Pagina 1 din 1
Infanterie Spaniola la Asediul Cetatii Rosas 1808
Postat 14 December 2015 - 06:10 PM
Am inceput o noua lucrare. Este vorba de un soldat din regimentul de infanterie usoara 2 Barcelona in timpul asediului cetatii Rosas in 1808. Inca mai este mult de lucru dar incet, incet se contureaza forma finala. Figurina este de 75mm si este produsa de FeR Miniatures si este inspirata de pictura lui Augusto Ferrer Dalmau intitulata "El Sitio de Girona". Am ales regimental 2 Barcelona pt. ca introduce culoarea galbena in elemente ale uniformei care este o culoare destul de dificila de pictat.
Iata unde am ajuns si am sa va arat si cateva etape prin care am trecut
Sper sa va placa.
Mai intai pictura lui Dalmau care a inspirat figurina:
Iata unde am ajuns cu lucrarea:
]
Iata unde am ajuns si am sa va arat si cateva etape prin care am trecut
Sper sa va placa.
Mai intai pictura lui Dalmau care a inspirat figurina:
Iata unde am ajuns cu lucrarea:
]
Postat 17 December 2015 - 11:38 PM
Bravo Zeno!
Nu mi-am imaginat cât de pretenţios poate fi galbenul până nu am văzut ce-ai făcut tu. Imi place însă şi cum ai scos verdele de pe veston.
Abia aştept să vă şi ce bază îi vei "trânti"!
Foarte curios roşcatul de la perucă, parcă erau albe! Dar nu ştiu bine subiectul din punct de vedere istoric, aşa că nu mă pot pronunţa.
Spor şi inspiraţie!
Nicu
Nu mi-am imaginat cât de pretenţios poate fi galbenul până nu am văzut ce-ai făcut tu. Imi place însă şi cum ai scos verdele de pe veston.
Abia aştept să vă şi ce bază îi vei "trânti"!
Foarte curios roşcatul de la perucă, parcă erau albe! Dar nu ştiu bine subiectul din punct de vedere istoric, aşa că nu mă pot pronunţa.
Spor şi inspiraţie!
Nicu
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 17 December 2015 - 11:38 PM
Postat 23 December 2015 - 05:21 PM
Inca o lucrare fara cusur a iesit de sub pensula ta. O incantare pentru ochi.
O rugaminte as avea. Poti, te rog, sa detaliezi putin cum ai lucrat elementele abe (pantalonii si cele doua centuri)?
O rugaminte as avea. Poti, te rog, sa detaliezi putin cum ai lucrat elementele abe (pantalonii si cele doua centuri)?
Aceasta postare a fost editata de b00gie: 23 December 2015 - 05:23 PM
Postat 24 December 2015 - 04:45 PM
Va multumesc foarte mult pt. interes si timpul alocat sa comentati. Ma bucur ca lucrarea vi-a placut.
Bogdan: Asa cum stim, culoarea alba este destul de dificil de reprezentat dar cu putina atentie la proprietatile vopselelor acrilice o putem scoate la capat destul de usor. Ma refer la proprietatea acrilicelor de a fi transparente si de a construi opacitatea prin straturi multiple. Datorita transparentei acrilicelor, culoarea stratul peste care se vopseste albul este foarte influenta in obtinerea rezultatului final. Destul cu teoria. Paleta care am folosito este aceeasi pt. curele si nadragi este aceeasi. Ce difera este stratul peste care am vopsit.
In cazul curelelor am vopsit peste Tamiya primer gri. A rezultat un alb mai rece spre gri.
In cazul nadragilor am vopsit un strat solid de Vallejo beige peste primer iar apoi am vopsit albul. A rezultat un alb mai cald, spre beige. Normal si asta datorita transparentei acrilicelor.
Este mai simplu in felul acesta decat sa folosesti diferite palette. Sigur, se pot folosi si acestea si asta iti da a lot of mileage cum spune anglonezu
Vali, Silviu: Busturi... Hm! Nu m-au atras niciodata, dar in viitor, de ce nu...
Multumesc inca o data si va doresc un Craciun Fericit si multa sanatate!
Bogdan: Asa cum stim, culoarea alba este destul de dificil de reprezentat dar cu putina atentie la proprietatile vopselelor acrilice o putem scoate la capat destul de usor. Ma refer la proprietatea acrilicelor de a fi transparente si de a construi opacitatea prin straturi multiple. Datorita transparentei acrilicelor, culoarea stratul peste care se vopseste albul este foarte influenta in obtinerea rezultatului final. Destul cu teoria. Paleta care am folosito este aceeasi pt. curele si nadragi este aceeasi. Ce difera este stratul peste care am vopsit.
In cazul curelelor am vopsit peste Tamiya primer gri. A rezultat un alb mai rece spre gri.
In cazul nadragilor am vopsit un strat solid de Vallejo beige peste primer iar apoi am vopsit albul. A rezultat un alb mai cald, spre beige. Normal si asta datorita transparentei acrilicelor.
Este mai simplu in felul acesta decat sa folosesti diferite palette. Sigur, se pot folosi si acestea si asta iti da a lot of mileage cum spune anglonezu
Vali, Silviu: Busturi... Hm! Nu m-au atras niciodata, dar in viitor, de ce nu...
Multumesc inca o data si va doresc un Craciun Fericit si multa sanatate!
Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 24 December 2015 - 05:10 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1