit o pereche de pinteni stelati care imi vor folosi la alta figurina ca asta n-avea in ce sa dea cu ei.
Mai mentionez cutia care se deschide ciudat si pe care am modificat-o ca sa il pot lasa in siguranta cand nu lucram la el.
Boon.... In rest e destul de bine facut, cu proportii armonioase. Se da casca de atarnat la brau in caz ca il faci cu capul cu basca.
A fost prima data cand am incercat grundul negru de la Valejo. Nu mi-a placut la fete si maini dar m-a ajutat la uniforma bleumarin, casti si cizme.
La baza am luat in considerare faptul ca razboiul franco-prusac s-a desfasurat intr-o europa in plina transformare si multe lupte s-au dat in apropierea unor centre populate.
Povestea am pus-o si aici http://calin-ungureanu.blogspot.ro/ Asa ca iaca niste poze.
, , ,
, , ,
,
#2
Postat 10 February 2016 - 05:25 PM
Mă bucur că eşti prezent.
Îmi place infanteristul tău, prefer versiunea cu chipiu.
O mică adăugire, aşa, ca fapt divers, să-i spun: prusacul este înarmat cu o puşcă Dreyse model 41 Zündnadelgewehr, cu încărcare pe la culată.Folosea un cartuş din hârtie cu capsă detonantă si glonț din plumb. Baioneta de tip pumnal, avea lama in trei tăişuri.
Acest model s-a aflat şi în dotarea dorobanților români la vremea Războiului de Independență.Roşiorii erau dotați cu carabine.
Chiar dacă Dreyse md 41 (sau variantele ulterioare) la vremea lui Peneş Curcanul era considerată ca depăşită, să nu uităm că bătaia efectivă/ eficace, era la 600 de metri.
Turcii aveau arme mai moderne, de fabricație britanică.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 10 February 2016 - 05:36 PM
#3
Postat 10 February 2016 - 06:21 PM
Super lucrare! Bravo!
#4
Postat 10 February 2016 - 06:21 PM
Super lucrare! Bravo!
#6
Postat 10 February 2016 - 08:36 PM
Acum că văd că ai terminat-o cu toate detaliile, îmi place şi mai mult.
Ce remarc din prima, aspectul general foarte echilibrat!. Figurina, poziţionarea ei, modul în care ai tratat culorile, elementele alese pentru scenariu şi felul cum le-ai plasat, toate contribuie la o impresie generală foarte stabilă. Şi naturală, aş zice. Nu mi se pare nimic aiurea, exotic, împopoţonat, ceva care iese prea mult în evidenţă într-o anumită regiune. Asta dă şi o anumită "forţă" lucrării tale, eu aşa o simt
Cred că ţine şi de experienţă şi nu se capătă de ieri, de azi.
La detalii, îmi plac cel mai mult cizmele (şi efectul de "weathering" de pe ele), cum ai scos îmbrăcămintea, fain cum ai realizat demarcaţia dintre umbra de pe cascheta şi faţă, foarte faină şi faţa cu "bască".
Sunt puţin mai reticent la unele umbre verzi pe mâini, roşul de la guler şi albul de la sabia aia de artilerist.
Dar, per ansamblu, lucrarea ta este solidă şi naturală. Ca un infanterist prusac, sigur pe el!!
Mulţumesc şi lui Longinus pentru detaliile istorice, foarte utile. Dacă nu mă-nşel, turcii foloseau carabinele Peabody. Un articol interesant aici: http://www.militaryr...levnaDelay.html
Dacă nu te va deranja, voi fi încântat să-i arăt lui Marco ce-ai scos din figurina lui, se va bucura mult!
Nicu
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 10 February 2016 - 08:42 PM
#7
Postat 10 February 2016 - 11:05 PM
Stiu ca tu pictezi in ulei. Toata figurina este pictata in ulei?
Spor la treaba si sper sa vad cat mai multe lucrari iesind din mana ta!
#9
Postat 15 February 2016 - 09:58 AM
M-am chinuit destul de mult la ea si am avut mari probleme cu pozele. Nu eram multumit de ce iesea vresus ce se vedea cu ochiu.
Se putea mai bine in multe zone dar timpul e scurt si iara ma trezeam ca-mi aman lucrarile pentru mine pe termen nedeterminat.
Caramizile sunt un set de ipsos primit de la cineva, prea mari pentru orice alta scara. Daca stau sa ma gandesc sunt mari si pentru asta dar.....
Efectul e misto datorita materialului mai mult decat ce am facut eu pe ele. Faptul ca absoarbe culoarea si poti acuarela diverse nuante a fost de mare folos. O sa mai folosesc cand o sa mai am sau fac.
Cu casca n-a fost mare branza. Cum am dat un grund (primer negru) a fost simplu si vizibil pana si pentru mine sa dau o alama de la Agama doar pe ornamente si pe urma un vash care sa mai stinga efectul de metal nou.
Pentru casca am avut apoi un Valejo din ala mare gloss. Excelente culori. Ce scrie pe borcan aia e inauntru.
Patul si ulucul armei le-am facut cu tehnica mea uzuala - o baza de ocru destul de deschis peste care am dat culoare de ulei (stil de grain red cu umbra arsa) cu o pensula smotocita rau din par de porc. Astea asigura nervurile. Va spun ca e mult mai veridic decat sa te fortezi sa faci fiecare nervura si oricum cu tehnica din urma iti ies supradimensionate.
Rosul l-am luminat foarte putin cu un portocaliu-rose (nu stiu cum sa descriu culoarea) facut din culori de ulei - rosu pur, un galben de neaples destul de galbui si in final inca un pic galben citron. Nu am vrut sa respect moda si sa exagerez cu regula prismei octogonale. In fond ala era un postav. In fine ideile mele fixe.
Pentru praf in anumite zone a folosit prafuri de la Agama si Mig (dust, rust si yellow clay) amestecate sa imi dea un ton neutru.
Umbrele verzi de pe maini sunt de fapt albastre (sau erau) si am urmarit sa sugerez venele de sub piele fara sa fac chiar venele cum "se poarta".
Baioneta e in 3 muchii dar planul dintre muchiile dinspre fata personajului nu e la fel de adancit ca celelalte. Era sa il cacarisesc de tot incercand sa-l adancesc.
Ca tot atinseram subiectul cu albul de la satar - cica culorile de la ciucurashu ala aratau in ce companie e paratul. Eu l-am facut cu galben dar n-am avut rabdare sa logaritmez daca asta se potrivea cu epoletii verzi.
Silviu, s-ar putea sa ai o surpriza daca ma tine aplombul asta ca m-am apucat de gladiatorii sculptati de tine si am luat la refacut si bustul ala de extraterestru.
Va multumesc pentru interes pareri si sfaturi.
Ma simt ruginit si nesigur si incerc sa ma trag singur de capastru catre figurine.
#11
Postat 15 February 2016 - 01:58 PM
Chiar mi-ai facut o surpriza! Imi luasem gandul de la capatana de extraterestru.....de gladiatori....mi-au trebuit cateva minute sa-mi aduc aminte care au ajuns la tine.....insa parca era numai unul!?....ma insel oare?.
Oricum, ca sa nu raman fara raspuns, am o contrasurpriza pentru tine, si nu este generata de faptul ca ai intentia de a te apuca de pictat ceea ce ti-am dat.....o cloceam mai demult. N-am sa-ti spun tema, pentru ca inca am dificultati in a gasi o modalitate de a realiza cateva din piesele care vor fi incluse in lucrare.....daca-i dau de cap, eu zic ca o sa fi mai mult decat tentat sa te bagi la o pictura. E o tema noua si pentru mine. Ramane insa de vazut.
Oricum, ma bucur ca ai reinceput sa postezi.
Spor la treaba
#12
Postat 15 February 2016 - 02:16 PM
Ce era de spus s-a spus mai sus,ma bucura insa 'reactivarea' ta pe forum,sper sa tina...altfel,sanatate si spor la ce faci!
Aceasta postare a fost editata de axor: 15 February 2016 - 02:17 PM
#13
Postat 16 February 2016 - 09:32 AM
Ti-am zis cam ce vreau si m-am trezit in loc de unul cu doi. Amandoi retiarius.
Ideea era sa-i pun pe un postament destul de jos si rotund sau oval ca sa aminteasca de o arena.
Anu asta am primit un postament si mi-am zis ca o lungesc prea mult daca astept idealul.
Descurajant este insa faptul ca nu prea ai ce sa adaugi in afara de personaje, nisip si arme.
Din cate am vazut pana acum, ce departajeaza figurinele bune de cele mai putin bune este alegerea, sau sunt alegerile initiale.
Ma refer la pozitii, posturi, calitatea sculpturii si subiectul in sine. bineinteles ca pictura conteaza. Dar si aici e vorba de alegerea culorilor, a felului in care vibrezi culorile alea...
In rest, si la sculptura si la pictura e vorba de exercitiu. Cu cat te implici mai mult in segmentul asta, cu atat e mai notabil progresul.
E drept ca fara "ureche muzicala" nu prea ai cum sa canti dar cei care ajung p-aici, ajung tocmai pentru ca au inclinatii.
Ca sa pot posta in continuare cu relativa consecventa, ar trebui sa renunt la ceva..... Si inca nu ma lasa sufletul sa renunt la nimic. Sunt genu' cotofana. Ma prinde tot ce e de titirit si decorat si ...... You get the picture.