Praf la vopsire
Postat 14 December 2015 - 12:46 PM
Pe langa asta, din cate imi dau seama, apar un pic dupa ce vopseaua ajunge pe suprafata, nu imediat.
Postat 14 December 2015 - 01:20 PM
raspund la ceva ce ai scris mai sus: cu spray nu vopsesc in casa, nu se poate pentru ca este autodistrugere, astfel incat vopsesc intr-un garaj. Folosesc sprayuri acrilice, care se usuca extrem de repede, si evit a ma misca excesiv in zona in momentul in care aplic procedura. In acest fel se creeaza extrem de putin particule de praf. Dimpotriva, la vopsirea cu aerograful, in casa, am mai multe particule de praf care deranjeaza, din cauza ca spre deosebire de garaj sunt si mai multe obiecte, mai ales textile. Singura data cand am fost deranjat de acest fenomen, a fost la vopsirea unor machete auto, care trebuiau sa rezulte cu un aspect lucios la extrem.
O alta posibilitate, care este posibil sa dea roade intr-o atmosfera relativ curata, este folosirea unei incinte de vopsire cu aspiratie. Am confectionat asa ceva, insa fiindca mi s-a parut incomod de lucrat, am renuntat la folosirea ei.
Postat 15 December 2015 - 03:17 PM
Spatiu mare, muult ciment, mozaic, etc. fara multa textila in zona. Se iese pe hol, se vopseste rapid sa nu vina vecinii si repede repejor se intra in casa si se pune macheta sub un bol mare la uscat.
Aplic aceasta metoda la apliacarea de lac acrilic la spray...
bafta...
PS
nu sunt responsabil pentru scandalul facut de vecini in cazul aplicarii acestei medote
Postat 16 December 2015 - 02:28 PM
http://makezine.com/...op-spray-booth/
Ce ziceti? Oare un paint booth din asta ar trage praful care altfel s-ar depune pe macheta, sau foloseste numai la elmiminarea vaporilor de vopsea?
Postat 16 December 2015 - 04:38 PM
Raman la ideea ca cea mai buna solutie de compromis este vopsit si depusa macheta la uscat sub o incinta inchisa, care sa nu permita depunerea de praf pe ea. Depinde la ce scara lucrezi, o idee interesanta este o cutie pentru paine...
bafta
Postat 16 December 2015 - 08:43 PM
Oare un ventilator de calculator de 120 mm ar fi de ajuns ca sa "prinda" tot praful?
Aceasta postare a fost editata de bubba_000: 16 December 2015 - 09:35 PM
Postat 16 December 2015 - 10:44 PM
Eu am asta :
Este un ventilator de masina ... Trage atit de bine incit nu trebuie sa vopsesc cu masca. Nu simt miros de vopsea sau diluant.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 16 December 2015 - 10:45 PM
Postat 17 December 2015 - 01:06 PM
Citeaza
Te rog sa ma scuzi, poate sunt mai greu de cap, dar nu prea inteleg ce ai vrut sa spui prin asta. Vrei sa spui ca, daca folosesc o astfel de incinta, se va depune mai mult praf pe macheta sau mai putin?
Postat 18 December 2015 - 10:35 PM
A iesit ce se vede mai jos:
https://drive.google...iew?usp=sharing
https://drive.google...iew?usp=sharing
Sper sa ajute si sa nu-mi fi pierdut timpul (si banii) degeaba...
Postat 22 December 2015 - 10:14 AM
Citeaza
Mda...Am incercat sa vopsesc pe o bucata de plastic, si nu pare sa ajute cu mult; tot s-au depus scame mici si particule minuscule (dar enervante) de praf.
Stit ce e culmea? Mai demult, cand eram chiar incepator, vopseam machetele cu vopseaua (email Revell) direct din cutie, fara sa o diluez, ceea ce o facea sa ramane uda la suprafata cateva ore, nu secunde. Din cate imi dau seama, nu se depunea praf aproape deloc...Parca imi face in ciuda!
Postat 22 December 2015 - 11:01 PM
Aceasta postare a fost editata de ahab: 22 December 2015 - 11:01 PM
Postat 23 December 2015 - 10:34 AM
Singura solutie viabila este vopsirea in zone cu cit mai putin praf. Cum spuneam, una din ele ar putea fi incaperea baii.