Am ales sa deschid anul cu un subiect familiar in ultima vreme aici pe Cartula...BF-109 .Kitul ales de mine este un BF-109G-6 1/32 Revell pe care il voi transforma in varianta BF-109 F-2.
Despre kitul celor de la Revell nu prea am ce reprosa fiind corect in forma si dimensiuni,singura problema este ingreunarea montajului datorita sectionari pieselor excesiva(prea inginerit) fata
de predecesori sai in scara ( Bf-109 Trumpeter,Bf-109 Hasegawa) mult mai simpliste in montaj dar cu probleme in forme si dimensiuni.
Nivelul de detaliu este excellent,suprafata plasticului pe anumite piese cam rugoasa,si absenta niturilor(la scara asta sar preta)
Subiectul de inmatriculare pentru varianta BF-109 F-2 am decis sa fie avionul care a apartinut comandantului de unitate 12/Jg-51 HEINZ BAR in anul 1941
BF-109 F-2 black 1
Se observa in profilul color, ca capotajele superioare ale motorului au fost revopsite peste schema originala specifica unitati Jg-51(capotajele in RLM 04)
Pentru schema de camo am ales urmatoarele vopsele(acrilice)
RLM-02 (vallejo mixat de mine) baii tren,jambe
RLM-04 (tamiya mixat) capotaje
RLM-66 (gunze Mr color) interior cockpit
RLM-70 (vallejo mixat) coafa eliciei
RLM-71 (vallejo mixat) pale elicie
RLM-76 (vallejo mixat) intrados,fuselaj
RLM-74 (gunze Mr color mixat) extrados
RLM-75 (gunze Mr color mixat) extrados
Pentru un detaliu mai bun am folosit urmatoarele acesorii:
cockpit - Aires( cockpit de G-6 transformat de mine in cel de F-2)
esapamente-Aires
roti tren principal-Aires
roata bechie-Aires
masti -Montex
PE-Eduard
coafa si pale elicie -Barracuda studios.
Am inceput lucrul la cockpitul de F-2 in paralel cu cel de G-6 care apartine unui alt proiect ce va fi probabil finalizat in vara asta?
Aceasta postare a fost editata de Lucian: 01 January 2016 - 01:13 PM